donderdag 30 mei 2019

zaterdag 1 juni 2019 Westlandia - Valken'68 4-1 (nacompetitie)

Westlandia za1 succesvol in valkenjacht.

Na de ontgoocheling van vorige week moest Westlandia za1 flink aan de bak om via de nacompetitie handhaving in de eerste klasse te bereiken.
Afgelopen dinsdag (28 juni) speelde het team van het trainersduo Roy Wasmus en Ruud Bijl een ‘oefenwedstrijd’ tegen Westlandia zo1. Het werd afgetekend 3 – 0 voor de zaterdagtak. Maar leverde wel pijntjes op bij Dennis Verbeek en Vince van der Knaap. De echt grote verrassing in deze wedstrijd was het meespelen van keeper Rowdy Janssen, omdat vaste keeper Stijn van Beek te geblesseerd was om te spelen. Tussentijds werd overschrijving aangevraagd voor Rowdy Janssen van de zondagselectie naar de zaterdagselectie. Hij had als reservekeeper nog geen bindende wedstrijd in Westlandia zo1 gespeeld. Daardoor was deze overheveling mogelijk.
Als eerste ploeg in de nacompetitiecarrousel ontving Westlandia Valken’68. Dit team kende een prima afsluiting van de competitie en pakten de derde periodetitel in de 2-de klasse C. Vlak voor aanvang van de wedstrijd kreeg Westlandia za1 nog een tegenvaller te verwerken. Bij de warming up moest Vince van der Knaap geblesseerd afhaken.
Westlandia za1 startte dus op het laatste moment niet met Vince van der Knaap, die er tijdens de warming-up achter kwam, dat voetballen er voor hem niet inzat. Shane Bruinen startte als linkerspits en Tim van der Voort schoof naar de spits. Dat laatste pakte verrassend goed uit. Floris Groot verving de geschorste Danny Bijl. Het goede weer en de redelijk grote publieke belangstelling (Er waren heel veel ‘Valken’.) waren gelukkig de voorbodes voor een mooie voetbalmiddag.

Vanaf het begin beheerste Westlandia de wedstrijd en creëerde gevaar en kansen in het doelgebied van Valken’68. De aanvallende acties van Westlandia leverden in de tiende minuut het eerste groen witte doelpunt op. Tim van der Voort schoof de bal in de verre hoek. 1 – 0. Vervolgens zette Valken’68 aan en Selmo Kurbegovic was enkele keren gevaarlijk, maar Marvin Vollebregt stopte hem deskundig af. In de 20-ste minuut kreeg Rick van Schie een vrije kop kans. De keeper kon de bal gemakkelijk pakken. In de 28-ste minuut was het weer raak voor Westlandia. Tim van der Voort kreeg de bal aangespeeld, ging richting doel en krulde de bal op onnavolgbare wijze de bal in de bovenhoek. Een kopbal van Miquel van Dijk betekende geen 3 – 0.
Dat werd het 60 tellen later. Een vloeiende aanval met Miquel van Dijk en Tim van der Voort werd door Dennis Verbeek afgemaakt. Drie minuten later, in de 37-ste minuut ging Dennis Verbeek op de grond zitten. Hij stopte uit voorzorg. Hamza kwam voor hem in het veld. In de slotfase van de eerste helft kregen de gasten uit Valkenburg twee grote kansen, waarbij Rowdy Janssen twee keer in volle lengte eerst een bal uit de rechter- en even later uit de linkerhoek moest tikken.
De rust ging in met een stand van 3 – 0. In de rust ging het over ‘een gelopen wedstrijd of niet!’

In de tweede helft was Westlandia za1 niet zo overheersend en Valken’68 drong wel wat aan. Hamza el Yddri kreeg een kans na een goede actie. Mike Brouwer kwam voor Miquel van Dijk. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok kwam Valken’68 op 3 – 1 door Matthijs de Mooy. Nog geen minuut later ging Tim van der Voort alleen op doelman Erwin van de Nagel af. Hij werd door Joey van Zandbergen naar de grond gewerkt. Timothy le Duc ging achter de bal staan en schoot de 4-de Westlandia treffer feilloos binnen.4 – 1. Vervolgens kabbelde de wedstrijd naar het einde. Er was nog wel een pegel op de lat van Arjan Haasnoot, die voor vermaak zorgde. De wedstrijd was op dat moment allang gespeeld.

Westlandia gaat verder in het promotie/degradatie circuit. De volgende wedstrijd is tegen Vitesse Delft, dat DSO op eigen veld met 2 – 1 klopte.
 Deze wedstrijd vindt weer plaats op Sportpark De Hoge Bomen. Aanvang 14.30 uur.

Westlandia za1 – Valken’68 Rust: 3 – 0 Eind: 4 – 1
 Opstelling Westlandia za1: Rowdy Janssen, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Floris Groot, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek<>Hamza el Yddri, Miquel van Dijk<>Mike Brouwer, Vince Olsthoorn(a), Rick van Schie, Shane Bruinen<> Oalid Faik. JvdM

VOOR VALKEN’68 IS HET SEIZOEN KLAAR: ,,BESCHOUW IK TOCH NIET ALS ABSOLUTE RAMP”
In zijn allerlaatste wedstrijd voor Valken’68 kreeg doelman Erwin van der Nagel vier treffers om zijn oren. Erger, door de 4-1 nederlaag bij de zaterdagtak van Westlandia zijn de Valkenburgers al na één duel uitgeschakeld in de nacompetitie. Voor Van der Nagel, hoe gek het ook mag klinken, toch geen enkele reden om gefrustreerd terug te kijken op het duel in het Westland waarin er een dikke streep kon worden getrokken door de zo gewenste promotie naar de Eerste Klasse. ,,Uitschakeling beschouw ik niet als een absolute ramp. Dit was niet meer dan een toetje voor ons. Zo kijk ik op deze wedstrijd terug. Je moet eens kijken waar we vandaan zijn gekomen. Door de laatste tien duels op rij ongeslagen te blijven en daardoor de derde periodetitel te pakken, hebben we os toch nog laten zien,” relativeert de sluitpost de ruime 4-1 nederlaag. ,,Ik ben er dus trots op dat we dit bereikt hebben, nadat we begin 2019 nog tegen degradatie vochten”. ,,Niet alleen ik, maar ook Selmo Kurbegovic en Joey Zandbergen hebben door het verlies hun laatste duel voor Valken’68 gespeeld.” Eersteklasser Westlandia (zat.), in het allerlaatste competitieduel in de slotfase door Heinenoord veroordeeld tot de nacompetitie, toonde zich op de Hoge Bomen een stuk efficiënter dan de ploeg uit Valkenburg. Van der Nagel: ,,Zij beschikken over een sterke spits en verder is het bij hen vooral hard werken.” Koers gelopen ,,Drie persoonlijke fouten van ons werden voor rust keihard afgestraft. Dat is precies het verschil tussen de Eerste en Tweede Klasse. Wij haalden het niveau van de afgelopen periode juist niet en vooral onze sterkhouders hadden vandaag hun dag niet. Dan ga je met een 3-0 achterstand aan de thee en is de koers normaal gesproken al gelopen.” ,,Eigenlijk wil je dat je afscheid neemt met een prijs, maar dat heeft er gewoon niet ingezeten vandaag.” De 3-1 van de voet van Matthijs de Mooij leek de Valkenburgers na rust nog op het juiste spoor te zetten, maar vrijwel direct na die goal ging het opnieuw fout. ,,Vanaf de aftrap volgt er een lange bal die tot een overtreding in de zestien leidt. Penalty en 4-1. Wedstrijd gelopen”, analyseert van der Nagel. ,,We hebben terecht onze meerdere moeten erkennen in een ploeg die beter en scherper was. Zo eenvoudig is het.” Goed gevoel ,,Toch waren we er vooraf nog van overtuigd dat we tegen Westladia een goed resultaat konden neerzetten”, vervolgt de sluitpost. ,,Niet alleen ik, maar ook Selmo Kurbegovic en Joey Zandbergen hebben door het verlies hun laatste duel voor Valken’68 gespeeld. En niet te vergeten was het ook de laatste wedstrijd voor onze trainer Arie van Duijn. Eigenlijk wil je dat je afscheid neemt met een prijs, maar dat heeft er gewoon niet ingezeten vandaag. Het is mooi geweest zo. Door onze sterke eindsprint overheerst bij mij vooral het goede gevoel van de laatste periode

Laatste competitiewedstrijd.... blessuretijd... tegenstander benut pingel ... eindstand 1-1.. Door dat resultaat eindigt Westlandia met 31 punten op doelsaldo 12e in 1B en moet nacompetitie spelen voor handhaving in de 1e klasse....
Hoe bizar wil je het hebben.
Dan hoor je o.a.; “de (eind-)stand in een competitie liegt nooit”.
Het is wrang, maar er zit voor ons meer dan een kern van waarheid in.
In de wintermaanden hebben we veel punten verspeeld. Tegen de directe concurrenten voor die 12e plaats hebben we slechts 3 punten behaald. Nr. 11. BVCB  was 2x te sterk; we scoorden 3x en kregen er 7 tegen,  nr. 10. RVHH (3 punten 4-7) en nr. 9. Portugaal (0 punten 1-9).
Voor de mannen van trainer Roy Wasmus en Ruud Bijl, staan nu maximaal 3 loodzware wedstrijden op het programma om handhaving in de 1e klasse alsnog te bewerkstelligen. Het vertoonde spel in de laatste weken en het feit dat we wel 31 punten in de 1e klasse hebben behaald, zal de basis moeten zijn voor het vertrouwen in een goede afloop.
We openen komende zaterdag op eigen veld tegen Valken’68. Deze 2e klasser is 10 wedstrijden ongeslagen en pakte via een prima eindsprint verdiend de 3e periode. Zij komen dus in een goede flow naar het Westland.
De winnaar speelt op 8 juni tegen de beste van het duel DSO- Vitesse D. Op 15 juni volgt dan op neutraal terrein de finale tegen de winnaar uit de duels tussen VELO, Deltasport, Sparta R. en Nieuwenhoorn.
Westlandia hoopt komende zaterdag vanaf 14:30 uur op steun van veel eigen supporters.
De heer E. v.d. Perk gaat met 2 neutrale assistenten de leiding nemen over dit duel.