zaterdag 6 oktober 2017 Westlandia - SV ARC 0-1

Bron Groot Westland.
Klik op afbeelding voor groter formaat

Westlandia za 1 leidt een weer ongelukkige nederlaag.

Op Sportpark De Hoge Bomen ontving Westlandia een oude bekende uit het vorige seizoen. ARC uit Alphen a/d Rijn is de competitie met twee overwinningen goed begonnen. Het team van Theo Verbeek had een mindere start met een gelukkige winst- en een ongelukkige verliespartij. In het elftal speelde Timothy le Duc weer mee, Rick van Rijn ontbrak en op het laatste moment moest Jasper van Dijk, die in de basis zou starten, afhaken. Hij was de afgelopen week ziek geweest. Voor hem startte Miquel van Dijk in de basis.

Westlandia startte voortvarend en zocht vanaf het begin de aanval. Het leverde een veldoverwicht op, maar weinig rendement. Dreigender waren de aanvallen van ARC. Op rechts snelde Daan van Leeuwen langs de verdediging en schoot zelf op de vuisten van Rowdy Janssen, terwijl er twee spelers veel beter voorstonden. Daar ontsnapte Westlandia aan een treffer. Uit een corner schoot Mike Brouwer ruim over en Angelo Groen zette voor op het hoofd van Miquel van Dijk. Na een half uur kwam de bal op de linker van Mike Brouwer. Hij schoot de bal hard en zuiver op het doel. Doelman Aäron Bakker bokste de bal uit het doel. De bal kwam precies voor de voeten van een ARC-er, die Daan van Leeuwen in de diepte aanspeelde. Zijn schot werd met handen en voeten en vallend gekeerd door Rowdy Janssen. Vervolgens kon Stefan de Harder simpel binnen schieten. 0 – 1.
 ARC kreeg inde eerste helft nog enkele kansen, o.a. een kopbal op de lat. Mike Brouwer schoot de bal achter de ARC-doelman, maar dat gebeurde, nadat Scheidsrechter E. Dam uit Alkmaar had gefloten voor een overtreding. De rust ging in met een voorsprong voor de gasten uit Alphen a/d Rijn.

In de tweede helft ging Westlandia op zoek naar doelpunten, maar de verdediging van ARC was het koninkrijk van aanvoerder Derek Prins. Hij bezorgde met name Stefan Bron een moeilijke middag. Waar Westlandia aandrong, waren de Alphenaren gevaarlijk in de omschakeling. Ricoberto Luijando kwam erin voor Miquel van Dijk en was gevaarlijk door zijn snelheid. Hamza el Yddri kwam Stefan Bron vervangen. Dat zorgde voor nieuw elan in de Westlandse voorhoede en de druk op de verdediging van ARC werd opgevoerd. Na goed doorgaan van Angelo Groen op rechts kwam de bal op de slof van Mike Brouwer. Van twee meter haalde hij uit. Zijn schot vond de paal, niet het net. Voor de laatste 10 minuten kwam Jasper van Dijk nog in het veld voor Marvin Vollebregt, in de hoop op een fluwelen en splijtende pass. In het laatste kwartier ging ARC over op consolideren om de kleine voorsprong over de streep trekken. Dat gebeurde op allerlei manieren. Met gewoon tijdrekken, met overdreven vlagvertoon bij enkele kansrijke aanvallen van Westlandia, en diep in blessuretijd een aanvaller van ARC die doorbrak, aanvankelijk linksaf richting Rowdy Janssen en het doel opstoomde, zich op het laatste moment bedacht en rechtsaf ging in de richting van de cornervlag om daar de bal zo lang mogelijk vast te houden. Het bleef dus 0 – 1.
Het team van Theo Verbeek verloor weer, terwijl er mogelijkheden waren op een beter resultaat. Gelukkig bestaan er beelden.
Björn Vijverberg filmde de wedstrijd en de geblesseerde Dennis Verbeek selecteerde beelden voor een video-analyse ergens in de komende week.
 JvdM (site Westlandia)

Zaterdag 1A: Westlandia verliest tweede duel op rij

Westlandia kreeg op de Hoge Bomen koploper ARC op bezoek.
Het werd geen succes voor de mannen van trainer Theo Verbeek, want ARC keerde naar Alphen aan den Rijn terug met een 0-1 overwinning. Het was dus het eerste duel dit seizoen waarin de Naaldwijkers niet tot scoren kwamen. In de aanvangsfase waren de beide teams aan elkaar gewaagd. Er zat de eerste twintig minuten dan ook weinig verschil in kracht. Toch kwam Westlandia al voor rust op achterstand. Nadat een goede Naaldwijkse aanval niet tot succes leidde, sloeg ARC in de counter wel toe en kon doelman Rowdy Jansen de bal uit het net halen: 0-1.
Westlandia probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar moest alert zijn voor de aanvallen van de bezoekers. Ook na rust bleef Westlandia op zoek naar de gelijkmaker, maar moest verdedigend alert blijven voor de tegenstoten van ARC. Mike Brouwer was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet trof de paal.
De laatste tien minuten bracht trainer Theo Verbeek nog routinier Jasper van Dijk in het veld (voor Marvin Vollebregt), maar ook hij kon in de slotfase het tij niet meer keren.

Bron Haaglanden Voetbal (verslag gemaakt m.b.v. twitter Westlandia :-)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Voor de derde week op rij heeft ARC een nipte voorsprong met succes verdedigd en de overwinning gepakt. In navolging van FC Breukelen en CSW won ARC zaterdag met 0-1 van Westlandia. Uit een counter maakte de Racing via Stefan den Horder in de eerste helft 0-1. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Westlandia vond nog wel een keer de paal maar kon ARC-doelman Aaron Balk niet verschalken. Samen met Sportlust ’46 gaat ARC aan kop in de 1e Klasse A. Beide clubs hebben alle drie de wedstrijden gewonnen.
Bron Studio Alphen

AD 6 oktober 2017
Komende speelronde is de selectie van SV ARC te gast op sportpark Hoge Bomen.
Westlandia bewaart goede herinneringen aan het 1e team van deze tegenstander. Immers ongeveer 6 maanden geleden werd in Alphen a/d Rijn een langer verblijf in de 1e klasse veilig gesteld. Er volgde toen een mooie lange 3e helft op Sportpark Zegersloot, in de bus naar Naaldwijk en natuurlijk in de eigen kantine.
De tegenstander bleef verslagen achter, maar wist zich via een prima reeks in de nacompetitie ook te handhaven in de 1e klasse.
Die lijn hebben ze in de eerste 2 wedstrijden in de klasse 1A van district West I door weten te zetten. ARC is de trotse en ongeslagen koploper na een makkelijke overwinning in Breukelen en een verhit potje tegen uiteindelijk 9 man van CSW.

Westlandia heeft een andere start achter de rug. In de eerste 2 competitiewedstrijden  konden de mannen van trainer Theo Verbeek beide keren pas in de 2e helft een rol van betekenis spelen. Tegen WV-HEDW leverde dat nog 3 punten op.
Afgelopen speelronde was een gelijk spel zeker mogelijk geweest. De kansen na rust waren er, maar in blessuretijd kreeg de verdediging van Forum Sport het voordeel van de twijfel, De scheidsrechter keurde een kopgoal van Danny Bijl af vanwege, in zijn ogen, ongeoorloofd lichamelijk contact bij een kopduel........

Komende zaterdag dus de 3e speelronde en de 2e thuiswedstrijd. De technische staf zal er in de voorbereiding op het duel zeker aan werken dat de groen-witten vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter de heer Dam de bovenliggende partij zijn.

Voor trainer Roy Wasmus is het wekelijks puzzelen om een volwaardig 2e elftal op te stellen. Na 2 wedstrijden heeft zijn  team 1 punt behaald.
Mede met de inzet van spelers uit het 3e team en de A-jeugd, strijdt hij ook zaterdag weer voor een goed resultaat.  Dat moet dan gaan gebeuren tegen het 2e van ARC, dat eveneens zonder puntverlies in de top van de reserve 1e klasse. Het zal een zware maar natuurlijk geen onmogelijke opgave gaan worden.