Pagina's

donderdag 12 oktober 2017

zaterdag 14 oktober 2017 FC Aalsmeer -Westlandia 5-1


Bron Groot Westland.
Klik op afbeelding voor groter formaat




Westlandia za1 komt van een koude kermis thuis uit Aalsmeer. 

Zaterdag gingen de mannen van trainer Theo Verbeek op bezoek bij FC Aalsmeer. Dit team is de competitie in de Eerste Klasse A goed begonnen met twee keer een uitoverwinning en een gelijkspel thuis. Westlandia won de allereerste competitiewedstrijd, maar verloor vervolgens twee maal, waarbij twee maal een gelijkspel mogelijk en wellicht verdiend was.

De wedstrijd stond onder leiding van een arbitraal trio. Met dhr. Gommans als de man met de fluit. Hij hield de wedstrijd kort, volgde het spel op de voet en duldde geen tegenspraak. Tegen FC Aalsmeer miste Theo Verbeek Jasper van Dijk en Miquel van Dijk. Rick van Rijn draafde weer op. En Westlandia startte met snelheid op beide vleugels. Angelo Groen op rechts en Ricoberto Luijando op links. FC Aalsmeer had ook een razendsnelle en bijna ongrijpbare aanval met de tweelingbroertjes Lilinho en Lulinho Martins, ook wel ‘Li en Lu’ genoemd en Michal Kocon. Bijna vanaf het begin van de wedstrijd bezorgden zij de verdediging van Westlandia handenvol werk. Al snel na de eerste aftrap moest Rowdy Janssen al redden, omdat opeens Michal Kocon voor zijn neus opdook. Na de eerste schrik trok Westlandia te aanval. Dat leverde een paar corners op en kleine kansen voor Stefan Bron. Een vrije trap van Mike Brouwer werd door Timothy le Duc ingekopt en gestopt. Snel daarna werd Michal Kocon aangespeeld passeerde bij de achterlijn twee verdedigers en schoot knap binnen. 1 – 0. De 2 – 0 volgde snel daarna in een omschakelmoment, nadat Westlandia ver naar voren was opgeschoven. Rick van Rijn zette de bal hoog voor en gleed daarbij uit. De voorzet werd opgevangen en door een Aalsmeerspeler. Die stuurde meteen één van de Martini’s de diepte. De meegelopen Michal Kocon rondde de counter af.2 – 0. Na een half uur nam Angelo Groen een voorzet van Ricoberto ineens op de schoen. De bal verdween over het doel, net als alle vliegtuigen die om de minuut over hetzelfde doel het luchtruim kozen. Dezelfde Angelo Groen was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer. Hij was op rechts de diepte ingestuurd, passeerde knap buitenom een verdediger en exact vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet met effect voor het doel. Keeper Nick vd Wiel stond iets voor zijn doel en zag de bal achter zich boven zijn hoofd en half achterovervallend om de bal te pakken tikte hij de bal in het doel. 2 – 1. ‘Maar scheids die bal was toch over de achterlijn’, had Sander Aznar Martinez tegen scheidsrechter geroepen. Dat was op termijn een heel dure gele kaart. Die 2 – 1 stand bij de rust betekende voor Westlandia dat de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Er gloorde nog groen witte hoop. In de tweede helft kwamen Hamza el Yddri en Mick Enthoven in het veld voor Ricardo vd Zalm en Ricoberto Luijando. Rowdy Janssen had aanvankelijk enkele reddingen. Maar na 10 minuten was het weer raak na de zoveelste counter van Aalsmeer was het weer Michan Kocon die een voorzet van Lilinho Martins doeltreffend afrondde. 3 – 1. Na een uur volgde de 4-de treffer van dezelfde manen op dezelfde manier. 4 – 1. In de 68-ste minuut heeft scheidsrechter Gommans ineens een rode kaart in de hand voor Sander Aznar Martinez, die een stevige overtreding beging op Marvin Vollebregt in een poging de bal in het doel te werken. Dit was een tweede gele, dus rode kaart. Aalsmeer stond met 10 man op het veld. Yordi Verbeek kwam in het veld voor Rick van Rijn in de 71-ste minuut. Twee minuten later ging hij naar het gras in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er een strafschop in. Een buitenkansje voor Westlandia, misschien wel een kantelmoment in de wedstrijd. Stefan Bron nam deze klus op zich. Keeper Nick vd Wiel stopte echter zijn schot, maar de grensrechter op de achterlijn had geconstateerd dat hij te vroeg bewogen had. De keeper deed vervolgens twee dingen verkeerd. Hij reageerde te fel op grensrechter (gele kaart) en hij gooide de bal demonstratief weg (tweede gele kaart). Hij kon vertrekken. Er kwam een reservekeeper voor een veldspeler. Colby Harmon. Stefan Bron nam weer zijn verantwoordelijkheid. Hij koos de andere hoek. De reservekeeper kon de bal van richting veranderen en via de paal stuitte de bal uit het doel. Westlandia had nog een kwartier om tegen 9 man 3 of liever 4 doelpunten te maken. Er kwamen kansen voor Yordi Verbeek, Angelo Groen en Stefan Bron, maar de tweede keeper stond zijn mannetje. Net als Rowdy Janssen aan Westlandia kant. Die had nog enkele fabelachtige reddingen, maar toen Daan van Huffel voor hem opdook, de bal eigenlijk maar half raakte, waardoor deze het doel in huppelde, was er ook voor Rowdy geen redden meer aan. 5 – 1.
Voor Westlandia restte nederlaag met grote cijfers. FC Aalsmeer bleek afgelopen zaterdag op heel veel fronten de betere. Site Westlandia Jan v.d. Meijs

