dinsdag 7 mei 2019

11 mei 2019 Westlandia - Rijsoord 1-4

Voor Westlandia za1 duurde de wedstrijd tegen Rijsoord een half uur te lang.

Punten pakken van de koploper, dat was de opdracht voor Westlandia za1. Dat zou geen simpele opgave zijn, maar punten halen was een bittere noodzaak om niet in het drijfzand van de nacompetitie verzeild te raken. De ploegen, die met Westlandia za1 op de ranglijst in de gevarenzone stonden, speelden tegen elkaar. In de opstelling ontbreekt Marvin Vollebregt vanwege familieomstandigheden. Shane Bruinen speelde daarom links in de achterhoede. Tim van der Voort startte als linkerspits. Scheidsrechter Tijs Gommans ,bijgestaan door twee neutrale grensrechters leidde de wedstrijd.

De wedstrijd begon nerveus. Het eerste gevaar kwam van Michael van Gool van Rijsoord, maar hij tikte de bal naast. Uit een corner van Vince Olsthoorn zorgde Vince van der Knaap voor doel gevaar. Uit de volgende aanval van Rijsoord kreeg Stijn van Beek 3 schotpogingen van Michael van Gool te verwerken. Tweemaal weerde hij het schot af, het derde schot trof de paal. Met name via de aalvlugge Khalid Rahli was Rijsoord gevaarlijk. Shane Bruinen had de grootste moeite om hem af te stoppen.
 In de 13-de minuut mocht Vince Olsthoorn een vrije trap nemen. Hij vond het hoofd van Dennis Verbeek, die de bal onberispelijk in het doel kopte. Scheidsrechter Gommans i.s.m. zijn assistent keurde het doelpunt af vanwege buitenspel van een andere speler van Westlandia. Timothy le Duc stopte op het laatste moment de razendsnelle Khalid Rahli af en Stijn van Beek moest heel goed opletten bij een vuurpijl van Melvin Zaalman.
Westlandia za1 kwam na goed een half uur spelen op voorsprong. Miquel van Dijk bereikte Vince van der Knaap met een goede voorzet. De laatste werkte zich langs een verdediger en schoot binnen. 1 – 0. In de 40-ste minuut begon Dennis Verbeek aan een formidabele pingelactie in het strafschopgebied van Rijsoord. Hij schoot goed binnen, maar de keeper van Rijsoord Ragip Özrak stopte de bal.
Dennis claimde een penalty, omdat hij op het moment van schieten werd aangetikt. De scheidsrechter ging niet mee in deze zienswijze. Westlandia zocht met een goed gevoel de kleedkamer op. 1 – 0.

Westlandia kwam gedreven uit de kleedkamer en kreeg al snel een prima kans om de score uit te breiden. Uit een vrije trap van Tim van der Voort kopte Vince van der Knaap de bal op de lat. Dennis Verbeek en Miquel van Dijk kregen schietkansen. Het doelpunt viel dus in het andere doel. Uit een snelle counter liet Khalid Rahli de groen witte achterhoede zijn hielen zien en schoof de gelijkmaker binnen. 1 – 1. Hamza el Yddri kwam voor Tim van der Voort. Westlandia bleef op de aanval spelen. Dat gaf Rijsoord de kans om via snelle counters gevaarlijk te worden. Zepp Jacobs schoot de bal op de lat. En niet lang daarna viel de 1 – 2. Khalid Rahli bracht Melvin Zaalman in stelling. Die schoot de 1 – 2 achter Stijn van Beek. Toen 5 minuten later Hamza el Yddri een lichte overtreding in het strafschopgebied maakte, zag scheidsrechter Gommans daar een strafschop in.
De man die volgens de kenners van Rijsoord nooit een strafschop miste, zag zijn schot gestopt worden door Stijn van Beek. Westlandia ging noodgedwongen op zoek naar doelpunten. Vince Olsthoorn was 2 keer dicht bij een gelijkmaker. Het was Khalid Rahli die bij een counter alleen op Stijn van Beek af kon gaan. Hij maakte geen fout. 1 – 3. Het werd uiteindelijk 1 – 4.
Terwijl Danny Bijl zich bij een actie op het middenveld blesseerde en op de grond bleef liggen, werd Darlison Gerardus aangespeeld. Die stelde Klalid Rahli in staat zijn derde van de middag te scoren.
De ploeg van Roy Wasmus en Ruud Bijl verzuimde om de mogelijkheden op een verrassende uitslag te benutten. In de tweede helft was de tank leeg. De consequentie van deze uitslag was, dat het team op de 12 plaats staat met nog twee wedstrijden te spelen. De Meeuwen uit en Heinenoord thuis. Dan moeten er echt punten gehaald worden, anders wachten p/d wedstrijden.

Westlandia za1 - Rijsoord Rust: 1 – 0 Eind: 1 – 4
 Opstelling: Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl<>Floris Groot, Shane Bruinen, Dennis Verbeek<>Oalid Faik, Miquel van Dijk, Vince Olsthoorn, Tim van der Voort<>Hamza el Yddri, Rick van Schie, Vince van der Knaap. JvdM

De mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl moeten de komende 3 wedstrijden nog vol aan de bak om de nacompetitie met de 2e klassers te ontlopen.
Na onze mooie overwinning bij Deltasport, behaalden ook diverse directe concurrenten verrassend goede resultaten. Daar kwam afgelopen zaterdag nog het resultaat van de inhaalwedstrijd in onze 1e klasse tussen de nr.'s 13. Deltasport en 12. RVVH bij. Deze werd gewonnen door de ploeg uit Ridderkerk (2-1), waardoor er voor rechtstreeks handhaving nog de nodige extra punten nodig zijn

14. De Meeuwen 23-15 -44 uit 11. Poortugaal

Al onze concurrenten spelen dus tegen elkaar en wij treffen met Rijsoord, de kersverse koploper van de competitie én P3
Die ploeg werd, ondanks een puntendeling tegen Forum Sport,  weer op doelsaldo lijstaanvoerder omdat SHO op eigen veld onverwachts verloor van Poortuaal.

De eerste keer dat Rijsoord dit seizoen lijstaanvoerder werd, was op 24 november 2018 en nog wel na een overwinning op ons. Dat was toen na een duel met 2 gezichten.
In de 1e helft gaven we in deze uitwedstrijd amper thuis en hadden bij rust de mazzel dat het slechtst 2-0 stond. Na de thee ging het lopen en kregen we de nodige kansen op een beter resultaat.  Na de benutte strafschop in de 88e minuut door Vince v.d. Knaap was de tijd echter te kort om nog 1 punt uit de strijd te halen.

Gelet op het krachtsverschil tussen Rijsoord en Westlandia in de heenwedstrijd en het door de groen-witten vertoonde spel in de laatste weken, kan het een zeer interessante wedstrijd worden op de Hoge Bomen.

De heer Gommans is aangewezen om zaterdag 11 mei vanaf 14:30 uur deze wedstrijd in goede banen te leiden.
------

Westlandia 2 heeft een prima seizoen achter de rug. Komende zaterdag kan dat in speelronde 20, thuis tegen Soccer Boys, bekroond worden met het kampioenschap.
Het team van trainer Ron Janssen en Hans v.d. Kruk hebben dit seizoen 17 van de 19 duels gewonnen en daarmee 51 punten behaald (doelsaldo +71).
Het 2e team heeft de tegenstanders al 96x extra af laten trappen. 10 van die doelpunten vielen vorige week in de confrontatie bij IJVV De Zwervers.
De eerste achtervolger in de stand is Berkel maar die ploeg staat op 9 punten met een doelsaldo van +45.
De kampioenswedstrijd tegen Soccer Boys begint om 12:00 uur op sportpark de Hoge Bomen.
------

Westlandia 3 heeft het als debutant in de res. 2e klasse prima gedaan. In de resterende 3 wedstrijden speelt men voor een betere klassering en misschien nog wel voor de vervangende periode van de kampioen.
Komende zaterdag gaat het 3e om 12:00 uur strijden bij VDL.