woensdag 25 april 2018

24 april 2018 Westlandia - KMD 5-1 (Westland-cup)

Westlandia za1 weet het doel weer te vinden.

In de 46-ste editie van de Flynth Westland Cup won Westlandia za1 in een voorronde wedstrijd van derdeklasser KMD. Het werd een grote uitslag, waarbij Miquel van Dijk flink uit de slof schoot. Via 1 – 2 bij de rust werd het uiteindelijk 1 – 5.

Het doelpuntenfestijn begon al snel. Scheidsrechter Roozeboom zag Waterings hands in het strafschopgebied van KMD. Dennis Verbeek zette de penalty om in een doelpunt. Niet veel later kwam KMD op 1 – 1( Jules Maring). Westlandia was vaardiger aan de bal dan de ploeg uit Wateringen. KMD verdedigde stug en gaf weinig weg. Na 40 minuten scoorde Miquel van Dijk zijn eerste treffer na een vernuftig hakballetje van Hamza el Yddri. Helemaal vrij voor doelman Odens van der Zwan schoof Miquel de bal loepzuiver in de hoek. 1 – 2 Dat werd tevens de ruststand, omdat Jules Maring van dichtbij op de paal mikte.

In de tweede helft kwam Ricoberto voor Hamza, waardoor de Westlandia-aanvallen gevaarlijker werden. Na 10 minuten spelen werd de bal teruggespeeld op doelman Odens van der Zwan. Als een duvel uit een doosje liep Miquel van Dijk op de KMD-keeper af. Hij blokte de bal van de keeper en de bal huppelde het lege doel in. 1 – 3. Remy de Bliek verving Stefan Bron en was uitermate nuttig bij het vierde doelpunt. Hij werd mooi de diepte in gestuurd en bracht de bal nog mooier voor het doel, waar aanvoerder Jasper van Dijk net voor de neus van Ricoberto de bal binnentikte.1 – 4. Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal vuurde Miquel van Dijk op doel. Via een voet of schoen belandde de bal in het doel. 1 – 5. Dat werd de eindstand.

Westlandia za1 bekert verder tegen Verburch. Die wedstrijd staat gepland voor zaterdag 5 mei. Aanvang 14.30 uur. JvdM