zaterdag 12 januari 2019

zaterdag 19 januari 2019 XerxesDZB- Westlandia za. 2-3

Westlandia za1 oefent tegen hoofdklasser XerxesDZB.

Over het nut van oefenwedstrijden kunnen vellen vol geschreven worden. Het trainerstweetal van Westlandia za1 Roy Wasmus en Ruud Bijl maakten er ook echt een oefenwedstrijd van, want er kwamen 17 spelers in actie . In de eerste en de tweede helft stonden er eigenlijk twee totaal verschillende team op het veld aan de Igor Stravinskisingel 1 in Rotterdam.

XerxesDZB staat in de Hoofdklasse samen met Nootdorp stijf onderaan met maar weinig punten en trainer Marco Jalink valt niet te benijden.

Westlandia speelde vanaf het begin fris voetbal helemaal in de geest van het weer met noodgedwongen op doel Rowdy Janssen. Revy Verbeek en Shane Bruinen speelden op de flanken achterin, met Rob Klop als nummer 10 en Mike Brouwer als vanouds aan de linkerkant. Floris Groot speelde als Manus van alles op het middenveld. Westlandia kwam op achterstand, toen Le Shawn Lisse op de rand van buitenspel de diepte inging. Hij schoof de bal onder de uitkomende Rowdy Janssen door. 1 – 0. Tot aan het doelpunt had Westlandia de wedstrijd beheerst met goed positiespel en enkele kleine kansen. Vijf minuten later lag de 1 – 1 in het XerxesDZB-doel. Tim van der Voort stuurde Vince van der Knaap met een kopbal de diepte in. Vince hield zich twee verdedigers van het lijf en tikte de bal in de hoek.1 – 1. Uit een corner van Mike Brouwer kopte Tim van der Voort de 1 – 2 in de touwen. Het derde Westlandse doelpunt kwam voort uit een aanval over veel schijven. Tim van der Voort werd uiteindelijk in het strafschopgebied aangespeeld, bezorgde op onnavolgbare wijze de bal bij Vince van der Knaap, die de bal in het doel werkte. 1 – 3. Westlandia speelde gevarieerd en aantrekkelijk voetbal.

In de tweede helft kwamen Vince van Hagen, Ricardo van der Zalm, Hamza el Yddri, Oalid Faik, Marvin Vollebregt en Miquel van Dijk. Onder andere Vince van der Knaap, Danny Bijl en Mike Brouwer hadden plaats gemaakt. Het team dat er in de tweede helft stond hield de voorsprong vast. Rowdy Janssen had enkele goede reddingen. In de voorhoede miste de groen witte aanvallers nog enkele niet te missen kansen. Vlak voor tijd klutste de bal uit een corner van XerxesDZB ongelukkig in het doel. 2 – 3. Daar bleef het bij. Voor de aankomende competitiewedstrijd thuis tegen Poortugaal hebben heel veel spelers zich in de etalage gezet.