vrijdag 3 mei 2019

2 mei 2019 Naaldwijk - Westlandia 0-1

De burenruzie tijdens de Flynth Westland Cup 2019.

Naaldwijk en Westlandia za1 ontmoetten elkaar in de kwart finale van de Westland Cup op een koude donderdagavond op Sportpark De Hoge Bomen voor de burenruzie, of voor de Derby der Hoge Bomen, of voor het Naaldwijks Onderonsje. Een burenruzietje vlamde op na de 0 – 1 van Westlandia, een meeslepende derby werd het nooit, een kabbelend Naaldwijks Onderonsje kwam nog het dichtstbij.
Westlandia voorzitter Geo van der Wilk kwam met twee brillen op. Een zwart witte bril vanwege zijn zoon Sean die bij Naaldwijk op het middenveld speelde en een groen witte bril als eerste man van Westlandia. Hij zou na afloop altijd kunnen zeggen: Wij zijn door naar de halve finale.
In het team van Roy Wasmus ontbrak Tim van der Voort. Marvin Vollebregt stond weer op zijn vertrouwde plaats links achterin, waardoor Shane Bruinen naar de voorhoede opschoof.
In de eerste helft toonde Westlandia za1 zich de betere ploeg en was technisch vaardiger. Naaldwijk werd vaak teruggedrongen, maar verdedigde stug en de ploeg had een weergaloze doelman tussen de palen staan, Jeffrey Wubben.
Na ruim een kwartier mocht aanvoerder Vince Olsthoorn 3 corners op rij nemen. Die kwamen perfect op inlopende Westlandianen. De eerste werd knap ingekopt door Timothy le Duc. De Naaldwijkse doelman tikte met een reflex van de lijn. De tweede corner kwam op het hoofd van de befaamde kopspecialist Danny Bijl. Die bal spleet bijna de paal. De derde corner leverde geen gevaar op.
Na een half uur spelen moest Michiel van de Berg met een blessure het veld verlaten. Tot drie keer toe moest hij opgelapt worden. Bij de derde keer verliet hij het veld. Hij kon niet meer verder.
In de slotfase van de eerste helft kreeg Vince Olsthoorn een schietkans. Zijn schot was hard, zuiver en op weg naar het net. Jeffrey Wubben stopte de bal.
In de tweede helft bleef Westlandia het grootste gedeelte van de wedstrijd bepalen, maar kwam niet tot doelpunten. Er kwamen wissels. Marvin Vollebregt werd vervangen door Oalid Faik en Rick van Rijn mocht zijn plaats afstaan aan Ricardo van der Zalm.
Bij Naaldwijk was Rashidi Gilkes in de tweede helft in het veld gekomen. Hij kreeg een prima kans. Uit de draai schoot hij op doel. Stijn van Beek redde en behoedde Westlandia voor Naaldwijks doelpunt. Nadat Floris Groot in het veld was gekomen voor Danny Bijl, liet Ricardo van de Zalm van zich spreken. Na een goede aanval van Westlandia, kwam hij in een goede schietpositie. Weer was het Jeffrey Wubben die een bal keerde. Vijf minuten later werkte Rick van Schie bij een scrimmage voor het Naaldwijkse doel de bal over de doellijn. Dat betekende 0 – 1. Naaldwijk stroopte nog een de mouwen op, maar dat leverde geen doelpunten meer op, alleen wat rollebollen.
Westlandia za1 plaatste zich voor de halve finale van de Westland Cup met als mogelijke tegenstander Velo za of Westlandia zo1.