woensdag 13 maart 2019

16 maart 2019 Westlandia -RVVH 0-6

Westlandia za1 lijdt een gevoelig verlies tegen RVVH.

Na afloop van de wedstrijd Westlandia za1 tegen RVVH zei één van de bestuursleden van de gasten uit Ridderkerk: ‘Eerlijk gezegd gingen wij met lood in de schoenen naar Naaldwijk. Thuis werden wij door jullie weggespeeld.’ Die zorg was achteraf helemaal niet nodig.
Op een winderig Sportpark De Hoge Bomen, waar de bomen bijna uit hun wortels waaiden en waar de wedstrijdbal werd gesponseerd door Kasco bouwers uit Maasdijk, moesten Roy Wasmus en Ruud Bijl weer aanpassingen doen aan hun opstelling. Dennis Verbeek viel uit bij BVCB uit. Tim van der Voort stond weer in de spits en Timothy le Duc startte weer in de basis na blessureperikelen. De enige opdracht aan de groen witten was een overwinning behalen in eigen huis tegen de ploeg die op de ranglijst in de eerste klasse B onderaan stond.
Na een onwennig begin van beide teams was het RVVH dat de eerste kansen kreeg. Nedely Fortes kon alleen op Camilo Paez Arias af, passeerde hem, maar vergat te bal in het doel te schieten. Dat was een opwarmertje voor deze nieuwkomer in de selectie van RVVH, want hij zou in een heel productieve bui zijn. Een vrije trap van RVVH zorgde ook voor gevaar, maar niet voor een doelpunt. In de 14de minuut was het wel raak voor RVVH. Jesse Eggers schoot vanaf de rand van de 16 op het doel. Er zat een rare stuit in de bal, waardoor Camilo Paez Arias werd verrast. 0 – 1.
Westlandia is nog nauwelijks in de wedstrijd geweest. De opbouw verloopt traag en steeds is wel een RVVH-been, dat acties onderbreekt. Er ontstond gevaar na een vrije trap van Vince Olsthoorn. Jericho Valentijn werkte in een mêlee van spelers de bal naast het doel van Tim Elkhuizen.
In de 26ste minuut is het weer raak voor RVVH. Uit een voorzet van rechts joeg hij de bal in het dak van het doel. Camilo was kansloos. Vervolgens kreeg RVVH nog enkel kansen om de score uit te breiden.
In de 40ste minuut was er een goede actie aan Westlandia kant. Hamza veroverde de bal, ging richting strafschopgebied, ging een één tweetje aan met Tim van der Voort, kreeg de bal met een subtiel tikje terug, maar struikelde vervolgens vrij voor het doel. De rust brak aan met een stand van 0 – 2.

In de tweede helft kwam Oalid Faik voor Floris Groot, die in de eerste helft een bloedneus opliep in een duel.
De eerste kans is voor RVVH. Camilo zag 3 aanvallers op zich afkomen, wist het eerste schot te pareren en Timothy le Duc haalde de volgende inzet van de doellijn. Maar in de 49ste wedstrijd is het weer raak voor Nedely Fortes. Uit een razendsnelle counter, waar de verdediging van Westlandia de hele wedstrijd serieuze problemen mee had, scoorde hij de 0 – 3.
Westlandia slaagde er nauwelijks in kansen te creëren. Na een uur spelen sneed Nedely Fortes opnieuw door de groen witte verdediging en maakte zijn hattrick vol. 0 – 4.Met nog 20 minuten te spelen vond er een dubbele wissel plaats bij de thuisploeg. Revy Verbeek en Vince van Hagen kwamen voor Rick van Schie en Timothy le Duc.
RVVH ging lustig door met het scoren van doelpunten. Brandon Könemann bracht de 0 – 5 en de 0 – 6 op het scorebord.
Danny Bijl kopte een corner van Vince Olsthoorn naast. En er waren enkele afstandsschoten op het Ridderkerkse doel.
In de slotfase kreeg RVVH enkel corners te nemen. Christiaan Sprangemeier nam die klus op zich. Hij draaide de eerste hoog in de doelmond, waarbij de wind de bal precies onder de lat draaide. Met een spectaculaire actie tikte Camilo het speeltuig op het laatste moment uit het doel. De wedstrijd eindigde in een 0 – 6 nederlaag voor Westlandia za1.
Na de wedstrijd zei trainer Ronald Hulsbosch van RVVH. ‘Het was me in de thuiswedstrijd al opgevallen, dat Westlandia hoog speelde. Daar heb ik mijn spelers op gewezen. Onze spits heeft daar handig gebruik van gemaakt.’
Westlandia za1 – RVVH
Ruststand: 0 – 2
Eindstand: 0 – 6
Opstelling:
Camilo Paez Arias, Jericho Valentijn, Timothy le Duc<>Vince Van Hagen, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Hamza el Yddri, Rick van Schie<>Revy Verbeek, Tim van der Voort, Floris Groot<>Oalid Faik, Shane Bruinen.
Westlandia 2 – Capelle 3
Eindstand: 3 – 0
Doelpunten (in willekeurige volgorde) van Ruud Bijl, Brandon vd Berg en Remy de Bliek. Westlandia 2 is koploper en staat 8 punten voor op de nummer twee Soccer Boys 2.
JvdM

