dinsdag 13 maart 2018

17 maart 2017 XerxesDZB - Westlandia 2-0

Westlandia za1 laat de punten aan Xerxes DZB.

Westlandia za1 had afgelopen zaterdag wel een heel lastige opgave uit in Rotterdam op sportpark Faas Wilkes. Xerxes DZB draait een goed seizoen en heeft thuis van de 9 wedstrijden er 8 gewonnen. Westlandia za1 kreeg op De Hoge Bomen een flink pak slaag. 0 – 5 en de ploeg uit Westland miste door blessures en schorsingen een groot aantal basisspelers, zoals Timothy le Duc, Hamza el Yddri, Jasper van Dijk, Rob Klop. Angelo Groen, Ricardo v.d. Zalm, Miquel van Dijk en Vince Olsthoorn waren de vervangers. Vince startte voor het eerst met een basisplaats, nadat hij vanwege een schouderblessure lange tijd uitgeschakeld was. De meteorologische omstandigheden waren ook nauwelijks ideaal met aanhoudende dwarrelsneeuw en een snijdende wind dwars over het veld tegen de blote benen van de spelers. Daar hadden beide teams trouwens last van. Yordi van Beek kreeg vanaf het begin van de wedstrijd persoonlijke bewaking. Michael Navajas-Sanchez week niet van zijn zijde. Yordi zag er ook wel een voordeel in: ‘Zo kunnen we samen warm blijven.’ Hij had ook nogal last van ‘koude ballen’. De thuisploeg startte voortvarend en zette vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter A. Willems Westlandia za1 onder druk. Met een versterkte verdediging hield Westlandia za1 stand. Omdat de verdediging van de thuisploeg opschoof tot aan de middellijn, was het speelveld klein en zeer druk bevolkt. Het eerste doelpunt was voor Westlandia. Yordi van Beek werkte de bal van dichtbij in het doel. De neutrale assistent-scheidsrechter constateerde echter een gevalletje van hands. Niet lang daarna werd Ricoberto Luiando op rechts de diepte ingestuurd. Hij besloot te snel tot een schot, dat als aangeschoten wild over het doel vloog. Niet lang daarna blesseerde Dennis Verbeek zich bij een ongelukkige passeerbeweging. Hij verliet duidelijk aangeslagen direct het veld. Stefan Bron kwam in zijn plaats. In de 35-ste minuut kwam Xerxes DZB op voorsprong via een goedlopende snelle aanval kwam de bal bij Bruce van Kesteren. Hij leverde een puntgave voorzet af. Op het hoofd van Ingmar Maayen. De kopbal verdween in de touwen achter doelman Rowdy Janssen. 1 – 0. Even later trof Stefan Bron met een mooie intikker doel, maar ook deze treffer kende geen genade in de ogen van het scheidsrechterlijke trio. Dat zag buitenspel. Beide ploegen zochten de beschutting van de kleedkamer op met een 1 – 0 ruststand. In de tweede helft bleef de 1 – 0 heel lang op het score bord staan. Rowdy Janssen belette Xerxes DZB een aantal keren de score verder uit te breiden. Daardoor bleef bij Westlandia de hoop bestaan op een resultaat. Dan moest er wel gescoord worden. Dat zat er zaterdag echter niet in voor de ploeg van Theo Verbeek. De thuisploeg wist nog wel een keer het net te vinden na een ongelukkige uitverdedigende actie. Moreno Marengo schoot de 2 – 0 op het scorebord.
 Westlandia za1 heeft nog wel punten nodig om verder van de gevarenzone op de ranglijst te blijven. Tegen Xerxes DZB zat dat er niet in. Overigens viel de spelers die er zaterdag stonden niets te verwijten. Zij streden de volle 90 minuten met meer dan 100% inzet voor een goed resultaat.
 JvdM

Westlandia redt het niet bij runner-up XerxesDZB

Westlandia kan wat punten nog goed gebruiken. Dat weet ook trainer Theo Verbeek (foto), maar uit tegen XerxesDZB, dat strijdt voor een plek in de nacompetitie, lukte dat nog niet. De Naaldwijkers moesten terug naar De Hoge Bomen met een 2-0 nederlaag. In de aanvangsfase was gastheer XerxesDZB de bovenliggende partij. De beste kans in het eerste kwartier was echter voor Westlandia, maar Ricoberto Luijando zag geen kans de Rotterdamse doelman het nakijken te geven. Pech had Westlandia dat al binnen twintig minuten spelen Dennis Verbeek geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Stefan Bron. Nog voor de doelwisseling wist XerxesDZB aan de leiding te komen: 1-0.
Stand
Bij de Naaldwijkers bleef Yordi van Beek in de rust in de kleedkamer achter en voor hem kwam Rick van Rijn in het veld. Hoewel XerxesDZB de betere ploeg was, hield Westlandia lang knap stand. Daardoor bleef een goed resultaat nog steeds tot de mogelijkheden behoren voor de bezoekers.
Forceren
In de laatste minuten hoopte Westlandia nog iets te forceren. Remy de Bliek kwam in het veld voor Mick Enthoven. Een Naaldwijkse treffer zat er echter niet in. Gastheer XerxesDZB wist nog wel een keer het net te vinden en kon zodoende met een 2-0 winst van het veld stappen.
 © Haaglanden Voetbal

Voor Westlandia wacht komende zaterdag weer een wedstrijd tegen een team uit de top 4. Dit keer moet de zaterdagselectie aantreden tegen XerxesDZB .
Uit de vorige wedstrijden weten we dat dit één van de betere voetballende ploegen van de 1e klasse A.is . In de heenwedstrijd werden de groen-witten na een ruststand van 0-4 uiteindelijk met 0-5 verslagen.

Dat Rotterdammers ook steken kunnen laten vallen, bleek afgelopen zaterdag in Breukelen. Daar verloren ze bij een ploeg in de gevarenzone met 3-2.
XerxesDZB zal echter alles in het werk willen stellen om mee te blijven strijden voor een plaats in de nacompetitie voor mogelijke promotie naar de hoofdklasse. Daarvoor zullen de mannen van vertrekkend trainer Joop Hiele gaan voor de 3e periode of de vervangende periode van de toekomstig kampioen.

Westlandia zal zich bij de start van de wedstrijdenreeks voor de 3e prijs richten op het ontlopen van de nacompetitie met de 2e klassers. Door de resultaten van afgelopen zaterdag (winst van Breukelen en Te Werve) blijft het ongemeen spannend in het rechterrijtje We hebben nu nog 7 punten voorsprong op de 12e plaats van Te Werve en 9 punten op de 13e plaats van Vitesse D.

Dat betekent dat er in de komende 9 wedstrijden nog behoorlijk wat punten gesprokkeld moeten worden. Het zal zaterdag door schorsingen en blessures puzzelen worden, want trainer Theo Verbeek mist zeker 3 middenvelders voor de wedstrijd op Sportpark Faas Wilkes Igor Stravinskisingel 1, 3069 MA Rotterdam.
De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer A. Willems.

Voor het 2e team wordt het steeds lastiger om de degradatiewedstrijden met de 2e klassers te ontlopen. Afgelopen zaterdag was er weer een teleurstellend resultaat tegen concurrent Quick Boys 3.
Voor trainer Roy Wasmus zal het zaterdag bij de reserves van Scheveningen weer passen en meten worden om samen met hulp van de A-jeugd en het 3e elftal een representatief team op te stellen. Aanvang van de wedstrijd is 11:00 uur.

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Kansen die je krijgt, moet je benutten”

Westlandia liep vorig weekend op eigen veld tegen een 0-3 nederlaag op tegen Sportlust’46, dat al; de eerste periodetitel in de wacht sleepte. Westandia kan nog wel wat punten gebruiken. Zaterdag gaan Theo Verbeek (foto) en zijn ploeg op bezoek bij het ook niet zwakke XerxesDZB. Theo Verbeek erkent dat Sportlust’46 over de gehele wedstrijd genomen wel de terechte winnaar was. ,,Maar in de eerste helft kregen wij de eerste twee (grote) kansen. En die moet je dan maken wil je tegen zo’n tegenstander een resultaat halen. Sportlust’46 creëerde ondanks een veldoverwicht in de eerste helft geen kansen tot we vlak voor rust vanuit een corner een klutssituatie kregen en Sportlust er 0-1 van maakte. De tweede helft hebben we het wel geprobeerd, maar als ze dan de 0-2 maken, is de wedstrijd gelopen.”

Kansen
Zaterdag nieuwe kansen, maar het zal in Rotterdam niet eenvoudig worden bij XerxesDZB, Verbeek: ,,Ik vind XerxesDZB de best voetballende ploeg die we tegen zijn gekomen in de eerste speelronde. Ik heb tegen mijn ploeg gezegd, als je tegen deze tegenstander speelt, moet je de kansen die je krijgt gelijk maken. Dan hebben we kans op een goed resultaat. En kansen krijg je over het algemeen wel tegen XerxesDZB, want dat zit ook wel een beetje opgesloten in hun aanvallende spel.” ,,Wij zijn ons er zeker van bewust dat we nog een aantal punten moeten pakken. En we weten ook dat we niet zomaar even een wedstrijd winnen. Ik heb er wel vertrouwen in dat we het gaan redden, maar we moeten het wel eerst doen. En liefst zo snel mogelijk”, aldus Verbeek.