woensdag 26 september 2018

29 september 2018 Honselersdijk - Westlandia 1-1

S.V. Honselersdijk had flink uitgepakt ter gelegenheid van SV Honselersdijk – RKVV Westlandia za1 ‘de enige echte Westlandse derby’. Eindelijk werd die weer eens in competitieverband gespeeld. In de bestuurskamer kregen de gasten voor aanvang van de wedstrijd een speciaal SVH/ Westlandia gebakje en na de wedstrijd stond er een Super Samstag, een Oktoberfest-achtige derde helft op het programma.
Vooraf.
In de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen stonden de ploegen al tegen elkaar. Toen hielden ze elkaar op 1 – 1. Honselersdijk maakte indruk door in de voorbereiding voor de beker Velo za1 in Wateringen met 7-3 het schaamrood op de wangen te bezorgen.
De eerste competitiewedstrijd een week geleden leverde voor beide ploegen een overwinning op. Honselersdijk 2-0, Westlandia za1 1 – 0. Donderdagavond op de training raakte Rody Bakker door domme pech ernstig geblesseerd. Hij verliet per ambulance het trainingsveld. Beterschap via deze regels. In de opstelling van Westlandia moest er in de verdediging wat aanpassingen gedaan worden. Shane Bruinen begon in de basis en Rick van Rijn nam de plaats van Rody Bakker over. Bij Honselersdijk geen opzienbarende zaken in de opstelling. Het team van Piet Boon is gepokt en gemazeld en zit al sinds maart/april in een mooie flow. Dan moet je dat als trainer koesteren. Het was ook duidelijk dat er aan allerlei kanten lijntjes lopen van Honselersdijk naar Westlandia en terug. De spelers kenden elkaar. at zag je terug in de wedstrijd. Beide teams gingen vol voor een overwinning, maar met respect voor elkaar.
De wedstrijd.
Honselersdijk kwam het best uit de startblokken. Tom van Veen kwam los van zijn verdediger Shane Bruinen en gaf de bal scherp voor. Zowel Nando Kok als Angelo Zwirs konden de vrije kans niet afmaken. Tom van Veen en Shane Bruinen maakten elkaar gedurende de hele wedstrijd het leven op sportieve wijze zuur. Na het goede begin van Honselersdijk namen de groen-witten langzamerhand het initiatief over. De bal werd snel rondgespeeld. Het leverde naast een licht veldoverwicht enkele corners op. In de 18-de minuut maakte Vince Olsthoorn een overtreding op 25 meter voor het doel. Joey Valstar mikte de bal in de rechter bovenhoek, maar Stijn van Beek ging ook die kant uit en tikte de bal corner. Uit die corner kreeg Joey Valstar nog een vrije schietkans. Die bal ging over. Er waren over en weer kansen. Tim van der Voort en Vince van der Knaap namens Westlandia en een afstandsschot van Joey Valstar van buiten de 16. De rust brak doelpuntloos aan. 0 – 0. In de tweede helft zette Honselersdijk een tandje bij. Dat leverde in de 55-ste minuut kansen op voor Tom van Veen en Angelo Zwirs. Met een paar goede reflexen stopte Stijn van Beek die ballen. Wat later verraste Youri Riepe met een stijlvolle omhaal. Ook die haalde het net niet. Daarna was het de beurt aan Vince van der Knaap. Hij kreeg de bal aangespeeld van Vince Olsthoorn, kon hem met zijn hoofd voorbij de laatste man knikken en had ineens een vrije doorgang richting doel en maakte het ook bekwaam af. 0 – 1. ‘Hoe kwam die man daar ineens zo vrij?’, vroeg de Honselse trainer Piet Boon zich langs de lijn hard op af. Na afloop zei Vince van der Knaap, dat hij zich ook verbaasde over de vrijheid om richting doel te gaan. Uiteraard was hij blij met het doelpunt,’ maar we hebben geen 3 punten.’ Honselersdijk schakelde een tandje bij. Shane Bruinen en Tom van Veen vochten heroïsche duels uit. Stijn van Beek kreeg overwerk aan kansen van Angelo Zwirs en Nando Kok. Met nog zo’n 5 minuten op het scorebord sloeg Honselersdijk toe. Uit een voorzet van Angelo Zwirs tikte invaller Pawel Rubin de gelijkmaker binnen. 1 – 1. Vervolgens kregen beide ploegen nog kansen op de winnende, maar die kwam er niet. Zo eindigde deze ‘Naaldwijkse derby’ in een puntenverdeling en gaan beide ploegen gelijk op na twee competitiewedstrijden in de 1-ste klasse B, West 2. Bij Westlandia was er wel het besef, dat het team 5 minuten van een overwinning verwijderd was. Tegen Brielle had het team wel een 1 – 0 voorsprong vastgehouden. Tegen de buren uit Honselersdijk lukte dat net niet.
Honselersdijk – Westlandia za1 Ruststand: 0 – 0 Eindstand: 1 – 1
Opstelling van Westlandia
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl(a), Shane Bruinen, Rick van Schie>( ( DSVP 2 – Westlandia za2 Uitslag 1 – 3

Komende zaterdag gaan we voor een gave wedstrijd naar de Strijphorst in Honselersdijk
In het zaterdagvoetbal is dit het hoogste niveau voor een Westlandse derby.
2 jaar geleden speelden we als promovendus ook in de 1e klasse 2 onvergetelijke regio-duels tegen FC ’s-Gravenzande en dat smaakte toen, zeker voor de spelers die erbij waren,absoluut naar meer.
De verwachting is nu dat ook tegen de mannen van Piet Boon 2 mooie wedstrijden met veel publiek kunnen worden. Dit keer geen burgemeester als verslaggever voor de WOS, maar Leo Boon. De regionale omroep komt ook TV-opnames maken.

De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband tegen kwamen, was in 2014. Dat duel ging toen om de titel in de 3e klasse.
Voor ruim 800 toeschouwers wonnen de groen-witten dat uitduel met 2-0 . Goals waren er van Frank v.d. Deijl en Barry Bronswijk.
Westlandia was en bleef dat seizoen ongeslagen en werd kampioen.

In de jaren daarna stonden beide teams nog diverse malen tegenover elkaar in beker- en oefenwedstrijden (incl. Westlandcup). Voor Westlandia waren dat altijd lastige wedstrijden, waarbij van niveauverschil amper sprake was.

Honselersdijk kwam vorig seizoen in de 3e periode in een flow. Na een indrukwekkende reeks overwinningen werd verdiend promotie afgedwongen naar de 1e klasse. Die flow hebben ze meegenomen naar dit seizoen.
In de beker werden 3 wedstrijden gewonnen, waarbij de 7-3 winst bij VELO za. een extra boost zal hebben gegeven. In de competitie werd vorige week met 2-0 gewonnen bij fusieclub Poortugaal.

Westlandia opende afgelopen zaterdag met een prima wedstrijd  tegen Brielle. Na wisselende resultaten in de voorbereiding, zal de 1-0 winst tegen een kampioenskandidaat (?) zeker vertrouwen geven aan de groep.

De derby staat onder leiding van de heer Ferit Akkaya en 2 assistent-scheidsrechters van de bond. Aanvang is 14:30 uur, maar vanwege het te verwachte laaghangende oranje-rookgordijn zal het wel iets later worden.
----

Ook Westlandia za. 2 en zat.3 begonnen met winst in de competitie. Het 2e team won met 4-0 van DCV. Rob Klop viel in de 2e helft in. Het waren zijn eerste minuten na 7 maanden blessureleed.
Zaterdag wacht vanaf 12:00 uur een duel in de res. 2e klasse tegen DSVP in Pijnacker.

Quintus 2 werd door ons 3e team met 3-2 verslagen. In de res. 2e klasse wacht nu een thuisduel tegen het ongeslagen Schipluiden 2