donderdag 29 maart 2018

31 maart 2018 Te Werve Westlandia 2-2

Te Werve en Westlandia vermaken publiek

In de kelder van 1A streden Te Werve en Westlandia op Sportpark Vredenburch voor de drie broodnodige punten om zich veilig te spelen. Beide ploegen gingen voor de overwinning, waardoor er een aanvallende wedstrijd van beide kanten ontstond. Voor het neutrale publiek werd het smullen geblazen in deze vermakelijke vertoning met een spektakelstuk in de laatste twintig minuten. De rust werd met 1-1 stand bereikt en het duel werd met 2-2 afgesloten.

Al na twee klokrondjes werd door Angelo Groen van Westlandia de 0-1 op de borden gezet. De vrijstaande verdediger kreeg alle gelegenheid om met het nodige effect de bal achter doelman Kristian Stilting te schieten, die niet helemaal vrijuit ging bij deze treffer. Hierna werden aan beide kanten wat speldenprikken uitgedeeld met een dreigender Te Werve, dat na een kwartier spelen naast de Westlanders kwam te staan. Een voorzet van Ismaël Blackshaw over rechts werd door Sahin Kalkanoglu afgerond: 1-1.
Een goede mogelijkheid voor Jaël Paas op aangeven van Zakarya Faloen werd door de verdediging van de bezoekers tot hoekschop gedegradeerd. Vier minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Van Waveren uit Bussum moest goalie Stilting al zijn kwaliteiten tonen om uit een vrije trap van Vince Olsthoorn de ingeschoten bal met een katachtige sprong over de lat te werken. Was het in de eerste vijfenveertig minuten al een levendige wedstrijd, in het tweede deel deden de spelers aan pure klantenbinding. Rowdy Janssen maakte met een flitsende reactie een schot van de snelle en dikwijls ongrijpbare Ismaël Blackshaw met de voeten onschadelijk. Een bal van Jasper van Dijk trof de lat boven Kristian Stilting. Dit onfortuin zou zich voor de formatie van trainer Theo Verbeek nog enkele malen herhalen. Vijf minuten na de hervatting belandde het speeltuig tegen de paal van het Te Werve-doel en kon Stilting met de rug naar het speelveld gekeerd de terugspringende bal in de handen nemen. Na een uur in de wedstrijd moest Rowdy Janssen na een solo van Blackshaw weer optreden waarbij Janssen op de juiste plek in het doel bevond. Aan beide kanten werd het ene na het andere moment gecreëerd om tot een doelpunt te komen. De wedstrijd verveelde geen seconde. Danny Bijl moest na mistasten van de Westlandse sluitpost op een schot van Jaël Paas op de doellijn redding brengen. Het laatste kwartier stond het bol van de spanning. Eerst was het Westlandia, dat nogmaals de doellat van de tegenpartij raakte. Eén minuut later was het aan de andere kant wel raak en moest Janssen capituleren op een inzet van Zakarya Faloun: 2-1. Het leek er op dat de mannen van het sportpark ‘De Hoge Bomen’ met lege handen huiswaarts moesten keren. Een geweldig offensief van de in het blauw gestoken groen-witte formatie werd met nog acht minuten op de klok beloond. Hamza el Yddri werd door Ricoberto Luijando (volgend seizoen uitkomend voor sv Nootdorp) schitterend bediend, waarbij El Yddri met het hoofd de bal tegen de touwen knikte: 2-2. Enige spannende momenten volgden nog, maar doelpunten bleven verder uit.

Komende zaterdag gaan de mannen van trainer Theo Verbeek op bezoek bij directe concurrent Te Werve.
De nr. 11 uit Rijswijk was aan het begin van het seizoen één van de outsiders voor (directe) promotie naar de hoofdklasse. De club was immers in 3 seizoenen met veel overtuiging opgeklommen van de 4e naar de 1e klasse in het zaterdagvoetbal.
Tegen alle verwachtingen in, liep het dit seizoen anders dan de kenners hadden verwacht.
In de eerste periode werden 7 punten behaald. In de 2e periode ging het nog minder en bleef het puntentotaal steken op 6.
Toch schijnt de ploeg uit Rijswijk de laatste weken de juiste modus te hebben gevonden. Er werd nml. 2 keer zeer overtuigend en met grote cijfers gewonnen.
Afgelopen zaterdag was er een 5-2 overwinning bij Zwaluwen in Hoorn. Bij CSW in Wilnis werd er 14 dagen eerder met 5-1 gewonnen. In de laatste 2 wedstrijden maakte ze dus 10 van de in totaal 36 goals. Voor de verdediging van Westlandia wordt het zeker opletten op Ismael Blackshaw en Jaël Paas, want zij waren in die laatste 2 wedstrijden samen goed voor 8 goals . Door die resultaten staan ze nu op een lage maar veilige 11e plaats in de 1e klasse B en maar 5 punten achter op de 10e plaats van Westlandia.

Bij Westlandia is de laatste weken goals maken hét grote probleem. In de laatste 6 competitiewedstrijden scoorden de groen-witten maar 2 doelpunten. Ook afgelopen zaterdag waren er voldoende kansen, maar het stokte bij de laatste pass of de afwerking.
Op dinsdagavond werd gelukkig vertrouwen getankt tegen Duindorp. Op overtuigende wijze werd de 3e klasser met 8-1 uit het toernooi geknikkerd. Het was voor de 3e keer in de historie dat een dergelijke score als eindstand de boeken in is gegaan (november 2006 VVSB za. en maart 2008 HPSV).

Beide elftallen kunnen dus bij winst goede zaken doen. De wedstrijd op Sportpark Vredenburch te Rijswijk begint Paaszaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Waveren.
---

Het 2e team pakte zaterdag knap 1 punt tegen Nootdorp.  Komende speelronde wacht een uitwedstrijd bij directe concurrent voor p/D-wedstrijden RCL2. Beide teams staan in de gevarenzone en moeten in de resterende wedstrijden nog minimaal 7 punten inhalen op het 2e team van Lyra.
Dat zal een lastige klus worden, maar ook in Leiderdorp is de bal weer rond.