Za. 1A: Westlandia loopt tegen derde achtereenvolgende nederlaag op 

De zaterdagploeg van Westlandia lijkt – net als de zondagvoetballers van de club – wat van slag. Na het nipte verlies bij Forum Sport en vorige week thuis tegen ARC, kreeg de formatie van trainer Theo Verbeek nu een flink pak slag. In en tegen FC Aalsmeer werd met 5-1 verloren. Bij rust stond er nog een stand op het scorebord, waar voor de Naaldwijkers muziek in zat. Overigens was Westlandia wel goedkoop aan die tegentreffer gekomen. De doelman van FC Aalsmeer sloeg namelijk de bal na een voorzet van Angelo Groen in eigen doel.
Strafschop
Na de pauze moest FC Aalsmeer, bij een 4-1 stand met een man minder verder door een rode kaart. Toch kregen de bezoekers een kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Stefan Bron miste tot tweemaal toe een strafschop. Vijf minuten voor tijd, nog steeds bij de 4-1 stand, moest FC Aalsmeer met negen man verder na wederom een rode prent. Het slotakkoord kwam bij een 5-1 stand. Westlandia staat nu, met nog vier teams, met drie punten op een gedeelde voorlaatste plaats. Marken sluit met slechts één punt de rij.
Bron Haaglanden Voetbal




Michal Kocon neemt FC Aalsmeer met vier treffers bij de hand 

Het kon niet op voor Michal Kocon. De aanvaller van FC Aalsmeer vierde zijn dertigste verjaardag met vier treffers tegen Westlandia. Door een 5-1 overwinning blijft de ploeg van Cor van Garderen in het spoor van koplopers Sportlust’46 en ARC. De wedstrijd tegen FC Breukelen (0-0), waarin kans op kans werd gemist, blijkt een goede test te zijn geweest. Lilinho Martins revancheerde zich vorige week met een hattrick tegen Zwaluwen’30 en nu haalde Kocon (die vrijdag jarig was) zijn gram.
Het duurde tot de 24ste minuut voordat de Poolse aanvaller de score opende. Na goed drukzetten kwam de bal terecht bij Lilinho Martins, die zijn schot gekeerd zag worden. Kocon pikte de bal op in de rebound en schoot de 1-0 binnen. Vlak daarna was hij opnieuw trefzeker. Kocon kreeg de bal na een goede combinatie terug en omspeelde Westlandia-doelman Marcel Janssen voor de 2-0. “We speelden echt fantastisch”, glunderde Van Garderen. “Helaas verzaken we om de wedstrijd dan al te beslissen.”



