Pagina's

vrijdag 4 januari 2019

Sieme Zijm gaat naar Westlandia


Sieme Zijm volgt Wasmus op en begint zijn trainerscarrière bij Westlandia

Sieme Zijm debuteert volgend seizoen als hoofdtrainer in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. De voormalig prof wordt bij Westlandia de opvolger van Roy Wasmus, die op eigen initiatief vertrekt in Naaldwijk. Zijm is nu nog als trainer van het tweede elftal verbonden aan regiogenoot FC ’s-Gravenzande. De spelersgroep werd zojuist op de hoogte gebracht.

Bij FC ’s-Gravenzande liet Sieme Zijm twee seizoenen terug de naam van Richard Elzinga vallen, toen de hoofdklasser een opvolger zocht voor Frans Danen, die ondanks het kampioenschap plaats moest maken. Zijm en Elzinga kennen elkaar uit het betaalde voetbal. Toen Elzinga onlangs een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen tekende op het Juliana Sportpark, maakte Zijm (40) voor zichzelf de balans op en verkoos een nieuwe uitdaging om zo zijn ambities in de praktijk te brengen.

Zijm is op de KNVB Academie cursusgenoot van Stefan Alberts, hoofd jeugdopleiding bij Westlandia. Beiden zitten in de afrondende fase voor het diploma Hoofd Opleiding. Zo kwam ook het eerste contact tot stand en kreeg een vervolg met gesprekken met Marko van der Knaap en John Vollebregt. Zijm, die in de eredivisie en eerste divisie uitkwam voor AZ, FC Zwolle, Sparta, Go Ahead Eagles, Excelsior en Emmen, werkte in de regio eerder als hoofd jeugdopleiding en coach van het tweede elftal bij Excelsior Maassluis. Hij werkt in Alkmaar eveneens met AZ -19 en volgt de UEFA A trainersopleiding.


 Zijm: ,,Het is een mooie uitdaging bij een mooie club. De eerste klasse is een perfecte leerschool om spelers klaar te stomen voor de zondagselectie. Ben je tussen de 19-23 jaar, dan moet je zo veel mogelijk spelen. Met een half uurtje als invaller of op de bank doe je geen ritme op.’’
Bron AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten