zondag 21 januari 2018

Oefenwedstrijd DSO -Westlandia 1-0

Westlandia za1 oefent tegen DSO.

Voor aanvang van de competitie speelde het team van Theo Verbeek de E-Payroll nederlaagserie. Alle wedstrijden werden gewonnen. Die wedstrijdenreeks was georganiseerd door Geert de Vreede. Indertijd werd afgesproken, dat er in de winterstop gespeeld zou worden bij Honselersdijk en DSO. De uitbeurt in Zoetermeer was de laatste wedstrijd die Geert al heel lang geleden geregeld had. In de warming up viel Yordi van Beek uit vanwege een rugblessure. Stefan Bron startte nu in de spits, met Hamza op links en Ricoberto op rechts. Jasper van Dijk die enige tijd ziek was geweest, maakte ook weer speelminuten. Voor de rust was de wedstrijd in evenwicht en er werd niet gescoord. DSO won de wedstrijd door een doelpunt vlak voor tijd. De rechtsbuiten van de ploeg uit Zoetermeer kwam goed door en schoot zijn team naar de overwinning. Aanstaande zaterdag begint de tweede helft van de competitie met de thuiswedstrijd tegen SV Marken. ( In De Westlandiaan stond abusievelijk, dat er uit gespeeld zou worden) Dan gaat het weer ‘voor het echie’.
 JvdM

DSO blijft in eigen huis baas over zaterdagteam van Westlandia

Ook de derde oefenwedstrijd in de winterstopperiode werd door DSO winnend afgesloten. Nadat eerder de thuiswedstrijd tegen BSC’68 (9-0) en de uitwedstrijd tegen BMT (3-5) werden gewonnen, was Westlandia zaterdag ook niet bij machte om DSO te verslaan. De gastheren wonnen met 1-0.
Al in de tweede minuut van de wedstrijd ontstond de eerste mogelijkheid voor DSO om de score te openen. Chris Hagi, die door Mike Montanus de diepte werd ingestuurd, probeerde de Westlandse doelman te verassen met een lob, maar zijn bal trof geen doel. De eerste mogelijkheid voor de Westlandse ploeg kwam na een kwartier spelen via een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, maar de ingekopte bal verdween naast het doel. Beide ploegen speelden in de eerste helft verzorgd voetbal en via combinaties ontstonden er aan beide kanten kansen.
Westlandia verzuimde op slag van rust een voorsprong te pakken.

Na de thee was het voornamelijk DSO dat het spel bepaalde. De gastheren kregen binnen het eerste kwartier van de tweede helft een zevental kansen, maar wisten ze niet succesvol af te ronden. Westlandia kwam er niet echt meer aan te pas in deze fase van de wedstrijd. Na een kleine tien minuten spelen raakte Tim Lamboo voor de tweede keer in de wedstrijd het aluminium.
Pas na twintig minuten spelen ontstond voor de Westlanders de mogelijkheid iets aan de stand te veranderen, maar een voorzet werd door iedereen gemist. Vijf minuten voor tijd lukte het de thuisploeg dan toch om op voorsprong te komen. Vleugelspits Jeremy Burke schoot de bal laag en hard langs de Naaldwijkse doelman