Pagina's

vrijdag 22 maart 2019

23 maart 2019 SV Poortugaal - Westlandia 4-1










Westlandia gaat naar Poortugaal

Na de zware 6-0 nederlaag tegen de voormalige hekkensluiter RVVH, was het uithuilen en snel weer de draad op zien te pakken. De eerste kans was dinsdagavond in het Haaglanden Voetbaltoernooi tegen hoofdklasser 's-Gravenzande.
De mannen van Roy Wasmus en Ruud Bijl hadden inderdaad de knop omgedraaid en streden 90 minuten lang voor iedere meter. Mede dankzij een goed keepende Camilo  Paez Arias werd het uiteindelijk 2-2. Voor de jonge doelman was er bij de penalty's geen eer te behalen.

Komende zaterdag wacht SV Poortugaal en dat wordt wederom een 6-punten-wedstrijd

De kersverse fusieclub was in januari 2019 veel te sterk voor de zaterdagtak van Westlandia. We verloren toen op de Hoge Bomen met 5-0. De plaaggeest in die wedstrijd was Gerwin Lake.
De voormalige aanvaller van o.a. Excelsior M. scoorde maar liefst 4 goals.
Als het meezit kan SV.P. geen beroep doen de goalgetter, want hij is door de bondscoach van Sint Maarten opgeroepen voor een interland. Op 23 maart speelt het land van zijn moeder tegen het Franse deel van het eiland: Saint Martin.



In het 1e jaar van de fusie tussen VV Oude Maas en PSV Poortugaal zijn nog niet de gewenste resultaten behaald. Vorige week besloot men daarom o.a. tot een trainerswissel.
Dat had direct resultaat want in eigen huis werd o.l.v. interim trainer  Marco van Rijn direct met 4-1 gewonnen van middenmotor Heinenoord. Dan te bedenken dat in de voorgaande 8 thuiswedstrijden slechts 5 punten werden behaald op sportpark Polder Albrandswaard.(Albrandswaardseweg 84b 3172XC Poortugaal)

Ondanks de slechte resultaten van de laatste weken, staat Westlandia nog 9e.  Een aantal teams moet echter nog inhalen, waardoor de stand nu vertekend.  Wat wel duidelijk is dat zaterdag 1 bij nr. 11 SV Poortguaal 3 punten moet pakken, waardoor het onderlinge verschil op 4 punten kan komen.
De heer Ebink mag vanaf 14:30 uur met zijn neutrale assistenten deze 6 puntenwedstrijd in goede banen leiden.
-----

Westlandia za. 2 blijft doorgaan met winnen. Deze keer werd Capelle met 3-0 verslagen.
Ruud Bijl liet zich met een brede glimlach feliciteren, want het gebeurd niet vaak dat hij in de boeken gaat als één doelpuntenmakers en dan nog wel met een schitterend afstandsschot.
Komende zaterdag gaan de groen-witten naar Vitesse D (aftrap 10:30 uur). Het 2e team van de Delftse club heeft slechts 3 punten en staat laatste in de res. 2e klasse.
Vorige week heeft het 1e team van de zaterdagselectie al ervaren dat duels tegen een hekkensluiter altijd lastig zijn......
----

Het gepromoveerde 3e team van Westlandia blijft vriend en vijand in deze res. 2e klasse verbazen. Nadat eerder bij koploper Schipluiden werd gewonnen, waren de routiniers nu ook te sterk voor nr.2 FC 's-Gravenzande (0-1).
Komende zaterdag start de 3e periode met een thuiswedstrijd tegen Deltasport. Aftrap om 14:30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten