woensdag 10 mei 2017

zaterdag 13 mei 2017 Brielle - Westlandia 3-0

Klik op afbeelding voor leesbare versie

VV Brielle – Westlandia za1: 3 – 0 (1 – 0)

Vooraf hadden de positivo’s berekend, dat Westlandia za1 op een vierde plaats zou kunnen eindigen. Dat zou het geval zijn bij eigen winst op Brielle en bij verlies van Nootdorp tegen Vitesse Delft. Het verlies tekende zich echter dinsdagavond al af, toen Jasper van Dijk met gekneusde ribben de wedstrijd tegen Honselersdijk om de Westland Cup verliet. Hij speelde niet tegen Brielle. En daarmee miste Westlandia de Haarlemmerolie in het team. Youri Riepe verving hem op het middenveld. Danny Bijl met een gestroomlijnd kapsel nam de aanvoerdersband over. Er stond niets op het spel. Er kon dus frank en vrij gespeeld worden op het Geuzenpark.

De thuisploeg deed dat voortvarend, maar Westlandia kwam niet in de wedstrijd. Het groen witte aanvalstrio, normaal goed voor talloze gevaarlijke acties en 43 doelpunten in 25 wedstrijden kon tegen Brielle geen potten breken. Op 2 pogingen op doel van Mike Brouwer. Aan de andere kant moest er in de verdediging flink aangepoot worden en Rowdy Janssen verrichtte in het eerste half uur de nodige reddingen. De eerste helft liep naar het eind, toen Brielle scoorde. Heel Westlandia vermoedde buitenspel, er was een vlagsignaal, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Zo ging de rust in met een 1 – 0 voorsprong voor Brielle. De Briellenaar die het doelpunt op het scorebord bracht, was Nelson Costa de Brito. In de rust moest Theo Verbeek zijn team omgooien, want Timothy le Duc (elleboog) en Mick Enthoven(hamstring) konden niet verder spelen. Vince Olsthoorn en Youri Riepe verhuisden naar de verdediging. Stefan Bron en Mike Brouwer zakten naar het middenveld en Tim vd Voort en Jordy van Calsteren kwamen in de voorhoede.

Met nog een kwartier te spelen werd Vince Olsthoorn vervangen door Remy de Bliek. In de 82-ste minuut kreeg de Brielse topschutter Jeffrey Duijnstee zijn doelpunt. Zijn schot verdween in de uiterste hoek. 2 – 0. Even later zorgde Alex van Dommelen voor 3 – 0. Westlandia perste er nog een laatste offensief uit met een goed schot van de linker van Mike Brouwer en een kopbal van Tim vd Voort. De scheidsrechter telde geen seconde blessuretijd bij en floot op 90.00 minuten en 3 - 0 op het scorebord af. Vele eeuwen na Alva(1 april 1572) verloor ook Westlandia in Den Briel zijn bril. Westlandia za1 beëindigde als debutant de competitie in de 1e klasse B West II 2016 – 2017 op de 8e plaats, als leider van het rechterrijtje met 26 – 37 (43 – 40).

Voor Westlandia rest een nog een voetbaltoetje in de vorm van een halve finale in de Flynth Westland Cup op dinsdag 30 mei tegen HVC’10 . En wellicht finale op zaterdag 10 juni.
JvdM (site Westlandia)

Zaterdag 1B: Westlandia moet buigen voor gastheer Brielle

Westlandia is er niet in geslaagd de laatste wedstrijd van het seizoen af te sluiten met een driepunter. De formatie van trainer Theo Verbeek ging na een rust stand van 1-0 tenslotte met 3-0 onderuit. In het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg wat kansen, maar ook Westlandia had de score kunnen openen. Aan Naaldwijkse kant kreeg Mike Brouwer tweemaal een mogelijkheid. Op slag van rust werd de assistent aan Westlandse zijde door de scheidsrechter genegeerd en Brielle maakte dankbaar gebruik door de 1-0 te scoren.

In de rust hield trainer Verbeek Timothy le Duc en Mick Enthoven in de kleedkamer en bracht voor hen in het veld Tim van der Voort en Jordy van Casteren.
Het bleef lang bij die 1-0 stand. Met nog een kwartier op de klok mocht Remy de Bliek in het veld komen bij de Naaldwijkers voor Vince Olsthoorn. Het bracht Westlandia geen treffer, maar Brielle liep in kort tijdsbestek wel verder weg.
Acht minuten voor tijd werd het 2-0 en drie minuten later kon het scorebord weer gewijzigd worden in 3-0, met welke stand ook het laatste fluitsignaal klonk.
bron Haaglanden Voetbal

Westlandia en Brielle kunnen elkaar komende zaterdag onbevangen bestrijden en er voor het publiek een boeiend duel van maken. Beide teams weten al dat ze volgend seizoen weer in de 1e klasse spelen en niet meer mee doen voor de prijzen.
Voor het ambitieuze Brielle, dat in Naaldwijk liet zien over een prima voetballende ploeg te beschikken, zal dat best teleurstellend zijn.
Westlandia heeft zich als promovendus, redelijk tot goed gemanifesteerd. De resultaten van de 9 wedstrijden van de laatste speelronde, zullen bepalend zijn voor de eindklassering. Op basis van de huidige puntentotalen kan Westlandia bij winst maximaal 4e worden. Met een nederlaag is zelfs een 9e plaats in de stand mogelijk.
De wedstrijd tegen Brielle (Geuzenpark 2, 3237 KN Vierpolders) staat onder leiding van scheidsrechter Takács

Het 2e team speelt om 10:30 aan de andere kant van district West II. De mannen van Roy Wasmus hebben bij ARC in Alphen a/d Rijn nog een (kleine) kans op promotiewedstrijden. Bij winst zal het nog tot 14:00 uur duren voordat er echt duidelijkheid  van de andere velden is.
Wordt vervolgd
Fr@

Warming-up zaterdag 1B: Westlandia zaterdag gaat voor linker rijtje

Een paar weken geleden streed Westlandia in zaterdag 1B nog voor een periodetitel. Na een nederlaag en een gelijkspel is die droom vervlogen. Nu wil trainer Theo Verbeek (foto) met zijn ploeg in het eerste seizoen op dit niveau in ieder geval in het linker rijtje terecht komen. Al was het maar voor ‘het gezicht’. Vorig weekeinde ontving Westlandia de sv Nootdorp. Het werd uiteindelijk 3-3, waarbij Westlandia het laatste kwartier bij een 3-1 voorsprong tegen negen Nootdorpers speelde. Verbeek: ,,We moesten gewoon dik en dik winnen. Er stond alleen niet meer veel op het spel en dan geef je dingen kennelijk wat makkelijker weg. Teleurstellend.’’ Waarmaken Zaterdag moet Verbeek en zijn ploeg aantreden bij vv Brielle. Volgens de coach van Westlandia ,,één van de beste ploegen in zaterdag 1B, maar ze hebben het niet kunnen waarmaken.’’ Ook al staat er voor beide niets meer op het spel, toch gaat Westlandia voor een goed resultaat. Dat wil zeggen, drie punten. Westland Cup ,,We hebben een mooi seizoen gedraaid. We zitten ook nog in de strijd om de Westland Cup. Spelen binnenkort de halve finale. We proberen de finale te halen. Dan blijven we tenminste in de weer en is het niet plotseling allemaal afgelopen’’, aldus Verbeek.