Pagina's

dinsdag 5 maart 2019

Dinsdag 5 maart 209 Westlandia - SC Monster (HVT) 1-0

Westlandia za1 speelt zich heel laat een ronde verder.

Gisteravond stonden Westlandia za 1(1ste klasse) en SC Monster(2de klasse) op Sportpark De Hoge Bomen tegen elkaar in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Het was ook de avond van Real Madrid – Ajax. Het zou een legendarische avond worden. Maar de wonderen gebeurden niet in de eerst genoemde wedstrijd. Negen en tachtig minuten lang waren beide Westlandse ploegen op zoek naar doelpunten. In de 25ste minuut gaf Mike Peereboom(Monster) zijn spits een werkelijk niet te missen kans op 2 meter voor het doel. De bal verdween naast bijna miraculeus naast het doel.
Westlandia had grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht en meer balbezit, maar dat leverde nauwelijks gevaarlijke momenten op voor Monster-keeper Jari Baggerman. In de eerste en de tweede helft was Monster daarentegen enkele keren heel gevaarlijk via razendsnelle counters.
In de tweede helft kwamen Tim vd Voort en Oalid Faik na een aantal wedstrijden afwezigheid door blessures in het veld om minuten te maken. Floris Groot kreeg een mooie kans, maar zijn schot belandde op de lat. In de 85ste minuut legde Oalid Faik de bal op het hoofd van Tim vd Voort. Zijn kopbal ging over.
In de 89ste minuut kwam linksback Shane Bruinen, op avontuur in de voorhoede, door een prima steekbal vrij voor de keeper te staan. Via de voet van de Monsterse keeper schoot hij de bal binnen.
In blessuretijd kreeg Tim vd Voort een goede kans nadat hij zich slim had vrijgespeeld. Vrij voor de keeper, besloot hij, dat Hamza er beter voorstond en speelde de bal af. Dat leverde geen doelpunt op, wel de volgende openhartige ontboezeming:
Tim                        : Hier, Ham. Voor jou.
Hamza                   :Waarom doe je het niet zelf?
Tim                        : Om die keeper uit positie te spelen!
Hamza                   : Dan moet je hem wel goed geven, beste Tim.
Westlandia za1 bereikte de volgende ronde in het HVT door een 1 – 0 overwinning ten koste van een fris en fruitig spelend SC Monster.
Ajax bekerde een uurtje later ook verder, enkele treetjes hoger op de voetballadder, met stuk voor stuk fantastische doelpunten, maar ook Ziyech miste een kans voor open doel net als een aantal Monsterse en Naaldwijkse voetballers.
De volgende tegenstander voor Westlandia za1 wordt FC ’s-Gravenzande. Deze wedstrijd is vastgesteld op dinsdag 19 maart. Een heel mooi affiche met twee oude bekenden, die elkaar weer zullen treffen.