woensdag 6 maart 2019

Zaterdag 9 maart 2019 BVCB Westlandia 1-0

Westlandia za1 verliest door een snel doelpunt van BVCB.

De mensen van BVCB kijken nog steeds met genoegen terug op de uitwedstrijd tegen Westlandia. De uitslag liep hoog op in Bergschenhoeks voordeel. Westlandia was gebrand op en revanche. Bovendien was het langzamerhand noodzakelijk om punten te pakken. Dat gebeurde niet. Westlandia za1 verloor op een kletsnat en winderig BVCB-complex weer van de ploeg uit de B-driehoek.

In het elftal van de groenwitten stond Stijn van Beek weer op doel, was Oalid Faik weer terug na een langdurige blessure en zat Tim van der Voort op de bank, maar had ook nog een helft meegespeeld met het tweede.
Dat de weersomstandigheden bar en boos waren, bleek ook uit het gegeven, dat de Ronde van Zuid Holland vanwege het noodweer werd afgelast, toen nog maar 30 renners in koers waren. In Bergschenhoek werd er gewoon gevoetbald, hoewel….
Een actie in de eerste minuut was beslissend voor de uitslag van de wedstrijd. Bij zo’n beetje de eerste aanval van BVCB snelde Evan Blom op links langs de verdediging, gaf de bal op maat voor op Yousif de Kock, die gemakkelijk de score kon openen. Het vervolg van de wedstrijd was voor beide ploegen een gevecht met de elementen en een ontembare bal. De miserabele toestand van het veld werkte ook niet mee aan een middagje leuk voetbal.
In de 14de minuut was er een goede actie van Westlandia, waarbij Hamza kaatste met Dennis Verbeek, de bal terugkreeg in een goede schietpositie, maar de bal werd te zacht ingeschoten. Na ruim een half uur kreeg Hamza een volgende kans. Deze keer ging zijn schot ruim over. Niet veel later kreeg Westlandia op een mooie afstand van het BVCBse doel een vrij trap te nemen, voor de wind. Een balletje voor Danny Bijl, maar deze keer geen treffer.
Vlak voor de rust behoedde Stijn van Beek Westlandia met een prima reflex voor een grotere afstand, toen hij een voorzet/schot/ mislukte bal van Evan Blom uit het doel tikte. Uit de daarop volgende corner redde de paal hem bij een schot van Jeremy Stork. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.
In de tweede helft, het was inmiddels droog geworden, maar de wind blies ongenadig dwars over het veld, was de eerste kans voor Dennis Verbeek na een sterke acte van Jericho Valentijn. Het leverde geen doelpunt op. Al snel daarna moest Dennis zich laten vervangen. Tim vd Voort kwam voor hem. Ook een actie aan de andere kant levert geen doelpunt op. Het is Nick Walbeek die met een stiftje Stijn van Beek al gepasseerd was, toen voor het lege doel ineens het hoofd van Danny Bijl opdook en de bal wegkopte.
Westlandia werd onder invloed van de wind regelmatig teruggedrongen op eigen helft. BVCB drong ook regelmatig naar voren, maar veel aanvallen strandden door buitenspel.
In het laatste kwartier kwam Vince Olsthoorn voor Oalid Faik. Hij ging meteen aan het werk met een vrije trap op een mooie plek. De bal werd uit de doelmond gewerkt en kwam voor de voeten van Floris Groot. Zijn schot ging net naast.
In blessuretijd leek Westlandia de toch wel een beetje verdiende gelijkmaker te scoren. Hamza el Yddri wurmde zich door het verdedigingsblok van BCVB en tikte de bal in het BVCB-doel. De treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Noordhoek. Niet lang daarna blies hij voor het einde van een wedstrijd, waarin de beslissing al viel na 54 seconden(scorebord van BCVB).
Westlandia verloor 3 broodnodige punten.
In de derde helft deed scheidsrechter Noordhoek uit de doeken, waarom hij het doelpunt van Westlandia afkeurde. Hamza had hem hetzelfde gevraagd.
Dat leverde ongeveer de volgende interactie op met spraak en gebaar:
Hamza: ‘Meneer de Scheidsrechter, hoe kunt u mijn doelpunt afkeuren. De bal kwam tegen mijn bovenarm.’ (Hij wijst daarbij op zijn linker bovenarm.)
Scheidsrechter Noordhoek: ’Precies, Meneer el Yddri, dat is hands.’
Hamza: ( Wijst vervolgens snel naar zijn schouder.)
Scheidsrechter Noordhoek: (Schiet in de lach.)
BVCB – Westlandia za1
Ruststand: 1 – 0
Eindstand: 1 – 0
Opstelling:
Stijn van Beek, Jericho Valentijn, Vince van Hagen, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Floris Groot<> Timothy le Duc, Oalid Faik<>Vince Olsthoorn, Rick van Schie, Dennis Verbeek<>Tim van der Voort, Hamza el Yddri, Shane Bruinen.

Alexandria’66 3 – Westlandia 2
Uitslag: 4 – 5
Doelpuntenmakers: Tim vd Voort(2x), Yordi van Beek, Stef Geertsema, en een beauty van leider Luuk van Holsteyn.
JvdM

BVCB WEET WEER WAT WINNEN IS

De afgelopen weken haperde de motor van BVCB flink, maar inmiddels weten de blauwwitten weer wat winnen is. De formatie van Jan Everse doorbrak een serie van vier nederlagen en een remise. Achteraf gezien was er nog geen minuut nodig om Westlandia op de knieën te krijgen.
Yousif de Kock wist na 54 seconden al het net van de tegenstander te vinden. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd betekenen.

Vooraf is al duidelijk dat er van goed voetbal weinig terecht zal komen. Een straffe wind, die gepaard gaat met stevige rukwinden, waait hard over het hoofdveld aan het Sporthoekpad. Een hoofdveld dat twee weken niet is bespeeld en wat er belabberd bij ligt en goed voetbal zo goed als onmogelijk maakt. Als het bij het eerste fluitsignaal ook nog eens begint te regenen is de malaise wel compleet. En dus rijst al snel de vraag wie van de twee kemphanen het best met de omstandigheden om zal gaan. De start is wonderbaarlijk veelbelovend. BVCB verschijnt razendsnel vanaf de aftrap in het zestienmetergebied van Westlandia. Evan Blom behoudt goed het overzicht en biedt zijn collega De Kock een niet te missen kans. De Kock hoeft de bal alleen maar binnen te tikken en bezorgt daarmee zijn elftal een enorme opsteker.
De thuisclub speelt de eerste helft tegen de wind in. Al snel blijkt dat hoge ballen bijna net zo hard weer terug komen, als dat ze naar voren worden gestrapt. Desondanks blijft BVCB volharden met het trappen van die lange, hoge ballen, met name bij de vele achterballen. Westlandia heeft amper voordeel van de wind in de rug, want daar waait het simpelweg te hard voor. Gevolg is dat veel passes te hard zijn en verdwijnen over de achterlijn. De eerste keer dat Westlandia een keer goed door komt, is als na een kwartier Dennis Verbeek in het strafschopgebied verschijnt. Zijn slappe schot is een eenvoudige prooi voor Mark Gaerthe.

BVCB heeft zich na het vroege doelpunt ook niet meer kunnen doen gelden. De vele kleine overtredingen die evenveel keer door scheidsrechter Noordhoek worden afgefloten, zorgen ervoor dat het spel veelvuldig stil ligt. Het spel biedt dus amper enige ophef of vertier en dus moeten de trouwe toeschouwers, opéén gepakt onder het afdak van de kantine, zich vermaken met de onvoorspelbare capriolen, die de bal geplaagd door de wind steeds maakt. In de laatste 5 minuten voor het bekertje thee verschaft BVCB zich zowaar drie grote mogelijkheden om de vroeg verkregen voorsprong te verdubbelen. Aan de basis van de eerste kans staat Eytan Scheimann die samen met Blom de linkerflank van de Naaldwijkse defensie doorklieft. Na een aantal balcontacten komt de bal voor de voeten van Mitchell Hendriks, die zijn inzet met buitenkant schoen een meter naast ziet gaan. Niet veel later raakt Blom de bal totaal verkeerd, maar krijgt de bal zo’n rare curve dat keeper Stijn van Beek alle zeilen moet bijzetten om de bal over zijn doel te kunnen tikken. De hoekschop die hier op volgt wordt snoeihard op de slof genomen door Jeremy Stork. Net als in de laatste wedstrijd tegen Deltasport ziet de onfortuinlijke spits zijn inzet op de lat uit een spatten.

In de tweede helft lijkt het of de wind enigszins geluwd is, wat in het voordeel van BVCB zou moeten zijn. Het is echter Oalid Faik, die bij toeval een goede mogelijkheid krijgt om Westlandia weer langszij te schieten, ware het niet dat hij jammerlijk faalt in zijn afwerking. Aan de andere kant is het Nick Walbeek die de 2 – 0 op fraaie wijze lijkt te gaan maken. Met een subtiel stiftballetje werkt hij de bal over doelman Van Beek, om vervolgens te moeten constateren dat Rick van Schie goed bij de les is en zijn doelman te hulp schiet door de bal vlak voor de lijn weg te koppen. Vervolgens is het Westlandia weer dat zich een kans weet te verschaffen. Over de rechterkant vertrekt Jerichio Valentijn richting de achterlijn, om daar de bal terug te leggen op Verbeek. Tot grote opluchting van de gastheren weet hij de kans niet op waarde te schatten en geeft Gaerthe de gelegenheid om eenvoudig het gevaar af te wenden. De geschetste spelsituaties doen zich allemaal voor in een kort tijdsbestek van amper 7 minuten na de start van het tweede bedrijf. In het vervolg daarop controleert BVCB meer en meer het duel. Met name de balans op het middenveld is weer terug, met Roy Eekman in zijn vertrouwde rol. Het leidt echter niet tot zo’n groot overwicht dat BVCB de tegenstander onder druk kan zetten. Kansen die daarvoor nodig zijn blijven uit. Net als in de eerste helft is het wachten op spannende momenten tot in de slotfase. BVCB ontsnapt aan een tegentreffer als een schot vanuit de tweede lijn van Floris Groot rakelings langs de kruising naast vliegt. BVCB verzuimt in de laatste minuten de winst definitief in veilige haven te loodsen. Een voorzet van Hendriks wordt door Van Beek onbedoeld voor de voeten van De Kock getikt. De maker van de openingstreffer kan daarvan niet profiteren, want de Naaldwijkse goalie is op tijd op zijn post, om zijn fout te herstellen. Het duel bevindt zich ondertussen al ver in de ruime extra tijd die arbiter Noordhoek meent bij te moeten tellen, als het even lijkt of BVCB de winst als nog door de vingers laat glippen. Hamza el Yddri weet zich door het Hoekse centrale verdedigingsduo te wurmen en schuift de bal langs Gaerthe. Dat El Yddri bij deze actie zijn hand gebruikt, is Noordhoek niet ontgaan en tot grote opluchting van BVCB wordt de treffer terecht geannuleerd. Even later kunnen de pupillen van Everse eindelijk de eerste overwinning van 2019 begroeten. Met de felbegeerde drie punten neemt BVCB de kop van de grote middenmoot in en nestelt zich op de vierde plaats. Volgende week speelt BVCB de uitwedstrijd in Ridderkerk, waar koploper Rijsoord de tegenstander is. Opstelling BVCB: Mark Gaerthe, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Leon van den Heerik, Mitchell Feijen, Roy Eekman, Evan Blom (75’ Crossfixio Goeloe), Nick Walbeek, Mitchell Hendriks, Yousif de Kock (’88 Ferdi Sinar), Jeremy Stork (77’ Michael de Rooy)

In de vorige competitiewedstrijd bij Die Haghe ging het team door de ondergrens, maar 3 dagen later stond er een echt én hecht team in de bekerwedstrijd tegen Sportlust'46. De koploper van 1C en bekerhouder uit Woerden ontsnapte dankzij een 1-0 overwinning maar ternauwernood aan uitschakeling in de 3e ronde van de de districtsbeker.
Voor de technische staf was het mooi om te zien hoe de jonge talenten zich in die wedstrijd lieten gelden.
Afgelopen dinsdag was er dan de wedstrijd in het Haaglanden Voetbaltoernooi. Westlandia had wel veel balbezit, maar werd amper gevaarlijk in de 16.
SC Monster had over de gehele wedstrijd gezien  de meeste en de beste (zelfs 110% ) kansen, maar men wist er géén een te verzilveren . In de 89e minuut was het Shan Bruinen die met een mooie actie  door de benen van de keper de winnende goal in de touwen schoot.

Komende zaterdag wacht weer een andere wedstrijd.  Westlandia gaat dan op bezoek bij BVCB.
De enige keer dat we op Sportpark "De Sporthoek" te gast waren, was in september 2014. Het werd toen 2-2. Marvin Vollebregt zal waarschijnlijk de enige basisspeler van Westlandia zijn die daar komende zaterdag voor de 2e maal in actie gaat komen.

Aan de de heenwedstrijd op de Hoge Bomen bewaren we geen al te beste herinneringen. Ondanks dat we met mazzel 1-1 gingen rusten, kregen we na de rust geen vat meer op de tegenstander. De eindstand werd 3-6. BVCB zal graag weer willen gaan voor een mooie overwinning, want dat is al weer 6 wedstrijden geleden.

Aftrap  van de 1e wedstrijd in de 3e periode op Sporthoekpad 1; 2661 GV Bergschenhoek is rond de klok van half 3. De heer Noordhoek is door de bond aangesteld om de met 2 neutrale assisten de wedstrijd te fluiten.

------
Voor Zaterdag 2 staat er zaterdag in 13:00 een topper op het programma. Westlandia gaat als koploper naar nr. 3 Alexandria'66. Het onderlinge verschil is nu 8 punten. Gelet op het aantal niet inzetbare spelers van de selectie, zal een herhaling van de thuiswedstrijd (7-1) niet gaan gebeuren.
Voor de gastheer staat de 2e periodetitel op het spel.

Westlandia za. 3 heeft ook een topaffiche. HVC'10 komt op bezoek en dat is toevallig de directe concurrent voor P2. Beide teams hebben pas 2 verliespunten.
Aftrap op de Hoge Bomen is om 14:30 uur