zaterdag 26 maart 2022

29 maart 2022 Westlandia UVS 0-1

Westlandia za1 kan tegen koploper UVS niet stunten

Op een kille dinsdagavond met een oefenwedstrijd van Oranje tegen Duitsland op de tv waren er toch nog een flink aantal supporters. UVS werd gesteund door een harde kern van volgers. Zij zagen hun ploeg winnen en zij zagen Westlandia enkele kansen missen.
Zoals gewoonlijk startten de groenwitten voortvarend. Roy van Beek en Dennis Verbeek zorgden voor gevaar bij het doel van UVS.
In de achtste minuut vlagde Igor Delfgauw niet, maar floot de scheidsrechter wel voor buitenspel en ontnam daarmee UVS zijn eerste treffer.
Westlandia speelde vervolgens goed voetbal met enkele dreigende acties en schoten op doel.
Roy van Beek speelde zich goed vrij, maar de kans die dat opleverde, leverde in ieder geval geen doelpunt op. Milo Wagner gooide er ook een paar passeerbewegingen uit, kwam tot een goed schot, maar doelman Delano van Wanrooij voorkwam een doelpunt. Vijf minuten later rondde Milo een prima aanval af met een kopbal, maar weer niet met een doelpunt.
De tweeëndertigste minuut bleek achteraf de belangrijkste minuut van de wedstrijd. Net voor de middellijn verspeelde Timothy Le Duc onnodig de bal en via een razendsnelle counter brengt de jonge Boy Tetteroo UVS op voorsprong. 0 – 1. Vlak voor het rustsignaal belandde een daverend schot van Lars vd Berg op de vuisten van de Leidse keeper. Ruststand 0 – 1.

In de tweede helft verkeek Jari Duijvestijn zich op een bal, maar Timothy Le Duc redde hem en Westlandia door de bal van de doellijn te halen. Langzamerhand kreeg UVS de overhand en voetbalde een aantal kansen bij elkaar. Gelukkig begon Jari zich langzamerhand weer lekker op zijn gemak te voelen in het doel en verrichtte flink wat reddingswerk, met daarbij een wereldredding in de achtentachtigste minuut.
Even daarvoor was Raymond Hanemaaijer in het veld gekomen voor Sander Lievaart, terug na een zeer langdurige blessure. Het slotoffensief van Westlandia was best indrukwekkend met serieuze kansen voor Dennis Verbeek, Vince Olsthoorn (foto) en Raymond Hanemaaijer, maar een verdiend gelijkspel kwam er niet. De ruststand van 0 – 1, werd ook de eindstand.
UVS is op weg naar het kampioenschap en Westlandia za1 kan zaterdag thuis tegen Soccer Boys laten zien dat het ze heus wel kunnen voetballen.

JvdM

Dinsdagavond 29 maart vanaf 20:30 uur moet Westlandia aan de bak tegen koploper UVS. Scheidsrechter Roozeboom is ook weer aangesteld voor deze inhaalwedstrijd.

De Leidenaren hadden zich voor het duel op 19 maart voorbereid om er een mooie wedstrijd van te maken. Alle randvoorwaarden waren aanwezig en de bus stond al "klaar" om de selectie en de supporters naar Naaldwijk te vervoeren. Helaas gooide corona bij meerdere van onze spelers roet in  het eten.

Periodekampioen UVS is aan een indrukwekkende reeks bezig. De laatste 6 wedstrijden werden gewonnen en géén van de tegenstanders wist in die wedstrijden te scoren (24 voor en 0 tegen). Op 26 maart moest Kagia er met 6-0 aan geloven. In de 2e klasse C hebben ze nu 36 punten uit 13 duels. Alleen DSO wist in de openingswedstrijd punten te pakken van de Leidse formatie (2-0). HVC'10 is de beste achtervolger met 7 verliespunten meer
Roy van Beek was de laatste speler die de doelman van de koploper liet vissen. Dat was in onze verloren heenwedstrijd  (1-2) op 20 november van vorig jaar.

Westlandia had het afgelopen zaterdag in Berkel lastig. Op karakter wisten we er in de slotfase nog één punt uit te slepen. Het was mooi op te zien dat het resultaat mede tot stand kwam na het inbrengen van 2 debutanten in een KNVB duel van zaterdag 1 (Joost Janssen en Don Peters) en 2 "jonkies" Jari Lievaart en Milo Wagner.
Na afgelopen zaterdag bleven we op de 5e plaats in 2C en we staan al op 15 punten van UVS. Om mee te blijven strijden voor de overige prijzen, zullen we minimaal nog 1 plaats op de ranglijst moeten stijgen.

Of we de flow van UVS kunnen doorbreken zullen we dinsdagavond rond de klok van half 11 weten.