maandag 9 april 2018

14 april 2018 SV Marken - Westlandia 1-2

Westlandia za1 wint met een zondagsschot op zaterdag.’ ‘

Na afloop van de wedstrijd Marken – Westlandia za1 waren dat de eerste woorden van de voorzitter, de doelman van het tweede en de verslaggever voor de lokale radio Jan Peereboom. ‘Op de radio heb ik gezegd: Westlandia wint vandaag met een zondagsschot op zaterdag.’ In de rust had hij ook al iets wonderbaarlijk eerlijks geroepen. ‘Dat doelpunt van ons was sowieso buitenspel. Laten we daar eerlijk over zijn.’ Dat zorgde voor een ontspannen sfeer in de bestuurskamer.
Voor Westlandia was er op zaterdag 14 april in het pittoreske Marken tegen het minder pittoresk onderaan staande SV Marken maar één opdracht: Er moest gewonnen worden. Met die instelling startte de ploeg uit Naaldwijk. Er was weer een plaats voor Dennis Verbeek na een blessure. Mick Enthoven stond op rechts in de verdediging en Stefan Bron begon als spits
Zoals gewoonlijk startte Westlandia aanvallend. Stefan Bron maakte zich vrij en bood Ricoberto een kopkans. De kopbal belandde in de handen van keeper Yort Willems. Ook de thuisploeg kreeg wat kansen, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Beide ploegen speelden vooral met de rem erop. Het was Westlandia dat als eerste het net vond. Het begon bij een schot op doel van Stefan Bron. De keeper van Marken keerde de bal en er ontstond een scrimmage, waarbij de bal bij Hamza el Yddri terecht kwam in eerste instantie kopte hij de bal tegen de handen van de keeper, maar vervolgens kopte hij vanaf 1 meter de bal over de doellijn. 0 – 1. Niet veel later ging Ricoberto alleen op het doel af. Zijn schot trof geen doel. Na iets meer dan een half uur spelen maakte Hamza een actie, sneed het strafschopgebied in en lag pardoes op het gras. Een penalty? Geen penalty! Maar een gele kaart van scheidsrechter Knetsch.
Kort voor de rust kwam Marken op gelijke hoogte. Via een snelle uitval kwam de bal bij Jan Pieter van der Vis. De assistent scheidsrechter vlagde, maar scheidsrechter Knetsch ging op zijn eigen waarneming af en liet de aanval doorgaan. Van der Vis speelde René Commandeur voor het doel aan. Die schoot de 1 – 1 binnen. Wel buitenspel? Geen buitenspel? De ruststand was 1 – 1. Toen iedereen naar kleedkamer, kantine of bestuurskamer liep, liepen heel toevallig Angelo Groen(Westlandia, reservespeler) en een Marker meisje van een jaar of 8 elkaar tegemoet. Het meisje zei enthousiast tegen Angelo: ‘Dat was een mooi doelpunt van René Commandeur, hè?’ Angelo keek het meisje eens goed aan en gaf haar maar gelijk, met zijn ogen. Zijn moment zou nog wel komen.

In de tweede helft had trainer Theo van Beek nog eens stevig op zijn spelers ingepraat. De ploeg begon scherp aan de tweede helft. Na 10 minuten spelen in de tweede helft viel het tweede doelpunt voor Westlandia. Marvin Vollebregt is van huis uit linker verdediger. Regelmatig trekt hij mee ten aanval. Dat levert vaak bruikbare voorzetten op. Vandaag ging hij verder. Hij was mee in de aanval en was wat afgedwaald naar het centrum. Hij kreeg de bal aangespeeld en besloot tot een schot op het doel. Via verdediger Erik Teerhuis verdween de bal in de kruising. Er zat wel wat geluk in dit doelpunt, maar dat was elke Westlandiaan worst. Westlandia drong vervolgens aan om de voorsprong te vergroten. Dat lukte niet. Marken ging opportunistischer spelen. Dat leverde hachelijke momenten op in de verdediging van Westlandia. Rowdy Janssen zag de boomlange Youran Burggraaf op zich afkomen, maakte zich breed en ving het schot van Burggraaf in eerste instantie op de borst op en ving de omhoog gekaatste bal simpel. Danny Bijl haalde later nog even een bal van de doellijn.
De laatste kans op een doelpunt was vlak voor tijd. Angelo Groen, in de tweede helft ingevallen, werd aangespeeld in het strafschopgebied van Marken. Hij stond half met zijn rug naar het doel. Hij probeerde een omhaal. Het was net geen doelpunt. Westlandia hield stand en kon 3 heel belangrijke punten bijschrijven. Dennis Verbeek verzuchtte na afloop: ‘Dit was echt een degradatiewedstrijd.’
De volgende klus is de uitwedstrijd in Delft tegen Vitesse Delft. Komende zaterdag, 21 april.
Bron site Westlandia

Westlandia pakt broodnodige uitzege op Marken

In een niet al te beste wedstrijd tegen Marken pakte Westlandia drie heel belangrijke punten. Het duel tegen de hekkensluiter moest gewonnen worden om een ruime marge met de clubs uit de onderste regionen te creëren. Voor Westlandia was het van groot belang om het duel tegen Marken winnend af te sluiten. Een zege zou betekenen dat de Westlanders weer een goede stap zouden zetten richting lijfsbehoud. Trainer Theo Verbeek zag zijn team na een half uur spelen op voorsprong komen. Hamza el Yddri (foto) was succesvol in de afwerking: 0-1. Ongelukkig Met nog vijf minuten te gaan voor rust kwam Marken op gelijke hoogte door een treffer van René Commandeur. De scheidsrechter negeerde een signaal van de assistent-scheidsrechter van Westlandia en keurde het doelpunt goed. Een tegentreffer op een ongelukkig moment.
Kruising
Negen minuten na de hervatting kwam Westlandia opnieuw op voorsprong. Een schot van Marvin Vollebregt werd getoucheerd door een speler van Marken en verdween in de kruising achter keeper Yort Willems. Marken zette alles op alles om de gelijkmaker te produceren, maar kon het Westlandia alleen maar lastig maken. De 1-2 was ook de eindstand.
Bron site Haaglanden voetbal

Westlandia naar Marken

Komende zaterdag staat de cruciale uitwedstrijd bij SV Marken op het programma. Eindelijk voor de groen-witten de kans om zich te revancheren voor de 6-4 nederlaag in januari 2018 op de Hoge Bomen. Het is voor de aanstaande gastheer nog steeds de enige overwinning in deze competitie.

Afgelopen zaterdag kwam Westlandia op eigen veld in actie tegen Forum Sport (1-5). De cijfers lijken op een afstraffing, maar dat neigt naar scorebord-journalistiek. Westlandia streed tegen één van de betere ploegen uit 1A, maar kreeg wel bijna evenveel (grote) kansen om op voorsprong en/of terug in de wedstrijd te komen. Helaas stokte het in de afwerking en was de keeper van FS uitstekend in vorm.

In de aanloop naar de komende wedstrijd zal trainer Theo Verbeek zeker aan werken om er voor te zorgen dat er komende wedstrijden zowel defensief als offensief stappen gemaakt worden. De 3 punten bij SV Marken en een week later bij Vitesse in Delft zijn voor de Westlandianen immers van groot belang voor het ontlopen van de nacompetitie met de 2e klassers.
Zowel nr 13. Vitesse D. nr. 12 Breukelen als nr. 11 Te Werve hebben  immers nog 5 wedstrijden om het gat te dichten (zie ook onderstaande tabel).
Dinsdagavond was er de nog een wedstrijd voor in de 1/8 finale Haaglanden Voetbal Toernooi. In Zoetermeer werd het ..... tegen DSO.

De wedstrijd aan de Walandweg 2, 156 DJ in Marken begint om 14:30 uur. De heer Knetsch is door de bond aangewezen om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Het 2e team kon de reserves van Voorschoten'97 niet verschalken. (2-3) Ondanks goede mogelijkheden kwam Westlandia niet verder dan 2 treffers. Door de resultaten van afgelopen ronde heeft het elftal van trainer Roy Wasmus nog 6 wedstrijden de kans om 8 punten meer te halen dan Lyra 2. Anders wacht de nacompetitie met de top van de res. 2e klasse.

plaats 10e 11e 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats)
ploeg Westlandia Te Werve Breukelen Vitesse D.

punten 20-22 (-15) 19-18 (-14) 19-16 (-24) 20-14 (-26)

za. 14 apr. (u) nr. 14. Marken (u) 2. ARC (u) 6 .WV-HEDW (u) 5. Sportlust'46
za. 21 apr. (u) n.r 13 Vitesse D. (t) 14. Marken (t) 1. Volendam (t) 10. Westlandia
za. 28 apr. -- (t) 12. Breukelen (u) 11. Te Werve --
za. 12 mei. (t) nr. 8 CSW (u) 1. Volendam (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) nr.4 Forum Sport
za. 19 mei. (t) nr. 1. Volendam (t) 6 .WV-HEDW (t) 4. Forum Sport (t) 7. Aalsmeer
za. 26 mei. (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) nr.4 Forum Sport (u) nr. 14. Marken (u) 2. ARC

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Bij winst slaan we een goede slag”

Westlandia moet nog aan de bak. De ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) is nog niet veilig. Vorig weekend kreeg de ploeg ook een mentaal tikje door thuis met 1-5 onderuit te gaan tegen Forum Sport. Zaak om zaterdag, uit tegen hekkensluiter Marken, de rug te rechten. Het duel tegen Forum Sport noemt trainer Theo Verbeek een ‘lelijke streep door de rekening’. Verbeek verder: ,,Ik moet zeggen dat Forum Sport over de gehele wedstrijd verdiend gewonnen heeft. Maar het is niet zo, dat we geen kans hebben gehad om de wedstrijd een ander verloop te kunnen geven. Wij krijgen in de tweede minuut een niet te missen kans, die er uiteindelijk niet in gaat. En in de tiende minuut wordt er een zuiver doelpunt van ons afgevlagd voor buitenspel. Als telt niet in het voetbal, maar dan sta je na tien minuten gewoon met 2-0 voor en dat had op dat moment in spelbeeld niet onverdiend geweest. In de rest van de wedstrijd is denk ik Forum Sport de bovenliggende partij geweest, maar krijgen wij toch over de gehele wedstrijd ook nog wel wat kansen.

En als ik kijk naar onze tegendoelpunten, dan krijgen wij er vier tegen uit spelhervattingen. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, maar niet vier keer in een wedstrijd. Al met al wel een tegenvaller, maar we gaan gewoon verder en leren van onze fouten.”

Effectief
 Dan moet Westlandia zaterdag zaken doen, als in en tegen Marken moet worden aangetreden, de ploeg die de ranglijst sluit. Verbeek: ,,Van Marken hebben we thuis verloren en daar hebben we nog wel wat tegen recht te zetten. Zij waren in die wedstrijd zeer effectief met het benutten van de kansen. En wij gingen toen zeker na rust door de ondergrens.” En over het duel van dit weekend: ,,Ik verwacht dat wij het initiatief zullen moeten nemen en dat zij loeren op de counter. Het is aan ons om een goed strijdplan te hanteren. En wij moeten zeker niet in het mes lopen zoals in onze thuiswedstrijd. Als wij zaterdag winnen, dan slaan we een goede slag.” Inzetbaar Compleet is Westlandia in ieder geval niet. Verbeek: ,,Dennis Verbeek is weer inzetbaar en Rob Klop is deze week weer in training gegaan. Jordi van Beek heeft afgelopen week een kleine terugslag gehad, maar verwacht ik ook snel weer terug. Mike Brouwer en Ricardo van der Zalm zijn de rest van het seizoen niet meer inzetbaar is mijn verwachting.”