zaterdag 21 oktober 2017 FC Breukelen - Westlandia 2-3

Bron Groot Westland
Klik of artikel voor Leesbaar formaat

Westlandia za1 laat FC Breukelen struikelen.

Voor de vijfde competitiewedstrijd reisde de zaterdagmannen van Westlandia af naar Breukelen. Aan de boorden van het Amsterdam-Rijnkanaal ligt het sportpark van FC Breukelen. Op sommige momenten vonden het lage gebrom van zware dieselmotoren en het scheidsrechterfluitje elkaar. Voorbeschouwen met Mike Brouwer… Na 3 nederlagen op rij was het zaak weer eens een keer te winnen. De nasmaak van de grote nederlaag tegen FC Aalsmeer kon met een overwinning weggespee/oeld worden. Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe kans, was de gezamenlijke analyse. Mike had zich terdege voorbereid op wedstrijd. Op zijn telefoon had hij samenvattingen van eerdere wedstrijden van FC Breukelen bekeken en was niet onder de indruk geraakt van het team. en zonder. Jasper van Dijk was er weer bij. Voor de penalty’s.
De wedstrijd stond onder leiding van een arbitraal trio o.l.v. Dhr. Van der Wielen, zodat Ronald Ballering een rustige middag had. Westlandia trad voor de gelegenheid aan in geheel groen in mooi contrast met het geheel wit van FC Breukelen.
De wedstrijd
Westlandia startte goed aan de wedstrijd met al snel een vrije trap, die prima werd ingeschoten door Danny Bijl. Keeper Nick Turksma stopte het schot. Danny kreeg ook nog een kopkans. Zo’n beetje bij de eerste de beste aanval van FC Breukelen was het raak voor de thuisploeg. Daniel Kops werd de diepte in gestuurd. Drie mannen in het groen lieten hem eigenlijk vrij. 1 – 0 . Er waren 10 minuten gespeeld. De thuisploeg werd feller en gevaarlijker. Bij een volgende aanval werd Rowdy Janssen uitgekapt, maar Marvin redde op de doellijn. Rowdy redde katachtig na een kopbal van Daniel Kops uit een corner.
‘Haal die lange bal eruit.’(Theo Verbeek)
 Om dat te bereiken wisselde Theo Verbeek na 23 minuten Ricardo vd Zalm voor Hamza el Yddri. Achteraf was dit een gouden wissel. De lange bal die eruit gehaald moest worden door Hamza kwam van de nummer 6, Tom Kalkhuis. Zijn passes zorgde voor veel gevaar. Theo wilde Jasper er niet uithalen, hij voelde zich gedwongen Ricardo te wisselen. Vanaf de wissel ging het weer lopen bij Westlandia. Een vrij trap van Mike Brouwer bereikte net niet het hoofd van Danny Bijl en Rob Klop schoot even later (ruim) over en Stefan Bron kopte een voorzet van Angelo Groen over. Even later is dezelfde combinatie wel doeltreffend. De voorzet van Angelo was niet te missen voor de inkomende Stefan Bron. 1 – 1 Een derde combi Angelo/ Stefan werd in de afronding gekraakt door een verdediger. Mike Brouwer veroverde vlak voor rust de bal, gaf voor op Stefan Bron. Zijn schot ging voorlangs. Ruststand 1 – 1. ‘Dik, dik verdiend, man..’(Theo Verbeek)

FC Breukelen kwam scherp uit de kleedkamer. Daniel Kops werd heel goed de diepte in gestuurd ( door die nummer 6) en verscheen een-op-een tegenover Rowdy Janssen. Die redde fraai en heel nuttig. Snel daarna werd Hamza de diepte ingestuurd, met een versnelling in de versnelling haalde hij de bal en schoot vervolgens van dichtbij op de paal. Er volgden nog een handvol kansen voor Westlandia, maar de bal wilde er niet in. Er was nog een knal over van Mike Brouwer. Ricoberto Luijando kwam erin voor Angelo Groen en Miquel van Dijk voor Mike Brouwer. Vervolgens zagen we de mooiste aanval van de middag. In de 28-ste minuut. Het begon bij Rick van Rijn, hij tikte de bal naar Miquel van Dijk, die begon vanaf eigen helft aan een niet te stuiten slalom richting vijandelijke strafschopgebied. Hij gaf de bal voor. Via Ricoberto kwam de bal voor de voeten van Hamza el Yddri. De laatste schoot Westlandia naar een 1 – 2 voorsprong.
Theo Verbeek sprong 50 centimeter de lucht in en riep: ‘Dik, dik verdiend man.’
De thuisploeg ging vervolgens op jacht naar doelpunten. Toen de scheidsrechter nogal laat floot voor een overtreding van Hamza, zag hij ineens een heel boze nummer 6, Tom Kalkhuis op zich afkomen. Op het moment van fluiten stond een Breukelse aanvaller een-op-een tegenover Rowdy Janssen. ‘Voordeelregel, scheids.’ O.i.d. Dat betekende een gele kaart op voor de no.6.
Het werd 3 – 1 na een actie van Stefan Bron. Hij had de bal veroverd en ging het strafschop gebied in. Hij werd onreglementair gestopt, wat een strafschop betekende. Daarvoor was Jasper van Dijk in het veld blijven staan. Hij schoot de bal laag, links van de keeper in het doel. Het werd nog 3 - 2.

Na 3 nederlagen op rij beloonde Westlandia zich met een zeer verdiende overwinning op FC Breukelen. Jasper en de nummer 6. Jasper was na afloop van de wedstrijd zeer in zijn nopjes. Over de wissel:’ Ik kon die nummer 6 niet hebben. Daarvan was Ricardo de dupe. We hebben het er in de kleedkamer wel over gehad. We hebben het uitgepraat.’
Jasper had tijdens de wedstrijd ook min of meer een band opgebouwd met die nummer 6. ‘Goede voetballer hoor. In de tweede helft kwam hij bij mij klagen. Ik heb 10 minuten geleden al gezegd, dat ik er uit wil, maar die trainer laat me staan. Ik kon wel lachen met hem.’ ‘De penalty ging er lekker in.’ Tot slot nog even Mike Brouwer. Ook Mike kon genieten van de overwinning. Dat schot over het doel in de tweede helft was wel vreselijk hard, ‘Klopt, maar ik kreeg ook een vreselijke schop.’
Bron site Westlandia J.vd.M

Bron AD Utrecht

Bron AD. Westland

Westlandia herstelt zich knap bij FC Breukelen

Voor Westlandia zat het de laatste weken niet mee. De Naaldwijkers verloren drie duels op rij. In en tegen Breukelen kwam de ommekeer. De equipe van trainer Theo Verbeek nam ‘fraai’ de drie punten mee door met 2-3 te winnen. Westlandia begon zeker niet slecht bij de ploeg die een week eerder nog de volle buit had opgehaald bij Vitesse Delft. Toch namen de gastheren de leiding in de wedstrijd: 1-0. Die treffer kwam even hard aan bij Westlandia. Bij de bezoekers werd al in de eerste helft Ricardo van der Zalm vervangen door Hamza el Yddri (foto). Nog voor het rustsignaal klonk, kwam Westlandia langszij door een treffer van Stefan Bron: 1-1.

Paal
Ook na de doelwisseling startte Westlandia sterk en dat leverde al gelijk wat mogelijkheden op om aan de leiding te komen. Verder dan een schot op de paal van Hamza el Yddri kwamen de Naaldwijkers echter niet. Na dik een uur spelen liet trainer Verbeek Ricoberto Luijando aantreden in de plaats van Angelo Groen. De kansen voor Westlandia stapelden zich op, maar het vijandelijke net werd maar niet gevonden.

Massaal
Met nog een kleine twintig minuten te spelen mocht Miquel van Dijk opdraven voor Mike Brouwer. Niet lang daarna kwam Westlandia terecht op voorsprong door een doelpunt van invaller Hamza el Yddri: 1-2. Voor FC Breukelen was dat het sein om massaal ten aanval te trekken om alsnog een punt in de wacht te slepen. Westlandia bleef loeren op de counter om de voorsprong te vergroten. Dat lukte vanaf elf meter. Op Stefan Bron werd een overtreding begaan in het strafschopgebied en good-old Jasper van Dijk bleef koel en zette zijn ploeg vanaf elf meter op 1-3. FC Breukelen scoorde in de blessuretijd nog wel de 2-3, maar er was geen tijd meer om Westlandia echt bang te maken. De terugreis naar Naaldwijk kon gemaakt worden met drie heel belangrijke punten in de tas.
Bron Haaglanden Voetbal

Zaterdag 1 gaat dit weekend voor het eerst naar Breukelen.
De plaatselijke FC was 2 seizoen geleden de sterkste in de nacompetitie en promoveerde, o.a. ten koste van FC ’s-Gravenzande naar de hoofdklasse. Dat werd een leerzaam jaar, maar de club uit de provincie Utrecht degradeerde met slechts 2 overwinningen en 12 punten direct weer naar de 1e klasse.
Dit seizoen had de club een matige start, maar pakte afgelopen zaterdag knap 3 punten bij Vitesse Delft.  Dat kan mede door binnen 10 minuten al met 2-0 voor te staan.
Ze staan na 4 speelronden op de 8e plaats met 4 punten. Daniël Kops is de topscorer, hij maakte 3 van de 5 goals.

Westlandia verloor vorige week afgetekend met 5-1 in Aalsmeer. Deze score in een competitiewedstrijd, kwam nog niet voor in de boeken van de groen-witten.
Ondanks het feit dat het een goede tegenstander met een prima aanval was, had Westlandia pech dat een aantal van onze kansrijke aanvallen mislukten en zij in de omschakeling wel direct scoorden. Ook tegen 10 en later 9 man hadden we weinig geluk in de afwerking. Helaas overkomt  het de ploeg van trainer Theo Verbeek vaker deze competitie, dat onze aanvallen worden afgestraft met tegengoals. Zoals één van de spelers van de selectie na de wedstrijd al mopperend stelde:  “we moeten gewoon weer terug naar de basis”.
Of dat gevolgen heeft voor de opstelling en tactiek in de 275e competitiewedstrijd van Westlandia za. 1, zal komende zaterdag vanaf 14:30 uur op Sportpark Broekdijk-Oost in Breukelen blijken.
Bij een goed resultaat kunnen we aansluiting krijgen met de brede middenmoot, want het verschil met de 6e plaats is slechts 3 punten.

Het 2e team versloeg afgelopen speelronde het 3e team van Quick Boys met 6-2. Het was, mede dankzij de versterkingen uit de A-jeugd en het 3e team, de eerste overwinning in deze competitie.
Komende zaterdag gaan de mannen van Roy Wasmus  in Nootdorp wederom voor de 3 punten.

Fr@

Bron AD

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Deze groep kan voor de ommekeer zorgen”

Westlandia is even van slag. De ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) liep driemaal op rij tegen een nederlaag aan. Tijd dus om de bakens te verzetten en dat moet dan gaan gebeuren in de uitwedstrijd tegen FC Breukelen. Terug eerst naar vorig weekend, Westlandia kreeg een pak slaag bij FC Aalsmeer (5-1.) Theo Verbeek: ,,Dat was wel een nederlaag om eens goed over na te denken, wat we niet goed gedaan hebben. Ik denk dat iedereen afgelopen zaterdag door de ondergrens is gezakt. En als dat gebeurt tegen een ploeg als Aalsmeer, dan kun je deze uitslag krijgen.”

Vergeten
 ,,Maar dit voelt niet goed natuurlijk na zo’n nederlaag”, gaat Verbeek verder. ,,Maar ik denk en dat weten mijn spelers ook dat we zeker beter kunnen dan wat we afgelopen zaterdag hebben laten zien. De twee weken hiervoor speelden we zeer redelijk voetbal met goed positiespel waar een stijgende lijn in zat. Daar moeten we mee verder gaan en deze laatste wedstrijd gauw vergeten op de leermomenten na.”

Strijd
En dat zou dan zaterdag in en tegen Breukelen moeten gebeuren. ,,Ik heb van Breukelen een aantal wedstrijdbeelden gezien en zij hebben het tot nog toe ook niet makkelijk in deze afdeling als degradant uit de Hoofdklasse. Afgelopen zaterdag dan wel gewonnen, maar dat ging ook niet helemaal vanzelf”, weet Verbeek. ,,Ik verwacht dat wij het voetbal weer oppakken en tot het uiterste zullen gaan met een dosis gezonde strijd. Breukelen zal daar haar spel tegenover gaan zetten en dan kan het een heel interessante pot voetbal worden. Ik denk dat er tegen deze ploeg zeker mogelijkheden zijn om tot een goed resultaat te komen.”

Overhoop
 FC Breukelen pakte en week terug verrassend de volle buit bij Vitesse Delft. ,,Zo’n overwinning is voor Breukelen natuurlijk lekker voor het zelfvertrouwen. Maar ik denk dat Breukelen inmiddels ook wel door heeft, dat ze voor de punten moet knokken in deze afdeling”, kijkt Verbeek vooruit. ,,Jasper van Dijk keert weer terug in de basis na een weekje te zijn weggeweest. Verder ga ik zeker niet de zaak overhoop gooien na een mindere wedstrijd. Ik heb er vertrouwen in dat wij een groep hebben die voor een ommekeer kan zorgen en daar gaan we zaterdag dan ook voor.” En buiten de langer geblesseerden Vince Olsthoorn, Ruud Bijl en Dennis Verbeek is verder iedereen fit bij Westlandia.