donderdag 24 maart 2022

zaterdag 26 maart Berkel - Westlandia 3-3

Westlandia za1 haalt tegen Berkel een goed rendement uit corners.

CVV Berkel uit is altijd lastig voor Westlandia za1. Gisteren was het niet anders. Trainer Theo Verbeek moest schipperen met het spelersmateriaal. Onder andere Jari Duijvestijn, Roy van Beek waren niet topfit. Dan was er het veld van Berkel. Het lag te smachten naar een lentebuitje en wat onderhoud.
Gelukkig was er een opgewekte scheidsrechter, Ivar Visser. Die had er zin in, liet doorspelen waar het kon, greep in waar nodig was en loste verbaal het een en ander op.
De wedstrijd was nauwelijks een minuut onderweg, toen Jari Duijvestijn al kon vissen. Opeens dook de spits van Berkel frank en vrij voor Jari op. Die was kansloos. Gelukkig was dat in de eerste minuut. Nog genoeg tijd voor Westlandia za1 om iets aan de score te doen. Dat gebeurde ook. De Westlanders kregen wat meer grip op het spel en na zo’n 20 minuten kwam Westlandia op 1 – 1. Het begon bij Vince Olsthoorn op links en via Tim vd Voort, en Dennis Verbeek kwam de bal bij Roy van Beek. Die zocht nog even naar een mooie hoek en bracht de stand op 1 – 1.
Niet veel later ging Thomas vd Putten erbij zitten, greep naar zijn been en zijn gezicht stond op onweer. Joost Janssen was zijn vervanger.
Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op 2 – 1 bij een snelle uitval over rechts.
In de 40e minuut kreeg Westlandia 2 corners op rij. De eerste was nog een onaf probeersel, maar de tweede veroorzaakte veel gedoe in het strafschopgebied. De bal verdween ook in het doel, maar de scheidsrechter floot onverbiddelijk en duidelijk: geen doelpunt. De keeper had in de consternatie van de corner de hand op de bal gehad. Geen doelpunt voor Westlandia za1.
Voor de rust komt Berkel op een 3 – 1 voorsprong. Uit een corner van Berkel probeerde Jari de bal te onderscheppen. Hij raakte de bal wel aan en ziet tot zijn afgrijzen, dat hij de bal ‘panklaar’ legde voor een inkomende Berkelaar. 3 – 1.

In de tweede helft kwamen meteen vanaf de aftrap 2 nieuwe spelers in het elftal van Westlandia. Don Peters en Jari Lievaart kwamen voor Roy van Beek en Vince van Hagen. Zij zouden belangrijke rollen gaan spelen in de tweede helft. Geleidelijk kreeg Westlandia za1 het betere van het spel. Berkel hield zich in de tweede helft vooral bezig met verdedigen en vertragen.
Na een goed uur verliet Lars vd Berg het veld na een laatste poging van afstand. Milo Wagner verving hem. Niet veel later kwamen de mannen van Theo Verbeek en Rob Klop goed weg. Jari zag/hoorde een bal voorbijvliegen. Gelukkig tegen de paal.
Na zo’n 25 minuten spelen. Mocht Westlandia za1 een corner nemen. Deze keer kreeg invaller Jari Lievaart deze opdracht. Hij legde de bal perfect op de blonde kuif van Tim vd Voort. Dat betekende 3 – 2. Tim kreeg wel alle vrijheid.
Ongeveer 5 minuten voor de officiĆ«le speeltijd kreeg Westlandia za1 weer een corner. Don Peters nam deze keer die klus op zich. Hij bracht de bal hoog voor de Berkelse pot en vond het hoofd van Dennis Verbeek. Die kopte de bal met een boog in het doel. 3 – 3.
Na negentig minuten spelen telde scheidsrechter Visser nog zo’n 8 minuten tijd bij voor allerlei vormen van tijdrekken.
Theo Verbeek was na afloop met het gelijke spel bijna net zo blij als na een overwinning.

JvdM

Na een gedwongen vrij weekend, mag zat. 1 komende speelronde aantreden bij CVV Berkel. De wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land start om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Ebink.

Berkel heeft het dit seizoen lastig en staat na 13 wedstrijden op een p/D-plaats met slechts 11 punten. 10 van de 11 punten werden op eigen veld behaald. Ook 13 van de 16 gescoorde doelpunten werden gemaakt op Het Hoge Land. Afgelopen week werd er met 3-0 verloren bij SVC'08

In Naaldwijk pakte Westlandia, begin november 2021, met 2-0 (goals Roy van Beek en Sven Enthoven), 3 lekkere punten tegen Berkel. Willen we mee blijven doen voor de prijzen,  dan is het zaak dat er weer gewonnen wordt. Daarna kan het vizier op de inhaalwedstrijd tegen UVS (29 maart 20:30 uur)

---

Westlandia 2 pakte de draad weer op tegen Verburch en won op de Hoge Bomen met 2-0. Komende zaterdag vanaf 12:30 uur moeten de mannen van Hans Kruk er staan bij nr. 2 DSO.

---

Trainer Wim Lentz gaat maandag 28 maart met het 3e naar Honselersdijk. De groen-witten hebben 4 punten meer en staan 4 plaatsen hoger op de ranglijst. Aftrap is om 20:15 uur.