dinsdag 20 maart 2018

24 maart 2018 Westlandia FC Breukelen 1-1

Westlandia za1 moet blij zijn met een gelijkspel tegen FC Breukelen.

FC Breukelen staat in de stand van de 1-ste klasse A (West 1) 6 punten onder de ploeg van Theo Verbeek. Er was op De Hoge Bomen een sterke verwachting dat deze thuiswedstrijd gewonnen kon worden om zodoende verder weg te komen van de gevarenzone van de ranglijst. Dat gebeurde niet. De wedstrijd eindigde in een 1 – 1 gelijkspel. De Westlandse gezichten stonden op zuinig na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hilgersom. In het team van Westlandia za1 ontbraken Jasper van Dijk( geschorst) en Dennis Verbeek, Timothy le Duc en Rob Klop. Hun vervangers speelden naar behoren: Ricardo vd Zalm als stofzuiger op het middenveld, Angelo Groen in een dubbelrol als verdediger en aanvaller op rechts. En Miquel van Dijk het slangenmens op links. Hamza el Yddri was terug na één wedstrijd schorsing.
 De Groenwitten startten agressief met acties van Ricoberto en Hamza, maar zij hadden weinig geluk in de afwerking. Na 5 minuten kreeg Westlandia een lelijke tegenvaller te verwerken. Uit een snelle counter werd Mike Versloot de diepte ingestuurd. De verdedigers lieten de bal lopen en Mike Versloot kon in zijn eentje op keeper Rowdy Janssen af. Die aarzelde een fractie van een seconde met uitlopen. Dat gaf de aanvaller van FC Breukelen de tijd om de bal te controleren en Rowdy simpel uit te spelen. 0 - 1 Vanaf dat moment moest Westlandia nog nadrukkelijker de aanval zoeken. Angelo Groen verstuurde een prima pass op Hamza, die de bal mooi controleerde, maar zijn schot werd gestopt. Yordi van Beek kreeg een voorzet van Ricoberto. Hij tikte de bal net naast. Ondertussen was Rowdy Janssen bezig om zich te revancheren voor zijn aarzeling in het begin van de wedstrijd, want hij redde met de vingertoppen op een schot van opnieuw Mike Versloot en een op een bal van Roy Turksma. Hij hield Westlandia in de wedstrijd. Aan de andere kant kregen Ricoberto en Yordi van Beek een strakke voorzet van Miquel van Dijk bij de eerste paal niet in het doel. In een wirwar van bal en benen. Op slag van rust kreeg Yordi van Beek de bal aangespeeld in het strafschopgebied, slalomde langs verdedigers en keeper NickTurksma. Dat betekende 1 – 1.

Op een heel mooi moment, want beide ploegen vertrokken meteen richting kleedkamer. In de tweede helft ging Westlandia op zoek naar de winnende, maar tegelijkertijd moest de gelijke stand bewaakt worden. Er waren mogelijkheden, er was een afgekeurd doelpunt, maar geen geldige bal tussen de Breukelense palen. Aan de andere kant verrichtte Rowdy Janssen nog enkele heldendaden. Daniel Kops kreeg de bal midden voor het doel en dacht de bal in een leeg goal te koppen, want Rowdy was even ergens anders mee bezig. Plotseling kwam de Westlandia keeper weer aanlopen en ving de bal gewoon. Ongeveer 10 minuten voor het eindsignaal was er nog een rode kaart na 2x geel voor Jesse van Riet van FC Breukelen. Westlandia kon het voordeel van een man meer niet uitspelen. Tot de allerlaatste minuut werd er gestreden voor de winnende treffer. Die mocht er niet komen. Danny Bijl was er nog heel dichtbij. Hij zag een klein gaatje, maar schoot de bal vanaf 50 centimeter hard tegen de paal. Het verschil met FC Breukelen blijft 6 punten, maar Westlandia za1 zal nog een aantal punten moeten sprokkelen om bij de onderste 3 plaatsen vandaan te blijven.

Westlandia za2 speelde thuis met 1 – 1 gelijk tegen Nootdorp 2.

Westlandia pakt – met dank aan doelman Janssen – punt tegen FC Breukelen

Westlandia moet toch nog wat punten sprokkelen dit seizoen om definitief uit beeld te blijven bij de clubs in de onderste regionen. De tegenstander van dit weekend was FC Breukelen, één van de degradatiekandidaten. De ploeg van trainer Theo Verbeek zag echter geen kans de volle buit op De Hoge Bomen te houden: 1-1. Bovendien kreeg Westlandia een grote tegenvaller te verwerken omdat FC Breukelen al binnen vijf minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Drie minuten later had Hamza al weer de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar de doelman van de bezoekers redde uitstekend. Westlandia kreeg in het eerste kwartier mogelijkheden om langszij te komen, maar was niet echt doeltreffend. Bovendien was FC Breukelen in de omschakeling heel gevaarlijk. Dat het na een half uur spelen nog 0-1 stond, hadden de Naaldwijkers te danken aan doelman Rowdy Janssen, die tweemaal fraai redding bracht. Met nog zeven minuten op de klok in het eerste bedrijf werd de bal na een voorzet van Marvin Vollebregt met kunst- en vliegwerk uit het doel gewerkt van de bezoekers. Op slag van rust kwam Westlandia dan toch gelijk door een treffer van Yordi van Beek: 1-1.
Na de pauze zette Westlandia alles op alles om de volle buit binnen te halen. Het leverde hectische momenten op voor het doel van FC Breukelen. Met nog een half uur te spelen kwam Ricoberto Luijando in het veld voor Stefan Bron. Een kwartier voor tijd stond het nog steeds 1-1 en weer mocht Westlandia doelman Janssen dankbaar zijn. In de laatste tien minuten moest FC Breukelen met tien man verder en probeerde de thuisploeg nog iets te forceren. Pech had Westlandia in de slotfase dat Danny Bijl een schot op de paal zag verdwijnen. Het bleef dus bij 1-1.
Bron Haaglanden Voetbal

Het worden cruciale weken voor  Westlandia zat., de huidige nummer 10 in de 1e klasse A.
Uit deze 1e klasse degradeert de nummer 14 en spelen de nr's 12 en 13 nacompetitie met de 2e klassers.
In de komende 5 wedstrijden zal het verschil in het beruchte rechterrijtje gemaakt gaan worden. Zaterdag komt nr. 11 FC Breukelen naar de Hoge Bomen. Daarna volgen wedstrijden tegen nr. 12. Te Werve uit, Forum Sport thuis, nr. 13 Vitesse D.  en last but not least tegen hekkensluiter Marken uit.

Komende zaterdag wacht dus een spannend duel tegen FC Breukelen. Westlandia heeft een voorsprong van 6 punten.

De heenwedstrijd was er één met wisselende gezichten en werd door beide partijen verschillend beleefd. De start was voor de thuisclub, die ook verdiend op voorsprong kwam. Met name de lange bal voor de snelle uit-/aanvallen over de vleugels zorgden voor veel gevaar.

Een tactische omzetting door trainer Theo Verbeek pakte goed uit en Westlandia liep uit naar 3-1. In een hectische slotfase werd het nog 3-2.

Westlandia was tevreden over het vertoonde spel in het laatste uur van de wedstrijd en natuurlijk de in de ogen van de groen-witten verdiende 3 punten. FC Breukelen dacht daar anders over en weet het puntverlies o.a. aan de leiding van het neutrale arbitrale trio. De irritaties richting scheids- en grensrechter werden in de slotfase nog versterkt door een afgekeurde 3-3, waarbij het wel of geen buitenspel was.

Met de ervaringen van de uitwedstrijd in oktober weet trainer Theo Verbeek waar de kracht van de komende tegenstander ligt. Hij zal echter wel weer, door schorsingen en blessures, moeten puzzelen om de beschikbare fitte spelers op een goede plaats op het veld te zetten.

Het geeft echter wel vertrouwen dat de 14 man die afgelopen zaterdag bij XerxesDZB in actie kwamen, goed partij hebben gegeven tegen één van de best voetballende ploegen in deze 1e klasse.

De bond heeft scheidsrechter Hilgersom aangesteld om deze wedstrijd te fluiten. Aanvang is 14:30 uur.

-----

Het 2e team kan zaterdag nog een laatste strohalm pakken om nacompetitie met de 2e klassers te ontlopen. Daarvoor zal op de Hoge Bomen wel gewonnen moeten worden van de nr. 10 Nootdorp.

Aftrap staat gepland om 12:00 uur.
Wie weet tot zaterdag

Fr@

Theo Verbeek (Westlandia): ,,Wedstrijd kan bepalend zijn voor rest van het seizoen”

Westlandia moest vorig weekend in Rotterdam buigen voor het op de tweede plaats staande XerxesDZB. Geen schande, maar daardoor moeten de Naaldwijkers nog wel naar onderen kijken. Belangrijk dus om zaterdag op De Hoge Bomen de volle buiten te pakken tegen degradatiekandidaat FC Breukelen. Hoe kijkt trainer Theo Verbeek (foto) terug op dat duel bij XerxesDZB? Hij: ,,Het was ten eerste heel koud, met een gevoelstemperatuur van -10 graden. De KNVB zou weleens mogen nadenken wie doen we hier nu een plezier mee? Er waren denk ik ook alles bij elkaar vijftig supporters……” ,,Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld”, gaat Verbeek verder. ,,XerxesDZB was voetballend wel de betere ploeg en had ook wel een veldoverwicht, maar wij kregen zeker in het eerste half uur twee goede kansen. Helaas werden die niet benut. Na 36 minuten maakte XerxesDZB uit haar eerste kans gelijk de 1-0. Na rust hebben we ook een aantal mogelijkheden gehad om gelijk te komen, ook toen wilde het in de eindfase net niet lukken. Dan gaan we vlak voor tijd nog wat extra risico nemen en maken zij twee minuten voor tijd de 2-0. Al met al denk ik dat we gewoon goed gespeeld hebben, naar onze mogelijkheden.”
Resultaat
Zaterdag, met thuis FC Breukelen als opponent, moet er niet alleen goed gespeeld worden, maar het resultaat is ook van groot belang. Verbeek over de tegenstander: ,,FC Breukelen heeft een aantal spelers teruggehaald en doet er ook alles aan om zich uit de degradatiezone te spelen. Het is daarom moeilijk in te schatten hoe zij er voor staan ten opzichte van ons.” ,,Ik vind het dus moeilijk in te schatten wat voor wedstrijd je kunt verwachten. Maar ik verwacht dat het een echt voetbalgevecht gaat worden. Zij gaan proberen om ons bij te halen en wij moeten zorgen dat dit niet gaat gebeuren. Ik wil op voorhand van onszelf uitgaan en gedurende de wedstrijd kijken waar hun zwaktes zitten.” Een duel dus waarin Westlandia afstand móet nemen. ,,Dit is een wedstrijd die wel eens heel bepalend kan zijn voor de rest van het seizoen. Als we winnen dan zijn we voorlopig weg. Is er een negatief resultaat, dan moeten we echt gaan uitkijken.”
Afwezigen
Over de beschikbare spelers zegt Verbeek: ,,We hebben ineens een aantal langdurige blessuregevallen en dat zijn Rob Klop, Mike Brouwer en Dennis Verbeek. Jasper van Dijk is nog één wedstrijd geschorst.