maandag 2 april 2018

Zaterdag 7 april 2018 Westlandia - Forum Sport 1-5

Zaterdag 1A: Forum Sport haalt uit, Westlandia nog niet veilig

De thuisploeg startte voortvarend, maar de attent keepende Jurrian Jouvenaar voorkwam de 1-0 voor Westlandia. De wedstrijd zou verder volledig, al is het een groot woord, gedicteerd worden door Forum Sport, dat met een 1-5 zege vertrok van sportpark ‘de Hoge Bomen’.
Het eerste kwartier bleef het bij elkaar aftasten en konden de pionnen aan elkaar gekoppeld worden. Dat Forum Sport dit sneller onder controle had, was met dank aan de bank waarop het trainersduo Bas Steffens en Dennis den Turk genoot van het mooie weer. Westlandia kwam toch op voorsprong, althans zo leek het. De vele meegereisde Voorburgers zagen in de twintigste minuut de 1-0 afgekeurd worden wegens buitenspel door de overigens uitstekend leidende 21-jarige referee Groenendijk uit Middelharnis.
Forum Sport kwam hierna steeds beter in de wedstrijd en werd op alle linies sterker. De voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Chadion Melfor stichtte op rechts het nodige gevaar en pakte een overtreding mee. De vrije trap van Jordy de Bruin werd feilloos ingekopt door Mark du Chatenier, waardoor de 0-1 op het scorebord kwam, dat echter niet werkte door een technische storing.
Zoals vaak was hiermede de wedstrijd ‘geopend’. Er zouden nog veel doelpunten volgen waarbij het publiek op deze mooie zaterdag de winnaar werd. De druk die Forum Sport zette na het eerste kwartier werd de thuisploeg fataal. Geklungel achterin, een onzekere keeper Rowdy Janssen, het waren respectievelijk Mike de Graaf en Joshua Steenvoorden die middels prima opgezet positiespel de ruststand bepaalden op 0-3. Althans, zo leek het. Vlak voor rust beging Nychel L’Ami binnen de zestien meter een ogenschijnlijk onschuldige overtreding, maar de scheidsrechter wees naar de elfmeterstip. De sterk keepende Jurian Jouvenaar liet zich niet misleiden en stopte de goed ingeschoten elfmetertap van Vince Olsthoorn.
Wellicht zat er iets in de thee bij Westlandia en de spirit was er. De thuisploeg was het eerste kwartier na rust bepalend, maar gelukkig voor Forum Sport niet effectief. Hierna leek het gebeurd met de moegestreden Westlanders. De druk van de Voorburgers werd te groot. Een hoekschop van Forum Sport werd Angelo Groen teveel, hij kopte in eigen doel en 0-4 was een feit. De thuisploeg ging nu alle risico’s nemen.
Uit één van de aanvallen wisten de gastheren toch te scoren. Na een hoekschop liet Ricoberto Luijando koppend de 1-4 aantekenen. De wedstrijd leek hierna overigens gespeeld. Forum Sport pakte echter de draad nog een keer op en bleek ook nu de bovenliggende partij. Uit een hoekschop van Nychel L’Ami kopte de meegekomen Gino Lauwers binnen.
Trainer Bas Steffens gunde hem direct een publiekswissel en bracht Leo Dijkhuizen binnen de lijnen. Even eerder was Jordy de Bruin al vervangen door Brian de Jong. Toch wist de thuisploeg te scoren. Uit een hoekschop vond Ricoberto Luijando koppend het vijandelijke net. Westlandia ging hierna wat opportunistischer voetballen in de hoop dat er nog wat te halen viel. Forum Sport deelde die gedachte niet en pakte de draad nog een keer op. Laatste man Gino Lauwers trok mee ten aanval. Na een vrije trap op rechts van Nichel L’ami kopte Laurens feilloos binnen: 1-5. De wedstrijd leek gespeeld en kabbelde naar het einde. In de laatste fase kreeg Forum Sport nog een strafschop toegewezen na een dubbele tackel op Joshua Steenvoorden. De aan de strafschop voorafgaande blessurebehandeling duurde voor Mark du Chatenier, de nemer, mogelijk te lang, want via de paal ging de bal naast. Forum Sport doet goede zaken en gaat door voor een mogelijke plaats in de nacompetitie, een haalbare uitdaging
Bron Haaglanden Voetbal

Het wordt de 4e confrontatie tussen Westlandia en Forum Sport , alle gespeeld op het niveau van de 1e klasse. De (trouwe) volgers van beide teams weten dat het duels zijn die op het scherpst van de snede worden uitgevochten.

De 1e keer was de openingswedstrijd van het seizoen 2016-2017.
Op de Hoge Bomen was Forum Sport, zeker in de 2e helft, de bovenliggende partij tegen Westlandia, dat toen debuteerde in de 1e klasse. De 3 punten leken in de 90e minuut in de tas.
In blessuretijd van de 2e helft was Ricoberto Luijando er echter als de kippen bij om een goede diepe bal nog af te ronden en eindigde de wedstrijd het tot ieders verbazing nog in 1-1.

Direct na de winterstop 2017 was Westlandia te gast in Voorburg. Forum Sport kon dankzij het stugge verdedigen en een prima keepende Rowdy Janssen geen goals maken. Jasper van Dijk werd daardoor de matchwinnaar. Tot 2x toe had de ploeg van trainer Bas Steffens dus het gevoel dat ze beter waren en hadden moeten winnen, maar verspeelden 5 punten.

Dit seizoen speelde we eind september op Sportpark 't Loo. Forum Sport ging met een verdiende voorsprong naar de thee. In de 2e helft  werd het een boeiend duel, waarbij Stefan Bron kort voor tijd de 1-1 scoorde. Het was oud-Westlandiaan Marc du Chatenier die in de 93e minuut de thuisploeg weer op voorsprong schoot. Het bleek later de winnende te zijn, want de 2-2 van Danny Bijl in de 96e minuut vond, tot opluchting van Forum Sport en frustratie van Westlandia, geen goedkeuring in de ogen van de scheidsrechter.

De 3 duels hebben in ieder geval laten zien dat Forum Sport een goed voetballende ploeg heeft, en zeker tegen Westlandia (gelukkig) moeite heeft om de kansen te verzilveren.
Als Forum Sport nog mee wil strijden voor een plaats in de hoofdklasse zal dat na verwachting via de nacompetitie moeten gebeuren. Samen met XerxesDZB en Volendam strijden zij om de 3e en/of vervangende periodetitel.  Om aansluiting te krijgen en houden met deze clubs zal zeker gewonnen moeten worden in Naaldwijk.

Westlandia speelde afgelopen zaterdag 2-2 bij Te Werve. Beide ploegen wilden graag de 3 punten pakken en daarom was het, zeker voor de neutrale toeschouwers, een boeiende pot voetbal.
Komende zaterdag zijn de belangen voor zowel Westlandia als Forum Sport groot, maar wel verschillend. Aftrap staat gepland om 14:30 uur. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Groenendijk zal blijken welke ploeg met de punten aan de haal is gegaan.

Het 2e team heeft dan al een wedstrijd tegen nr. 7. Voorschoten'97 in de benen. Ondanks de puntendeling bij het 2e van RCL (2-2) bedraagt de achterstand op de veilige plaatsen nog steeds 7 punten. De uitwedstrijd in Voorschoten verloor Westlandia met 1-0.
Aftrap staat gepland op 12:00 uur.

Resterende wedstrijden van Westlandia en directe concurrenten in het rechterrijtje.

plaats 10e 11e 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats)
ploeg Westlandia Te Werve Breukelen Vitesse D.

punten 20-22 (-11) 19-17 (-14) 19-15 (-24) 20-14 (-22)

za. 07 apr. (t) nr.4 Forum Sport (t) 5. Sportlust'46 (t) 7. Aalsmeer (u) XerxesDZB