woensdag 18 mei 2022

25 mei 2022 SVC'08-Westlandia 3-0

Vanwege een blessure van Dennis Verbeek in de 41e minuut, werd de wedstrijd op zaterdag 21 mei gestaakt bij een 0-0 stand. Hij werd ruim 75 minuten behandeld op het veld, nadat zijn schouder uit den kom was geraakt. De wedstrijd is op woensdag 25 mei uitgespeeld. In de restende 4 minuten van de 1e helft scoorde SVC'08 twee goals. In de 2e helft werd het nog 3-0.

Zaterdagmiddag 21 mei om 14:30 uur komt Westlandia za. 1 in actie bij SVC'08. De wedstrijd op Sportpark Oostersportpark in Wassenaar staat onder leiding van de heer Afalah.

SVC'08 en Westlandia hebben in het verleden vaker bij elkaar in een klasse gespeeld. De onderlinge duels waren altijd boeiend en de teams ontliepen elkaar niet echt. Dit seizoen is het anders. Westlandia is in de race voor de vervangende periodetitel, die recht geeft op promotiewedstrijden voor een plaats in de 1e klasse. nr. 10 SVC'08 moet nu  alle zeilen bij zetten om de nacompetitie met de 2e klassers te ontlopen. De voorsprong op  de p/D-plaats van nr. 11 Te Werve is slechts 3 punten. Van de 22 behaalde punten werden er 16 op het eigen Oostersportpark gepakt.

De heenwedstrijd was een duel met 2 gezichten. De eerste helft was Westlandia de bovenliggende partij, maar kon de kansen niet verzilveren . Daardoor was de ruststand 0-0. Na de thee was het SVC'08 dat het beste van het spel had. Stefan Bron en Vince van Hagen schoten nu wel met scherp, waardoor de groen-witten met 2-0 wisten te winnen.

Afgelopen zaterdag speelde Westlandia tegen Van Nispen en het werd 12-0. Roy van Beek (4x) en Tim v.d. Voort (5x), konden zich aardig uitleven. Beide aanvallers hebben er dit seizoen al 21 ingeschoten.
Tim staat nu 3e met 74 treffer in de topscorerslijst van zaterdag 1. Hij passeerde Joost van Schie die 72x een goal kon vieren. Stefan Bron voert de lijst aan met 81 goals. Nr. 2 is nog steeds Erik van Vliet met 77 doelpunten sinds de start in augustus 2006.

Zaterdag hebben SVC'08 en Westlandia alleen baat bij een overwinning. Rond de klok van half 5 zullen we weten of de mannen van trainers Theo Verbeek en Rob Klop goede zaken hebben gedaan.

Het 2e team is zaterdag vrij, zodat alle aandacht dit keer kan gaan naar het 3e. Vanaf 14:30 uur spelen de mannen van Willem Lentz tegen MSV'71. Aftrap op de Hoge Bomen is om 14:30 uur.