Terwijl het wachten was op de 3-0 en 4-0, kwam Westlandia verrassend terug in de wedstrijd. Doelman Nick van der Wiel schatte een voorzet van Angelo Groen verkeerd in: 2-1. Die tegentreffer vlak voor rust was een klein smetje. Al snel werd dit opzij gezet en ging FC Aalsmeer na de hervatting onverstoord verder, aan de hand van Kocon. Lulinho Martins brak door aan de linkerkant, ging op het doel af en gunde de 3-1 aan de meegelopen Kocon. Uit de rebound van een gekraakt schot maakte de aanvaller even later zelfs zijn vierde van de middag. Maar niet alles wat hij aanraakte veranderde in goud. “Hij kreeg nog een enorme kans op de vijfde, alleen schoot hij een meter voor het doel naast”, bleef Van Garderen nog een beetje kritisch. De vijfde treffer viel alsnog en kwam op naam van Daan van Huffel. De linksback bekroonde een fraaie solo vanaf eigen helft met een diagonaal schot. “Die jongen speelt al weken erg goed en heeft weer een lach op zijn gezicht. Daar geniet ik zo van.”

Overigens moest FC Aalsmeer het duel eindigen met negen man. Sander Aznar Martinez kreeg zijn tweede gele kaart voor een sliding op de bal en ook Van der Wiel moest vroegtijdig inrukken. De sluitpost zou bij een strafschop van Stefan Bron (bij een 4-1 stand) te vroeg van zijn lijn zijn gekomen, schoot uit frustratie de bal weg en dat kwam hem op zijn tweede kaart te staan. Reservedoelman Colby Harmon pakte overigens, koud in het veld, de tweede penalty van Bron.

De Aalsmeerders staan na vier wedstrijden met tien punten op een derde plaats, twee punten achter de foutloze koplopers Sportlust’46 en ARC. Volgende week komt CSW op bezoek. “We zijn op dreef”, blijft Van Garderen nuchter.
Bron Het Amsterdamsche Voetbal 

Bron AD 

Komende zaterdag een historisch  duel tussen clubs van 2 gemeenten met de grootste bloemenveilingen van de wereld en omstreken.
FC Aalsmeer en de zaterdagtak van Westlandia hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld. Logisch want de FC valt onder West I en Westlandia onder West 2.  Door de geografische indeling van de 1e klassen, heeft de bond voor dit seizoen beide teams ingedeeld in 1e klasse A van district West I.

FC Alsmeer is in de zomer van 2014 ontstaan uit een fusie tussen VV Aalsmeer en RKAV Aalsmeer. De VV was net gedegradeerd uit de 1e klasse. In mei 2016 wist men weer terug te keren in die klasse en eindigde als promovendus op een keurige 7e plaats.
De start van het nieuwe seizoen is voortvarend. In de bekerpoule werden, evenals in de 3 gespeelde competitiewedstrijden 7 punten behaald. In totaal scoorde het team al 13 goals
Afgelopen speelronde was men in Hoorn zeer effectief (0-3 winst).
De snelle Lilinho Martins was met 3 goals in dat duel de gevierde man en wordt dus voor Westlandia een speler om in de gaten te houden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor zijn broer Lulinho Martins en de andere spelers van de fusieclub.



Westlandia speelde afgelopen zaterdag over de gehele wedstrijd een gedegen pot voetbal tegen een goed ARC. Gelet op de inzet en kansen van de groen-witten was een gelijk spel mogelijk en zeker niet onverdiend geweest. Helaas viel dit keer het kwartje niet de goede kant op.
Als scheidsrechter Gommans alle formaliteiten heeft afgehandeld zal rond 14:30 uur afgetrapt worden op Sportpark Hornmeer in Aalsmeer. De groep van Theo Verbeek snakt weer naar een overwinning. Rond de (veiling-)klok van half 5 zal blijken wie er met de gladiolen aan de haal is gegaan

Het 2e team gaat weer eens naar Katwijk. Op de Krom treden de mannen van Roy Wasmus vanaf 12:15 aan tegen het 3e  team van Katwijk. Beide teams staan in de onderste regionen van de res. 1e klasse. Ook hier zijn 3 punten meer dan welkom.

Voorbeschouwing Zaterdag 1 – RKVV Westlandia 

Komende zaterdag speelt Zaterdag 1 een thuiswedstrijd tegen het voetbalbolwerk uit het westland: RKVV Westlandia. De formatie van Theo Verbeek startte de competitie met een ietwat geflatteerde zege tegen WVHEDW maar verloor vervolgens de laatste 2 duels. Zodoende staat Westlandia met 3 uit 3 in de middenmoot, als je daar al over kunt spreken. Afgelopen zaterdag werd een thuisnederlaag geleden tegen koploper ARC, 0-1. Het is voor trainer Verbeek (54) zijn derde seizoen bij de eersteklasser. Het zal voor beide verenigingen een eerste kennismaking zijn. Westlandia is steevast in district West 2 te vinden en Zaterdag 1 in West 1. Na een prima verlopen eerste seizoen in de eerste klasse B (vorig seizoen 8ste) wil de formatie uit Naaldwijk dit minimaal evenaren. Met een jonge selectie proberen de bewoners van Sportpark ‘De Hoge Bomen’ hun grote broer op zondag (3e divisie) bij te benen. In de bekerpoule werd Westlandia desalniettemin in september uitgeschakeld. Zaterdag 1 is na de 0-3 zege van afgelopen zaterdag bij Zwaluwen’ 30 nog zonder nederlaag. Met vandaag RKVV Westlandia en volgende week CSW uit Wilnis in eigen huis hoopt het elftal van Cor de ongeslagen status voort te zetten. Na de wedstrijd tegen Zwaluwen’30 roemde Cor vooral de teamprestatie. Laat dit een voorbode zijn op een mooi vervolg van de competitie. De selectie is fit en vrij van schorsingen. De scheidsrechter bij de wedstrijd Zaterdag 1 – Westlandia is de heer T. Gommans uit Gouda en hij zal worden geflankeerd door de heren A. Atahiri en Y.K. Groenbos. De wedstrijd tussen de twee bloemenbolwerken begint om half 3.
 Bron Site FC Aalsmeer

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): 

,,Ons spel wordt met de week beter” NIEUWS, VOETBALNIEUWS

Westlandia liep twee achtereenvolgende nederlagen op. Niet met grote cijfers, maar met lege handen blijven staan is nooit leuk. Daar zou dus zaterdag verandering in moeten komen, maar de tegenstander, FC Aalsmeer uit, heeft nu wel vier punten meer vergaard. Geen eenvoudige opgave dus voor de mannen van trainer Theo Verbeek. Toch was Verbeek over het duel van afgelopen zaterdag, thuis tegen koper ARC, niet ontevreden. Hij: ,,We hebben, denk ik, onze beste wedstrijd gespeeld tot nog toe, alleen het resultaat was niet wat we verdienden. Ik denk dat we minimaal een punt verdiend hadden, maar ja dat lukt dan net niet en dat is dan jammer. Dat we voor de tweede week op rij verliezen, daar kan ik niet zoveel mee. Het spel is waar wij ons aan vast moeten houden en dat wordt met de week beter en als we deze lijn doorzetten, gaan we ook punten pakken de komende weken.”

 Informatie
 En dat zou dan zaterdag bij FC Aalsmeer kunnen gebeuren. ,,Ik lees alle verslagen van Aalsmeer en ik heb nog wat informatie van een collega uit Aalsmeer”, laat Verbeek weten. ,,Het is wat ik weet een degelijke ploeg met behoorlijk wat snelheid in de voorste lijn. We gaan het zien. Het is in ieder geval moeilijk om te voorspellen wat voor wedstrijd het nu gaat worden. Aalsmeer zal de goede lijn door willen trekken en voor ons wordt het tijd voor een goed resultaat.”

Vertrouwen 
 ,,Ik weet ook dat in deze eerste klasse allemaal ploegen lopen, die wij niet zomaar even opzij zetten”, gaat Verbeek verder. ,,Het moet kloppen en een beetje mee zitten, zo ook tegen Aalsmeer. De verschillen zullen klein zijn is mijn verwachting. Wij weten gewoon dat we heel hard moeten werken en in onze taak moeten spelen om tot een goed resultaat te komen. Wij gaan van onszelf uit, de lijn doortrekken waar we mee bezig zijn, dan heb ik er vertrouwen in dat we met winst van het veld kunnen stappen.”

Wenselijk 
 Op dit moment staat alles nog dicht bij elkaar. Maar om aan te sluiten, is winst nu wel wenselijk. ,,Zo werkt dat in het voetbal. Verliezen we dan is het linker rijtje voorlopig ver weg”, geeft Verbeek toe. ,,Winnen we, dan staan we stevig in het linker rijtje is mijn verwachting. Nogmaals, wij moeten naar onszelf kijken daar kan ik wat mee en niet als dit als dat, daar kan ik niet niets mee.” Westlandia reist in ieder geval met een fitte selectie af naar Aalsmeer
Bron Haaglanden Voetbal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten