Pagina's

zaterdag 26 januari 2019

26 januari 2019 Westlandia - Lyra 3-2

Westlandia za1 – Lyra 1, een vriendschappelijke ontmoeting.

Nadat in de afgelopen week de competitiewedstrijd Die Haghe – Westlandia za1, vanwege een sneeuw- en vorstperiode werd afgelast, vonden Lyra en Westlandia za1 elkaar voor een vriendschappelijke wedstrijd op De Hoge Bomen.
Westlandia leverde het veld en het arbitrale trio: Steef van Erven, Igor Delfgaauw en Geert van der Meijs.
Westlandia was technisch vaardiger, maar Lyra speelde feller. Uit een goede hoekschop kopte Tim van der Voort de bal strak binnen. Door een eigen goal van een van de verdedigers van Westlandia werd het 1 – 1. Floris Groot wist ook het doel te vinden, net als Lyra-aanvaller Roy van der Sar. De rust brak aan met een gelijke stand: 2 – 2.

Na de rust kwam er in beide teams een stroom van wissels in het veld, waaronder een opvallende wissel in het doel bij Westlandia. Stijn van Beek maakte plaats voor de 16-jarige Camil Paez Arias. Hij deed het heel aardig en hield zijn doel schoon ondanks goede kansen voor Lyra. Er wordt slechts nog eenmaal gescoord in de tweede helft. Wel een doelpunt van buitenaardse schoonheid. In een overvol strafschopgebied plukte Tim van der Voort met zijn rug naar het doel met zijn voet de bal uit de lucht en scoorde met een perfecte omhaal.
Zo zou hij het ook moeten laten zien in de eerstvolgende competitiewedstrijd.
Westlandia za1 en Lyra komen uit op een uitslag van 3 – 2.