Pagina's

woensdag 18 april 2018

21 april 2018 Vitesse D. - Westlandia 2-1




Blije gezichten bij Vitesse Delft na zege op Westlandia 

In de strijd tegen een plek in de degradatienacompetitie greep Vitesse Delft de laatste strohalm door Westlandia te verslaan. Een opgelopen achterstand werd omgezet in een zege. De Naaldwijkers hadden zich bij een overwinning bijna veilig gespeeld. Al in de tweede minuut was er gevaar voor het doel van Vitesse Delft, maar Justin van Look was attent en tikte de bal uit de hoek. In de zevende minuut bereikte een diepe bal Rick Burgering op links die een trekbal gaf naar Maarten Boek. Zijn schot werd geblokt. In de rebound werd de inzet van Boek van de lijn gehaald. Even later greep de keeper van Westlandia goed in bij doelpogingen van René de Graaff en Martin Jansen. Vitesse Delft was in die fase de gevaarlijkste ploeg. Een kopbal van Robin de Boer ging rakelings naast.
Vlak voor rust voor rust kregen beide ploegen nog een kans. In de 40e minuut werd de bal voorgezet door Jevon Blijd. Bij de tweede paal tikte Maarten Boek binnen, maar zijn bal werd door de keeper via de paal naast gewerkt. Ook Westlandia kreeg uit een scrimmage nog een kans maar weer stond Van Look op zijn plaats.

In de 52e minuut werd een mooie actie van Hamza el Yddri over links afgerond met een trekbal die werd ingetikt door Ricoberto Luijando. Van Look zat er nog dichtbij maar de bal was over de achterlijn gegaan. Maarten Boek zag vlak daarna een kopbal van de lijn gehaald worden. Vitesse leek de kluts een beetje kwijt, want Westlandia werd dreigender en Vitesse kwam er moeizamer uit.
Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok kwam Vitesse Delft op gelijke hoogte. René de Graaf bediende de inkomende Jevon Blijd die de aanval goed afrondde (1-1). Vitesse Delft kreeg weer hoop en zocht de aanval. In de 87e minuut gingen de handen van de thuisploeg opnieuw de lucht in. De Graaf kopte de bal fraai in na een vrije trap van rechts van Koen Lahnstein (2-1). Westlandia kreeg de laatste kans, maar een blok van Daan Burgering voorkwam een doelpunt.




Wie delft het onderspit

Komende zaterdag gaat Westlandia op bezoek bij Vitesse Delft.
Het wordt voor de groen-witten de 75e competitiewedstrijd onder leiding van trainer Theo Verbeek.
Hij heeft in 3 seizoenen als verantwoordelijk coach van de zaterdagselectie, een mooie staat van dienst opgebouwd. Naast de promotie naar de 1e klasse, sprokkelden zijn team tot nu 115 punten bij elkaar en scoorden 129 goals. Om  het extra glans te geven zou het mooi zijn als Westlandia zich snel verzekerd van een langer verblijf in de 1e klasse.Theo kan dan eind mei op een mooie wijze het stokje overdragen aan zijn opvolger Roy Wasmus.

Komende tegenstander Vitesse D. (13e) heeft een lastig seizoen. Afgelopen zaterdag ging de Delftse selectie op bezoek bij Sportlust'46. Die trainer had in de media laten weten dat het voor zijn mannen een "tussendoorwedstrijd" zou zijn. Sportlust is immers nog in de race voor de districtsbeker en speelt later dit seizoen promotiewedstrijden voor een plaats in de hoofdklasse. Als Vitesse had gedacht dat het een makkie zouden worden, kwamen ze bedrogen uit. Bij rust stond het al 5-0; eindstand was uiteindelijk 6-0 voo de club uit Woerden.

Op het eigen sportpark Sportpark Tanthof-Zuid  pakte Vitesse dit seizoen 10 van de 14 punten behaald. Bij winst tegen Westlandia is de thuisclub in ieder geval gevrijwaard van rechtstreekse degradatie naar de 2e klasse. Voor het ontlopen van de nacompetitie moet men minimaal nog 7 punten halen in de resterende 4 wedstrijden.

Westlandia deed zaterdag wat het moest doen: winnen bij hekkensluiter SV Marken. Net als eerder dit seizoen op de Hoge Bomen was het weer geen eenvoudige klus. Er werden wel voldoende kansen gecreëerd, maar er gingen slechts 2 ballen in het doel. De enige tegentreffer in die wedstrijd viel nadat een buitenspelsituatie in ons nadeel uitviel. De scheidsrechter gaf later in de bestuurskamer toe dat hij het lastig kon beoordelen, maar, gelet op de reacties van beide verenigingen, waarschijnlijk de verkeerde beslissing had genomen. Uiteindelijk had het geen invloed op het resultaat.
Zaterdag de lastige uitwedstrijd in Delft. De groen-witten hebben daar in het verleden 2x gespeeld, waarin beide partijen niet tot scoren kwamen aan de Henk van Riessenlaan 2, 2626 AB Delft

Het zou mooi zijn als wij komende zaterdag ook een tussendoorwedstrijd kunnen spelen en een definitieve kloof slaan naar FC Breukelen en Te Werve. De heer Kraak en zijn 2 neutrale assistenten zullen vanaf 14:30 namens de bond deze wedstrijd in goede banen gaan leiden.

----

Door de krappe selectie en de vele blessures moest het 2e team afgelopen zaterdag bij koploper FC 's-Gravenzande aantreden met een grote groep spelers van het 7e elftal. Deze mannen liet een prima indruk achter en verloren slechts met 4-0 op het Julianasportpark.
Komende zaterdag zal het weer puzzelen worden voor Roy Wasmus en zijn staf om een volwaardige groep op de been te brengen. Om 12:00 uur wacht de derby bij de beloftes van SC Monster.


plaats 10e plaats (veilig) 11e plaats (veilig) 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats) 14e degradatie
ploeg Westlandia Breukelen Te Werve Vitesse D. SV Marken

punten 22-25 (-14) 21-19 (-23) 21-18 (-16) 22-14 (-32) 22-6 (-46)

za. 21 apr. (u) n.r 13 Vitesse D. (t) 1. Volendam (t) 14. Marken (t) 10. Westlandia (u) 12. Te Werve
za. 28 apr. -- (u) 12. Te Werve (t) 12. Breukelen --- --
za. 12 mei. (t) nr. 7 CSW (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) 1. Volendam (u) 4 Forum Sport (t) 3. XerxesDZB
za. 19 mei. (t) nr. 1. Volendam (t) 4. Forum Sport (t) 6 .WV-HEDW (t) 8. Aalsmeer (u) 7. CSW
za. 26 mei. (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) nr. 14. Marken (u) nr.4 Forum Sport (u) 2. ARC (t) 11. Breukelen

Theo  Verbeek:  Ik verwacht meer spannende dan goede wedstrijd” 

Westlandia haalde vorige week drie heel belangrijke punten op in en tegen Marken, de degradant uit die eerste klasse A. De Naaldwijkers zetten daarmee weer eens tap dichter naar lijfsbehoud. Een definitieve stap naar een ticket voor volgend seizoen in de eerste klasse kan de ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) zaterdag zetten in de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft.
Maar eerst nog even terug naar de 1-2 winst van een week terug in marken. Theo Verbeek daarover: ,,Over de gehele wedstrijd wel een verdiende overwinning. Na een moeilijk begin kwamen we steeds beter in de wedstrijd en maakten we halverwege de eerste helft ook de 0-1. Daarna gingen we beter voetballen en creëerden we nog een drietal kansen, maar maakten we het niet af. Vlak voor rust een ongelukkig situatie en was weer 1-1 en konden we weer opnieuw beginnen. Na rust hadden we het initiatief en kwamen na 55 minuten op 1–2. Ook hierna hadden we het betere van het spel, maar wisten dat dan niet in doelpunten uit te drukken. En dan zag je tegen het einde van de wedstrijd dat je het gewoon nog heel moeilijk krijgt en dat je dan heel blij ben met het eindsignaal. Al met al ben ik wel tevreden over deze wedstrijd. Iedereen heeft zijn uiterste beste gedaan, we hebben als collectief gespeeld en ook verdiend gewonnen.”
Eenvoudig
Zaterdag Vitesse Delft uit. Verbeek nog even over het duel eerder dit seizoen op de Hoge Bomen: ,,Thuis tegen Vitesse Delft hebben we denk ik één van onze betere wedstrijden gespeeld en toen ook wel redelijk eenvoudig gewonnen.” ,,Vitesse Delft speelt nu thuis en zij zullen er alles aandoen om een goed resultaat te halen”, gaat Verbeek verder. ,,Wij hebben ook nog steeds een aantal punten nodig om ons definitief veilig te spelen, want met 25 punten zijn we er zeker nog niet. Met deze wetenschap verwacht ik meer een spannende dan een goede wedstrijd. Allebei de ploegen moeten op dit moment knokken voor de punten.”
Veilig
,,Bij winst dan zijn we denk ik wel zo goed als veilig, maar dan nog is dat nog geen zekerheitje. Je ziet in zo’n eindfase van de competitie altijd vreemde uitslagen en dat zal nu waarschijnlijk niet anders zijn”, aldus Verbeek, die nog altijd een aantal spelers met een blessure in de ziekenboeg heeft zitten.

Peter Klomp (Vitesse Delft): ,,Ambitie en wil om te winnen laten zien” 


Hoewel Vitesse Delft er niet rooskleurig voorstaat op de ranglijst, wil trainer Peter Klomp (foto) zeker nog niet de handdoek gooien. ,,Zolang de kans er is om je direct veilig te spelen dan moet je daarvoor willen gaan”, laat hij weten. Dan moet er zaterdag wel thuis gewonnen worden van Westlandia.
Afgelopen weekend ging Vitesse Delft kansloos onderuit bij Sportlust’46. Peter Klomp over dat duel: ,,Tja, ik kan moeilijk zeggen dat we lekker in de wedstrijd zaten. Het was een kansloze nederlaag tegen een ploeg die in de eerste helft heel gedreven en in een hoog tempo ons alle hoeken van het veld liet zien. Na rust kregen we wat meer lucht om weerstand te bieden al bleef het verschil groot.”
Fout
Zaterdag komt Westlandia naar sportpark Tanthof-Zuid in Delft. Klomp: ,,Wij leden daar eerder dit seizoen een ongelukkige 4-2 nederlaag. Tot 2-2 was het toen een gelijkopgaande wedstrijd, die na een persoonlijke fout van onze kant beslist werd. Die persoonlijke fouten maakten we in die fase ook te veel, waardoor er te veel wedstrijden verloren gingen.”
Druk
En over de confrontatie van zaterdag: ,,Willen wij nog wat en de druk op Te Werve en Breukelen nog een beetje willen opvoeren, dan moet er gewonnen worden. Westlandia zal fysiek en compact spelen dus dat wordt moeilijk zat. We moeten die ambitie en wil om te winnen vanaf minuut één laten zien en dan maar kijken hoever we komen.”
Moeilijker
Het is een laatste kans voor Vitesse Delft om mogelijk het seizoen nog te redden, al heeft de ploeg het zeker niet in eigen hand. ,,Het is zoals ik eerder al zei nog steeds niet gespeeld. Zolang de kans er is om je direct veilig te spelen dan moet je daarvoor willen gaan”, aldus Klomp. ,,Het wordt natuurlijk gaandeweg wel steeds moeilijker en de nacompetitie komt steeds dichterbij.” Probleem bij Vitesse delft is ook de personele bezetting. Klomp berustend: ,,Dat is voorlopig nog elke week hetzelfde verhaal. We missen op dit moment nog steeds te veel spelers, maar zaterdag staat er een ploeg die gedreven voor de punten gaat spelen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten