Zaterdag 28 oktober 2017 Westlandia - XerxesDZB 0-5

AD Woerden
Groot Westland

AD Westland

Westlandia za1 ziet ‘De ZeBra’s’ lustig scoren.

Na de overwinning op Breukelen kon Westlandia met 6 punten in de tas wat gemakkelijker voetballen en Theo Verbeek zag mogelijkheden. Tegenstander Xerxes DZB(De ZeBra’s) was zeker een goede ploeg, met veel spelers met individuele kwaliteiten, maar zijn eigen team zou als collectief kans kunnen maken. Als er zand in de Rotterdamse doelpuntenmachine zou komen, was er een resultaat mogelijk.
Naast Dennis Verbeek en Vince Olsthoorn was ook Mike Brouwer vanwege een blessure afwezig. De enkel was nog dik. Hamza el Yddri speelde voor hem. Miquel van Dijk startte in de basis.
Xerxes DZB had de laatste 3 wedstrijden gewonnen en ‘in meer winning mood’, dan Westlandia. Bij de ploeg van trainer Joop Hiele is de doelstelling klip en klaar: Promoveren.
De wedstrijd begon met één minuut stilte voor Gerard de Vreede. Zijn gemis is daadwerkelijk voelbaar.
De man van de wedstrijd, Xerxes DZB-er Brandon Könemann stond in de tweede minuut al vrij voor Rowdy Janssen. Hij schoot slap in. Vervolgens trok ook Westlandia ten aanval soms gedegen bouwend, soms op snelheid met Angelo Groen op rechts en Miquel van Dijk op links. De Rotterdamse verdediging stond echter als een kasteel.
Na zo’n 11 minuten spelen kreeg Ismail Celen na een klutssituatie de bal mooi voor de voet. Vanaf de rand van de 16 schoot hij de bal binnen door een woud van benen. 0 – 1.
Westlandia was gedwongen meer aanvallend te spelen. Angelo Groen passeerde zijn mannetje en gaf voor op de inkomende Stefan Bron. De keeper onderschepte de bal.
Een prima aanval die begon bij Rick van Rijn werd door Rob Klop over geschoten.
In de 31-ste minuut bereikte Danny Bijl met een splijtende pass Angelo Groen in de loop. Met iets wat het midden hield tussen lob en stiftje probeerde hij de keeper te verschalken. Die liet echter niet gek maken en pakte de bal. Meteen daarna sloeg Xerxes DZB genadeloos terug in de counter en scoorde Ingmar Mayen.0 – 2. Even later prikte Bruce van Kesteren met een rollertje de bal achter Rowdy  Janssen. 0 – 3.

Het werd nog erger voor Westlandia. Na een ingooi gingen Timothy le Duc en Brandon Könemann een volle bak sprintduel aan. Könemann won dat en schoot de bal strak in de linkerhoek. 0 – 4. Westlandia was gezien na de eerste helft.

In de tweede helft werd er nog een keer gescoord door de ploeg van Joop Hiele. Ingmar Mayen was de schutter. Bij Westlandia kwamen Ricardo vd Zalm (voor Danny Bijl) en Ricoberto Luijando (voor Miquel van Dijk)  en Yordi van Beek verving Angelo Groen.
In de 65-ste minuut leek de wedstrijd nog een dramatische wending te krijgen, nadat de goed leidende scheidsrechter Vreeswijk zich verstapte. Even zag het ernaar uit dat hij niet verder kon. Verzorgster Tirza Olsthoorn wist hem weer aan het fluiten te krijgen.
 estlandia kreeg nog wel kleine kansen op een tegentreffer maar ondanks enkele wervelende acties van Ricoberto zaten er geen doelpunten in deze wedstrijd voor Jasper van Dijk en de zijnen. Het bleef bij 0 – 5.

Westlandia za2 speelde tegen Scheveningen 2. De teams waren gelijkwaardig aan elkaar. Vlak voor rust kwam Scheveningen op voorsprong uit een corner. In de tweede helft kreeg het team van Roy Wasmus wel kansen tot in de laatste minuut, maar de 1 - 1 wilde niet vallen.

Eindstand: 0 -1.

JvdM

AD Westland

Westlandia XerxesDZB:  de voorbeschouwing

Na een bewogen week voor Westlandia, moeten we zaterdag weer door met één van de  belangrijkste bijzaken van het leven.
Om 14:30 speelt zaterdag 1 de competitiewedstrijd tegen XerxesDZB.
De nr. 5 van de eerste klasse B heeft 9 punten dankzij 3 overwinningen in de laatste 3 wedstrijden.
Begin februari 2017 stond deze wedstrijd voor het eerst op het programma. Ondanks dat Westlandia door een goal van Stefan Bron op voorsprong kwam, moesten de mannen van Theo Verbeek erkennen, dat de ploeg van Joop Hiele toen een maatje te groot was (1-3).

Westlandia pakte afgelopen zaterdagmiddag in Breukelen 3 belangrijke punten en staat daardoor nu met 6 punten op de 9e plaats. Om verder afstand te nemen van de gevarenzone zal winst zeer welkom zijn.
De wedstrijd staat onder leiding van de heer Vreeswijk.

Het 2e team ontvangt om 12:00 uur de reserves van Scheveningen. Ook dat team heeft de 9 behaalde punten verdiend in de laatste 3 wedstrijden van deze competitie in de res, 1e klasse.
De mannen van trainer Roy Wasmus, staan 10e met 4 punten en zij zullen zeker op jacht gaan naar de eerste 3-punter van dit seizoen op eigen veld. Uit werd al wel gewonnen bij Katwijk.

Tot zaterdag
Fr@

zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Bij winst naar bovenste helft middenmoot”

Westlandia pakte vorige week drie heel belangrijke punten (door met 2-3 te winnen bij FC Breukelen) na enkele mindere wedstrijden. Zaterdag thuis op de Hoge Bomen tegen XerxesDZB kan de formatie van trainer Theo Verbeek (foto) bij weer winst de aansluiting weer maken. Voor trainer Theo Verbeek was de winst in en tegen Breukelen een belangrijke opsteker. ,,Ik ben erg blij dat we gewonnen hebben. Het was ook een verdiende overwinning. We begonnen goed aan deze wedstrijd en dan na tien minuten sta je toch uit het niets met 1-0 achter. Dat kwam ook wel even binnen en we hebben toen ook wel een kwartier nodig gehad om ons te herpakken. We hebben ook wat omzettingen gedaan om het initiatief weer terug te krijgen en dat pakte gelukkig ook goed uit. Het laatste kwartier voor rust creëren we drie kansen waarvan we er één maken via Stefan Bron. Na rust hebben we denk ik onze beste helft van het seizoen gespeeld tot nog toe. We scoren pas een kwartier voortijd de 1-2 en in de 85e minuut de 1-3. Dan zit je al een beetje de overwinning te vieren en wordt het toch weer uit het niets 3-2 en dan zit je hem toch nog een beetje te knijpen. De winst is het belangrijkste, maar als je dat zoals nu met goed voetbal doet, geeft dat vertrouwen. En belangrijker, we zijn nu weg bij de onderste clubs en hebben aansluiting bij de middenmoot.”

Vooruitzicht
Zaterdag ontvangt Westlandia XerxesDZB, dat drie punten meer heeft verzameld. Een mooie kans dus om verder aan te sluiten. ,,XerxesDZB is een ploeg met heel veel individuele kwaliteiten en daarom wordt het zeker geen gemakkelijke wedstrijd”, begint Theo Verbeek. ,,Ik heb de nodige informatie en het afgelopen jaar ook al tweemaal tegen ze gespeeld. Ik ken hun sterke punten, maar ook hun zwaktes. Als we winnen gaan we naar de bovenste helft van de middenmoot en dat is een mooi vooruitzicht om voor te spelen.

Initiatief ,,
Ik verwacht dat, gezien de individuele kwaliteiten, XerxesDZB het initiatief zal gaan nemen. Wij moeten vanuit een collectieve prestatie tot resultaat komen. Wij hebben afgelopen seizoen al een keer laten zien dat we dat tegen XerxesDZB kunnen. Het wordt in ieder geval een wedstrijd met twee ploegen met verschillende speelstijlen. Wij van het collectief en XerxesDZB van het individu.”

Collectief
 Westlandia kent nu haar tweede seizoen in de eerste klasse. Met zes punten uit vijf duels is dat toch wat tegenvallend. Verbeek: ,,Ja ze zeggen vaak wel dat het tweede jaar moeilijker is dan het eerste. Als je nu naar de punten kijkt, dan klopt dat wel. Kijk ik naar de tot nog toe gespeelde wedstrijden, dan heeft het ons ook lang niet altijd mee gezeten. Dat we van Aalsmeer verliezen daar heb ik geen moeite mee, dat vind ik gewoon een heel goede ploeg, maar tegen ARC hadden we minimaal een punt verdiend. Forum Sport komen we in de 86e minuut op 1-1 en verspeel je in de 93e minuut de wedstrijd. Wij gaan geen enkele wedstrijd zo maar winnen, maar als we collectief hard werken en elkaars kwaliteiten weten te benutten, dan moet een goede middenmootpositie zeker kunnen.” Westlandia is vrijwel compleet, al mist het nog wel enkele langdurig geblesseerden. ,,Net als afgelopen week zijn Vince Olsthoorn en Ruud Bijl er nog niet bij en Dennis Verbeek is op de weg terug, maar dat gaat nog wel twee tot drie weken duren voordat hij echt inzetbaar is”, aldus trainer Verbeek.