donderdag 31 maart 2022

zaterdag 2 april 2022 Westlandia - Soccer Boys 3-4

Omdat de scheidsrechter iets later op Sportpark De Hoge Bomen aankwam vanwege de wegwerkzaamheden en de wegafsluiting op de A20, begon de wedstrijd zo’n 10 minuten later. Iedereen wist dit, dat dit kon gebeuren.
De tegenstander was het laaggeplaatste Soccer Boys en leek op voorhand een ploeg, waarvan gewonnen kon worden. Het liep allemaal anders.
Binnen één minuut na aanvang van de wedstrijd stond Ruben Smits van de Voetbal Jongens uit Bleiswijk al in kansrijke positie voor de neus van Jari Duijvestijn. Hij mikte te hoog. Dat was het eerste signaal, dat het geen makkie zou worden voor de thuisploeg. De eerste goede kans voor Westlandia za1 volgde na een actie van Roy van Beek. Hij bood Vince Olsthoorn een kans, die echter geen doelpunt opleverde. Na 10 minuten was het wel raak voor de geheel in het zwartgeklede Soccer Boys. Met een zondagsschot op zaterdag krulde Kerim Kocak de bal van buiten het strafschopgebied hoog in de rechterbovenhoek.
Tim vd Voort kreeg een megakans aangeboden van Roy van Beek, maar hij schoot de bal in de handen van de keeper. Niet veel later, in de twintigste minuut zorgde Kerim Kocak voor de volgende bittere pil voor Westlandia za1. Hij schoot de 0 – 2 achter Jari.

Vervolgens kwam er enorme versnelling in de wedstrijd. Een minuut later zorgde Tim vd Voort de 1 – 2 achter Devi Ponsen, de keeper van Soccer Boys. En weer 6 minuten later zorgde hij ook voor de 2 – 2, nadat hij een blok zette tegen de Devi Ponsen, die ver uit zijn strafschopgebied was gekomen. Daarbij blesseerde hij zich zodanig, dat hij vervangen moest worden. Jesper Geense kwam voor hem.
Weer 5 minuten later lag de bal weer achter Jari. Het was Jorren Plugge, een snelle jongen en een voortdurende plaag voor de Westlandse achterhoede, die de bal in het doel prikte.
Lars vd Berg gaf aan dat hij eigenlijk niet verder kon spelen, maar hij bleef nog tot de rust in het team. Joost Janssen moest bij de thuisploeg gewisseld worden. Voor hem kwam Raymond Hanemaaijer.
In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Stefan Bron een kans op een doelpunt na een schitterende aanval, maar zijn schot ging naast. Bij de rust stond er een 2 – 3- stand op het scorebord.
In de tweede helft probeerde Lars vd Berg het nog wel, maar het ging niet, al snel kwam Thomas vd Putten hem vervangen. Op het scorebord werd het weer wat rustiger na alle doelpuntendrukte in de eerste helft. Er waren wat kansen voor beide doelen, oa Roy van Beek met en schot over en Jari Duijvestijn gooide zich voor een ‘doorgebroken’ Jorren Plugge.
Sven Enthoven kwam voor Sander Lievaart.
Thomas Plugge van Soccer Boys kreeg een gele kaart, nadat hij Thomas vd Putten over de boarding werkte.
Rond de tachtigste minuut leek het, dat de bal bij Vince van Hagen tegen de hand geschoten werd. De scheidsrechter beoordeelde de bal als een handsbal. In de commotie zagen Jari Duijvestijn en Roy van Beek een gele kaart. De penalty werd door Rik Verwey onberispelijk binnengeschoten. 2 – 4.
Westlandia za1 toonde veerkracht, want het kwam op 3 – 4, nadat Roy van Beek in de tweeëntachtigste minuut een vrije trap van net buiten de 16 schitterend binnenschoot. In de achtentachtigste minuut kreeg hij op ongeveer dezelfde plek weer een vrije trap. Deze bal kwam in de muur.
De wedstrijd eindigde helemaal in mineur voor Westlandia za1, toen Thomas vd Putten met direct rood uit het veld werd gestuurd. Het bleef 3 – 4.
De wedstrijd was ook een kaartenfestival. 8 gele kaarten en 1 rode, waarbij de gele kaarten gelijkelijk over beide elftallen verdeeld waren.
Al met al een bittere pil voor Westlandia za1.

JvdM

xxx

Zaterdag 2 april vanaf 15:00 uur speelt Westlandia za. 1 de 15e competitiewedstrijd van dit seizoen. Te gast is Soccer Boys. De wedstrijd staat onder leiding van de heer De Witte.

De trots van Bleiswijk staat nu 12e in de 2e klasse C. In de laatste 3 wedstrijden werden slechts 2 punten gepakt. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld, na een 0-4 achterstand, nipt verloren van directe concurrent DoCoS (3-4). In uitwedstrijden heeft SB het lastig. Men ging 5 keer huiswaarts met een nederlaag. Alleen bij SVC'08 en Te Werve werd met 1-1, een punt gepakt.

Westlandia behaalde de laatste weken ook maar een paar punten. De laatste wedstrijd tegen UVS zat het  overigens gewoon niet mee (0-1). Wel boeide het inhaalduel tegen de koploper dinsdagavond tot de laatste minuut. Milo Wagner en Don Peters, spelers van Westlandia O21, lieten tegen de koploper van 2C zien, dat ze zeer talentvol zijn en op dit niveau al aardig hun mannetje staan. Dat gold eerder ook al voor andere spelers uit Westlandia.O21.

Het wordt de 3e keer dat Westlandia en SB elkaar treffen op De Hoge Bomen. In februari 2015 verloren we met 2-1. In november 2019 wonnen we wel (2-1). Vince van Hagen zal nog met plezier op dat duel terugkijken, want hij scoorde een prima goal met een schot vanaf de middenlijn. We waren in dat duel wel sterker dan SB, maar de scherpte ontbrak. In de slotfase zorgde doelman Jari Duijvestijn dat de 3 punten in Naaldwijk bleven.

Ervaring leert dat Westlandia het altijd lastig heeft tegen clubs uit de onderste helft van de ranglijst. Trainers Theo Verbeek en Rob Klop zullen dat zeker benadrukken in de voorbereiding op deze wedstrijd. Tegen 5 uur zullen we weten of we het goede spel tegen UVS door kunnen zetten en weer eens het zoet van een overwinning kunnen proeven.

Het 2e team van trainer Hans Kruk behaalde, mede dankzij de inzet van een aantal spelers uit de opleidingsteams een keurige 0-0 bij nr. 2 DSO. Zaterdag speelt men vanaf 12:15 uur tegen nr. 8 Quick Boys. De Katwijkers wisten in beide duels in de 2e periode nog geen punten te pakken.

In principe speelt Westlandia za. 3 van trainer Wim Lentz zaterdag vanaf 14:30 tegen KMD. Helaas is het meer dan eens voorgekomen, dat wedstrijden van het 3e werden afgelast/uitgesteld. Dat komt de resultaten niet ten goede. In deze reserve 4e klasse is de stand ook erg vertekend. HVC'10 heeft bijvoorbeeld al 15 van de 22 wedstrijden gespeeld. het 5e team van 's-Gravenzande moet nog 13 wedstrijden spelen. Westlandia komt dit seizoen nog 10x in actie en KMD heeft nog 8 duels voor de boeg.