Westlandia - RVVH een "6 punten wedstrijd" !!!

Komende zaterdag zal Westlandia vol aan de bak moeten om de broodnodige 3 punten tegen RVVH in eigen huis te houden
Tegenstander RVVH had een moeizame start en had vóór de jaarwisseling pas 8 punten uit 12 wedstrijden. Nadat de "winterversterkingen" hun draai hadden gevonden, heeft de ploeg uit Ridderkerk in de laatste 3 duels met veel strijd 5 punten aan het totaal toegevoegd. Daardoor heeft de voormalig landskampioen bij de zaterdagamateurs met 13 punten en 1 wedstrijd minder (Deltasport uit), weer de aansluiting met de andere ploegen in de staart van rechterrijtje van 1B gevonden.
Afgelopen zaterdag waren de weersomstandigheden ook in Ridderkerk bar en boos. Gejaagd door de wind, bleef RVVH tot het laatste fluitsignaal strijden voor een goed resultaat tegen Poortugaal. De inzet werd beloond, want dik in blessuretijd scoorde een tegenstander de gelijkmaker achter zijn eigen doelman (1-1).
Gelet op de stand in 1B en de inhaalwedstrijden die de concurrentie nog moet spelen, kan Westlandia zich nu geen puntverlies permitteren.
Gelukkig is een aantal sterkhouders weer in staat om te spelen, waardoor trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl gerichter hun opstelling kunnen maken.
In ieder geval is er behoefte aan doelpuntenmakers, want de laatste 4 wedstrijden (Die Haghe Sportlust'46 en BVCB 0 goals en SC Monster 1x Shane Bruinen) viel er weinig te juichen.
De heer Van Waveren heeft al meerdere wedstrijden op sportpark De Hoge Bomen gefloten . De meest memorabele duel was wel die van januari vorig seizoen tegen Marken.
Door ons eigen toedoen verloren we die wedstrijd tegen de "kansloze" hekkensluiter met 6-4.
De technische staf zal de selectie op scherp zetten om komende zaterdag een dergelijke herhaling te voorkomen.
Aftrap is zoals gebruikelijk om 14:30 uur.
-----
Zaterdag 2 moest vol aan de bak, maar had wel een prima weekend. Nr. 3 Alxandria'66 werd door de groen-witten met 5-4 in Rotterdam verslagen.
Nr. 2 Berkel en 4 Soccer Boys deelden de punten, zodat Westlandia nu 8 punten los staat.
Zaterdagmiddag om 12:00 uur wordt de jacht op het kampioenschap vervolgd met een thuiswedstrijd tegen nr. 6 Cappele 3.
De heenwedstrijd werd door de mannen van trainers Ron Janssen en Hans v.d. kruk met 2-0 gewonnen.
-----
Het 3e team verloor afgelopen ronde, in een cruciaal duel voor de 2e periode, van directe concurrent HVC'10  met 2-3.
Komende zaterdag wacht op het Julianasportpark wederom een lastig duel. Nr. 2 in de stand Fc 's-Gravenzande zal zeker in het spoor willen blijven van koploper Schipluiden.
Op de Hoge Bomen werd het eerder dit seizoen 2-2.
Aftrap in het 't Breeje durp is om 15:00 uur.