donderdag 10 maart 2022

12 maart Vitesse D. - Westlanda za. 1

Vitesse Delft kent weinig problemen met Westlandia

Vitesse Delft haalde vorige week een monsterscore tegen Van Nispen (1-7). Westlandia stond vóór de wedstrijd tegen Vitesse Delft op een gedeelde vijfde plek, op slechts twee punten afstand van de thuisploeg. Voor Westlandia een belangrijke wedstrijd om aansluiting te krijgen met de toppositie. De Delftenaren moesten winnen om in het voetspoor van UVS te blijven. T
De wedstrijd was vermakelijk, maar niet supergoed. Daarvoor waren er te weinig acties voor de doelen. Het veld was hobbelig en stroperig, maar dat was niet de enige reden dat er veel balverlies werd geleden en passes niet aankwamen. Er waren veel persoonlijke duels, waarbij beide ploegen er stevig ingingen en er geregeld een enkel werd meegenomen. De zelfbewuste scheidsrechter Jeroen Noordhoek trad daar soms wél, maar vaker niet tegenop. Ondanks de stevige duels hielden de spelers het hoofd erbij en bleef de sfeer binnen de perken. Het spel was in de eerste helft van beide kanten onrustig; er was veel balverlies. Beide teams moesten duidelijk wennen aan het veld. Het spel golfde wat op en neer, zonder dat de keepers in actie hoefden te komen. Pechvogel Jeroen Lathouwers moest al in de elfde minuut geblesseerd worden vervangen door Pepijn Snel. Dat was heel sneu voor Lathouwers, maar Snel heeft al vaker laten zien het niveau goed aan te kunnen. Hij speelde een prima wedstrijd. Heel veel Delftse aanvallen verliepen via Koen de Vries, die onvermoeibaar leek en de hele wedstrijd een belangrijk aanspeelpunt was. In de loop van de eerste helft nam Vitesse Delft steeds vaker het initiatief en kwam Westlandia nauwelijks nog aan aanvallen toe. De weinige doelpogingen waren niet gevaarlijk. Vlak voor rust werd de enige echte grote kans voor Vitesse gemist: de bal ging van dichtbij over het doel en het was dan ook logisch dat er met 0-0 werd gerust.
 René de Graaff bleef in de pauze achter in de kleedkamer; zijn vervanger in de aanval was Nasreddine Harrass. Dat beloofde wat, want hij heeft dit seizoen al heel wat doelpunten gemaakt. Vitesse Delft begreep dat het tempo omhoog moest om uit de persoonlijke duels te blijven en Westlandia af te matten. Het snelle spel leidde tot schoten op het doel van Westlandia, die maar net overgingen. De toon was gezet. Westlandia kwam niet meer aan combineren toe. De thuisploeg kreeg veel vrije trappen op het middenveld. Eén van die vrije trappen bereikte in de 49ste minuut Nasreddine Harrass, die direct voor het doel Norvin Mercera aanspeelde, die de 1-0 scoorde. Overleg van de scheidsrechter met de Naaldwijkse assistent bracht daarin geen verandering. Het hoge speltempo zorgde ervoor, dat Westlandia niet meer aan aanvallen toekwam. Het team werd initiatiefloos, leek vermoeid, de koppies hingen. De Delftse doelman hoefde slechts zo nu en dan een balletje op te rapen. Echt gevaar was er niet, want de verdedigers deden het prima. Schoten op het Westlandia-doel van Nasreddine, Pepijn Snel en Hamza el Kaddouri kwamen niet tussen de palen. Negen minuten voor tijd veroverde Levie Schut rond de middellijn de bal. Hij begon aan een solo, diverse ingrepen van de Westlanders ontwijkend. Al zigzaggend kwam hij voor de doelman, die ook werd verschalkt: 2-0! Een fraai doelpunt en volkomen verdiend. Vlak voor tijd kwam Koen de Vries in kansrijke positie, maar zijn schot ging maar net naast. Een mooie en verdiende overwinning van het fris ogende Vitesse Delft.

Westlandia za1 door Vitesse Delft van het veld gespeel

De geschiedenis herhaalde zich op zaterdagmiddag 12 maart 2022 in Delft voor Westlandia. Nog nooit wisten de Westlandianen te winnen op Tanthof-Zuid. De ploeg van Theo Verbeek en Rob Klop moest een 2 – 0 nederlaag slikken. En raakte door dit resultaat het zicht op de kopgroep in de Tweede Klasse C kwijt. Bij Westlandia waren Timothy Le Duc en Sander Lievaart weer van de partij en Tim vd Voort startte ook weer in de basis. De moraal bij Vitesse Delft was hoog. De ploeg won met grote cijfers uit bij Van Nispen (7 – 1). Zij speelden thuis een waren gewend aan een veld dat er als een afgedragen winterjas bijlag. (Waar de met kunstgras grootgebrachte Westlandianen de nodige moeite mee hadden.) En zij hadden enkele spelers die heel gemakkelijk het doel weten te vinden. Vanaf het begin deelde Vitesse de lakens uit en was feller in de duels. Dat leverde enkele kansen op maar geen doelpunten. Roy van Beek kon een keer gevaarlijk worden in het Delftse strafschopgebied. En Tim vd Voort stuurde Stefan Bron een keer diep. Maar die slaagde er niet in om de bal te controleren. De verdediging van Westlandia stond een paar keer in ‘de alle hens voor de ballen modus’, maar hield tot aan de rust de nul vast. De enige kans voor Westlandia kwam uit een vrije trap, nadat Roy van Beek onreglementair gestopt was. Lars vd Berg kreeg de bal niet in het doel. Na 5 minuten spelen in de tweede helft veroorzaakte Sander Lievaart een vrije trap bij de middellijn. Deze vrije trap werd het strafschopgebied van Westlandia in geslingerd, waar Norvin Mercera de bal van dichtbij kon intikken. 1 – 0. Het leek of Vitesse Delft wat gas terugnam, waardoor Westlandia erin slaagde om enkele aanvallende activiteiten te ondernemen. Tim vd Voort zag een schot gestopt worden en Roy van Beek zag een schot voorlangs gaan. Tegen het einde van de wedstrijd kwam de thuisclub op 2 – 0 na een lange solo van Levie Schut. Op dat moment had Vitesse Delft de wedstrijd binnen. De allerlaatste en allerbeste Westlandse doelkans was voor invaller Joey van Zwam. Van dichtbij schoot hij de bal naast. Volgende week wacht er thuis voor Westlandia een mooie kluif. Koploper UVS komt op bezoek op De Hoge Bomen. JvdM Op de foto zien we Vince van Hagen in de thuiswedstrijd tegen DoCoS

In Delft spelen we komende zaterdag onze laatste wedstrijd van de 1e helft van de competitie. Het wordt ook direct één van de zwaardere uitwedstrijden, want Vitesse staat op de 2e plaats in 2C. Afgelopen zaterdag lieten ze Van Nispen in De Zilk alle hoeken van het veld zien en gingen met een 7-1 overwinning huiswaarts. UVS won afgelopen zaterdag overigens ook en eiste daarmee al de 1e periode op.

Westlandia had het in februari een stuk lastiger bij Van Nispen. We wonnen toen moeizaam met 1-0. Ook afgelopen zaterdag tegen DoCoS (1-1) hadden de mannen van Theo Verbeek het niet eenvoudig. Opbouwend waren de groen-witten slordig, waardoor er verdedigend veel werk moest worden verzet. Zoals de laatste tijd gebruikelijk hield de achterhoede, onder aanvoering van een goed keepende Jari Duijvestijn, weer stand.

Het wordt op 12 maart de 4e keer dat we op Tanthof zuid in actie komen. De eerste 2 duels eindigden in 0-0. De laatste keer was in april 2018. In de slotfase verspeelden we toen een voorsprong en door goals van 2 oud-Westlandianen verloren we met 2-1.

Wedstrijd (Sportpark Tanthof  Zuid  H.van Riessenlaan 2626AB Delft) start om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Noordhoek.

---

Het 2e team speelt vanaf 12:00 uur "om de hoek" bij hekkensluiter Schipluiden. Ze troffen elkaar dit seizoen nog niet. Het 3e team ontvangt vanaf 14:30 uur  HVC'10. De Hoekenezen staan nu 2e maar verloren in het begin van de competitie aan de Rondgang wel met 6-0 van de mannen van Wim Lentz.