Pagina's

maandag 20 mei 2019

25 mei 2019-. Westlandia - Heinenoord 1-1




Westlandia was seconden verwijderd van handhaving in de eerste klasse.

Er waren nog maar enkele seconden te spelen in de laatste thuiswedstrijd van Westlandia za1 tegen Heinenoord, toen de scheidsrechter floot voor een penalty vanwege een geval van hands bij Dennis Verbeek. Toen brak de hel los. Een schotje richting doel van een aanvaller van Heinenoord kwam in het strafschopgebied tegen de arm van Dennis Verbeek, vroeger werd dat aangeschoten hands genoemd. Het leek er niet op dat er een beweging naar de bal gemaakt werd. Uiteraard bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing, ook al probeerden allerlei Westlandianen met Dennis Verbeek en aanvoerder Danny Bijl voorop de man met de fluit tot andere gedachten te brengen. Dat leverde Danny nog een rode kaart op. De penalty werd beheerst ingeschoten. Mitch Fransen stuurde Stijn van Beek de verkeerde kant op. De wedstrijd was toen al ruim in blessuretijd, maar de scheidsrechter liet nog geruime tijd doorspelen.

Westlandia kreeg alle overtredingen mee en nog twee vrije schoppen. Maar alles gebeurde te gehaast, zonder overleg en heel nerveus. Er kwam geen echt goede mogelijkheid om te scoren. De wedstrijd eindigde in 1 – 1 en iedereen wist toen al dat alle andere kandidaten voor de nacompetitie plek gewonnen hadden.

De thuiswedstrijd begon na een onwennig begin goed voor Westlandia za1. Al snel na zo’n 10 minuten spelen kwam de ploeg op voorsprong. De bal kwam halfhoog bij Dennis Verbeek die met zijn rug naar het doel stond. Hij schoot de bal met een omhaal op doel. De bal werd van richting veranderd en verdween in de touwen. 1 – 0. Snel daarna kreeg de thuisploeg via snelle counters mogelijkheden om de score uit te breiden. Martijn Terlouw de keeper hield zijn doel schoon. Pure pech was het schot van Tim van der Voort dat op de paal kwam.

In de tweede helft ging Miquel van Dijk alleen op het Heinenoord doel af. Het werd geen doelpunt. In de tweede helft werd het voetbal alsmaar nerveuzer. Westlandia ging natuurlijk in de langzaam aan modus en aanvallend werd er veel te gehaast gespeeld. Het onzekere spel van de thuisploeg gaf Heinenoord het geloof in gelijkspelletje. In de laatste minuten van de wedstrijd leek het erop dat Westlandia de broodnodige overwinning toch wel over de streep zou trekken tot het fluitje van de scheidsrechter en het gebaar naar de penaltystip Westlandia za1 veroordeelde tot de nacompetitie.
De uitslagen van de wedstrijden van de concurrenten voor de zo ongewenste 12 plaats waren:
RVVH – Brielle 3 – 1
Poortugaal – Deltasport 5 – 0
Forum Sport – BVCB  2 – 0



Drie ploegen eindigden op 31 punten uit 26 wedstrijden.
RVVH, BVCB en Westlandia eindigden achtereenvolgend op doelsaldo als nummer 10, nummer 11 en nummer 12. RVVH (0), BVCB (-9), Westlandia (-13)
Of de strafschop terecht was zullen we nooit weten. Zeker is wel, dat Westlandia za1 nog serieus aan de bak moet tegen Valken’68.
Westlandia za1 – Heinenoord
Rust: 1 – 0
Eind: 1 – 1
Opstelling Westlandia:
Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Dennis Verbeek, Miquel van Dijk<>Mike Brouwer, Vince Olsthoorn, Vince van der Knaap, Rick van Schie, Tim van der Voort<>Shane Bruinen.

Westlandia za2 – Berkel 2
Eindstand: 6 – 4
Het tweede was al kampioen en sluit de competitie af met een mooie overwinning met veel doelpunten in de slotfase. Er waren oa doelpunten van Stef Geertsema en Rik van Zijl.
JvdM


De zware laatste loodjes voor zaterdag 1

Afgelopen zaterdag ontsnapte Westlandia in Zeeland pas in blessuretijd aan puntverlies. De bevrijdende spitsengoal van Vince v.d. Knaap werd vervolgens uitgebreid in en buiten het veld gevierd en later tijdens de (iets langere) busreis was de stemming opperbest.
Maar...... we zijn er nog steeds niet. Door de 3 extra punten zijn we wel opgeklommen van de 12e naar de 10e plaats, maar de verschillenin 1B  zijn nog steeds klein

plts. vereniging punten saldo komende tegenstander

9. BVCB 25-31 -7 uit nr. 5 Forum Sport (speelt nog voor mogelijke vervangende periode van de kampioen)
10. Westlandia 25-30 -13 thuis nr. 7 Heinenoord (= veilig)
11. Poortugaal 25-29 -1 thuis nr. 13 Deltasport (speelt al p/D-wedstrijden)

12. RVVH 25-28 -2 thuis nr. 7 Brielle  (= veilig)
13. Deltasport 25-21 -20 nacompetitie met de 2e klassers

14. De Meeuwen 25-15 -49 gedegradeerd. 


Bij winst op Heinenoord zijn we direct verzekerd van een langer verblijf in de 1e klasse. Bij ieder ander resultaat moeten we hopen op puntverlies van nr. 11 Poortugaal of  nr. 12 RVVH.

Heinenoord speelde zich afgelopen ronde veilig. Hier viel de beslissende winnende goal ook pas in de extra speeltijd van de 2e helft. De ploeg uit de Hoekse Waard heeft nu het voordeel dat ze onbevangen naar Naaldwijk af kunnen reizen.
Voor Nick Jonkman wordt het een speciale (afscheids-)wedstrijd in het 1e van Heinenoord. De verdediger speelde in seizoen 2008-2009 nog samen met o.a. Ruud Bijl, Rick van Rijn, Mike Brouwer, Danny en Ruud Bijl in de selectie van trainer Wilfred van Leeuwen. Westlandia zo. werd toen kampioen van de hoofdklasse, maar Nick kijkt zelf wel  met gemengde gevoelens terug op die periode op Sportpark De Hoge Bomen.  .

Voor Roy Wasmus en Ruud Bijl wordt het ook de laatste competitiewedstrijd dat zij verantwoordelijk zijn voor de zaterdagselectie. Zij zullen er deze week tijden de trainingen alles aan doen om handhaving direct te realiseren.

Als scheidsrechter Duindam zaterdag tegen half 5 af zal fluiten, zal blijken of er een streep  onder het seizoen kan en Danny Bijl, Mike Brouwer en Vince v.d. Knaap al echt afscheid kunnen nemen van het selectievoetbal op zaterdag.
Steun van de groen-witte supporters kunnen zij daarbij tijdens en na de wedstrijd zeker gebruiken.
-----
Het zijn voor Westlandia za. 2 de laatste loodjes. Met kunst- en vliegwerk konden er in de afgelopen speelronde 11 redelijke fitte spelers afreizen naar Gouda. De 6-5 nederlaag die daarop volgde was alleen voor de statistieken relevant. Zaterdag komt periodekampioen Berkel op bezoek. Voor hen zullen de komende promotiewedstrijden belangrijker zijn dan de laatste wedstrijd van deze competitie
-----
Zaterdag 3 is als promovendus aan een huzarenstukje bezig. Tegen directe concurrent voor de vervangend periode van kampioen Schipluiden, werd afgelopen ronde overtuigend met 6-1 gewonnen.
Als er zaterdag 3 bij CWO de winst pakt,, spelen ze voor promotie naar de res. 1e klasse.
-----

Zoals hiervoor al staat aangegeven nemen zullen diverse spelers volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de zaterdagselectie:
  • Danny Bijl kwam in de zomer van 2005 bij Westlandia. Hij speelde bij de zondagselectie een respectabel aantal van 236 (oefen- en officiële) wedstrijden. Na een uitstapje bij FC 's-Gravenzande keerde hij in seizoen 2015-2016 terug. Vanaf dat moment stond hij nog 117x op een KNVB-wedstrijdformulier bij zaterdag 1. 
  • Mike Brouwer heeft, behoudens een korte periode in de jeugd van ADO Den Haag, altijd bij Westlandia gespeeld. Hij debuteerde op 20 januari 2008 als A-junior al in een competitiewedstrijd bij zondag 1 tegen Haaglandia zo.. 10 maanden later was pas zijn echte doorbraak bij het vlaggenship
    Het zag er een lange tijd naar uit dat hij vroegtijdig moest stoppen, maar de kennis en kunde van de medische staf heeft er toe bijgedragen dat hij in totaal in 170 wedstrijden van zondag 1 zijn technische hoogstandjes kon laten zien.
    Hij stapte in juli 2016 over naar de zaterdagselectie, maar door blessures en/of keuzes van de trainers, kwam hij slechtst tot 42 KNVB-duels in dat 1e team.
  • Vince v.d. Knaap keert met 1 jaar extra ervaring terug naar de zondagselectie. Door lichamelijke ongemakken kwam hij slechts in 21 duels in actie. Als spits liep hij dit seizoen wel 1 op 1. 
  • Rob Klop heeft ook door blessureleed veel te weinig wedstrijden kunnen spelen.
    Bij de zondagselectie kwam hij slechts tot 41 optredens. Na 2 seizoenen gespeeld te hebben bij FC 's-Gravenzande, keerde hij terug op het vertrouwde nest.
    Op 16 februari 2019 kwam er echter een abrupt einde aan zijn actieve carrière. Hij had net persoonlijk Westlandia tegen Honselersdijk met 2 goals op 2-0,, toen zijn knie het wederom begaf. Hij was in zijn 2e seizoen pas bezig aan zijn 24e KNVB-wedstrijd.
    Rob treedt nu tot de technische staf van de zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten