Pagina's

dinsdag 23 januari 2018

Roy Wasmus volgend seizoen hoofdtrainer zaterdagselectie


Een oude bekende wordt nieuwe trainer van het nieuwe Westlandia za1. 

Site Westlandia 31 januari 2018
Afgelopen dinsdag 23 januari werd Roy Wasmus na een hele reeks van gesprekken gepresenteerd als de opvolger van Theo Verbeek. Ruim voor het trainingskamp in Barcelona had Roy een gesprek met John Vollebregt en Hans v.d. Ark, waarin hij liet weten, dat hij ging meedoen in de sollicitatieprocedure om hoofdtrainer te worden bij Westlandia za1 nieuwe stijl. ’Ik heb nog de ambitie, het was een mooie uitdaging, ik heb de papieren (TC 1) en na 2 jaar tweede trainer te zijn geweest, lonkte het hoofdtrainerschap.’ Het eerste officiële gesprek vond plaats met Geo v.d. Wilk, John Vollebregt en Richard van Schie.
Bij het tweede gesprek waren naast John Vollebregt en Hans v.d. Ark ook een aantal spelers van de zaterdagselectie aanwezig . Die hadden zich goed voorbereid en kwamen met goede vragen. Een heikel punt was de nieuwe opzet van het zaterdagteam in het komende seizoen. Roy zegt daarover: ’De ideeën daarover moeten nog verder ontwikkeld worden, misschien kunnen we grote stappen zetten, misschien maar kleine stappen.’ Er zullen op korte termijn gesprekken plaats vinden met de spelers van de zaterdagselectie en die van de tweede zondagselectie, ook met de jongens die overkomen uit JO19 om duidelijk te krijgen hoe het team er na dit seizoen uit zal zien.



Roy krijgt ook nog een assistent naast zich. Men is daar naar op zoek. Hij heeft wel een grote stem in de ‘assistentenmelk’ te brokkelen. Eerder bij o.a. KMD werkte hij ook samen met een trainers assistent. Na twee jaar als tweede trainer op de zaterdag te hebben gewerkt, weet hij hoe het klokje tikt bij Westlandia. Bovendien heeft Roy jarenlang in het groen en wit gevoetbald, waarin hij op zijn 18de debuteerde. Enkele namen uit die tijd: Paul Sosef, Wim Lentz, Aad van Marrewijk en Anthony Visser. Zijn voetbalcarrière begon bij VV Naaldwijk. Hij speelde daar tot en met de B-junioren steeds in de selectieteams. Tot hij door groeiproblemen last kreeg last van zijn hiel. Dat maakte spelen voor hem bijna onmogelijk. Hij werd teruggezet van de B1 naar de B2 en raakte zijn voetbalmaten kwijt. Roy stopte een tijdje met de voetbal. Hij woonde toen aan de Bachlaan. Daar was naast de flat een veldje, waar de jongens van Lagraauw vaak voetbalden. En Roy deed ook mee. Toen bleek dat het voetballen wel weer ging, ging hij met die jongens mee naar de voetbal. Zij waren Westlandianen. Roy speelde vervolgens binnen de kortste keren weer in de B1 en stroomde soepel door naar Westlandia 1. ‘Misschien wel te jong, ben ik trainer geworden.’ Na zijn middelbare schoolopleiding haalde hij zijn diploma voor gymnastiekleraar op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, vervolgens haalde hij snel achter elkaar TC 3, TC 2 en TC 1. De laatste haalde hij op 31- jarige leeftijd. Roy maakte als trainer een kleine tournee langs een aantal Westlandse clubs. Hij was achtereenvolgend werkzaam bij Delta Sport, Excelsior Maassluis (als assistent trainer), Naaldwijk, Honselersdijk, Verburch en KMD. Twee jaar geleden keerde hij als tweede trainer terug bij de club met veel aangename herinneringen. En het deed hem goed, dat hij de kans heeft gekregen de mooie uitdaging aan te gaan om met het ‘nieuwe zaterdag’ stappen te gaan zetten in de ontwikkelingen van het voetbal bij toch ook zijn Westlandia. 23 januari 2018 site Westlandia De verantwoordelijk bestuurders van Westlandia  hebben dinsdagavond aan de spelersgroep meegedeeld dat Roy Wasmus volgend seizoen hoofdtrainer van de zaterdagselectie (Jong Westlandia) wordt. De huidige trainer van zaterdag 2 van de Naaldwijkers,  heeft een lange staat van dienst in het Westlandse selectievoetbal. Nadat eind 2017 duidelijk werd dat trainer Theo Verbeek,volgend seizoen niet zou beschikken over de vereiste trainerslicentie om minimaal op 1e klasniveau te kunnen werken, werd de procedure voor het opvullen van de ontstane vacature gestart. Dat heeft dus vandaag geleid tot de aanstelling van Roy Wasmus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten