donderdag 12 mei 2022

zaterdag 14 mei 2022 Westlandia - Van Nispen 12-0

Westlandia za1 wint met dubbele cijfers van Van Nispen

Er is sprake van een wedstrijd als er twee teams tegenover elkaar staan die min of meer gelijkwaardig aan elkaar zijn. Dat was afgelopen zaterdag op Sportpark de Hoge Bomen niet het geval. Van Nispen gaat degraderen, dat was zo zeker als één en één twee is. Eén blik op het wedstrijdformulier maakte dat al duidelijk. Er stonden 12 spelers op het officiële wedstrijddocument. Bij Westlandia za1 ontbraken enkele hoofdrolspelers: Lars vd Berg en Vince Olsthoorn. Als reservekeeper stond bij de thuisploeg Thomas vd Goes op de spelerslijst. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Richard Warring was het éénrichtingverkeer naar het doel van Van Nispens doelman Jon-Joost Cornelissens. Er waren kansen maar ‘pas’ in de 13e minuut viel de eerste treffer. Uit een uitgemeten voorzet van Rick van Rijn kopte Tim vd Voort schitterend in de verre kruising. In de 18e minuut vond Tim vd Voort na een steekpass weer het doel. Buitenkant rechts en met gevoel. Vervolgens vonden er wat omzettingen plaats bij Van Nispen. De keeper moest geblesseerd het veld verlaten. De grensrechter werd veldspeler en een andere veldspeler werd doelman. In de 28e minuut maakte een verdediger hands. Roy van Beek schoot de 3 – 0 in de touwen. Niet veel later in de 34e minuut werd Roy van Beek goed aangespeeld, hij draaide een keer en schoot de bal binnen. In minuut 42 maakte Tim vd Voort zijn hattrick vol. Hij bracht de 5 – 0 op het scorebord.
In de tweede helft kwam Dennis Koene in het veld voor Ricardo vd Zalm en de doelpuntenmachine van Westlandia kwam al snel weer op stoom. In de plusminus 48e minuut werd het door Tim vd Voort 6 – 0. In de 52e minuut passeerde dezelfde Tim vd Voort 3 verdedigers om vervolgens de bal in het doel te schieten. Vier minuten later in minuut 56 was het weer Roy van Beek die het doel vond en 8 – 0 op het scorebord bracht Drie minuten verder in de wedstrijd werd Vince van Hagen met de bal op pad gestuurd. Dat betekende 9 – 0. Na een uur spelen kwam Yordi van Beek in het veld voor Dennis Verbeek De 10 – 0 werd binnengeschoten door Roy van Beek. In minuut 79e was het invaller Yordi van Beek die met de bal op de doelman afging en rustig het beste moment afwachtte om te schieten. Hij zorgde voor de 11 – 0. Thomas vd Goes verving voor de laatste 10 minuten Jari Duijvestijn, die nauwelijks schoten op zijn doel had zien komen. Marvin Vollebregt en Sven Enthoven kregen ook nog speelminuten. Stefan Bron en Sander Lievaart verlieten het veld De 12 – 0 viel in de 88e minuut. Het was Vince van Hagen. Hij maakte zijn tweede. Het werd dus een overwinning in de dubbele cijfers. Westlandia za 1 had in ieder geval aan het doelsaldo gewerkt. En het mooiste doelpunt was wat mij betreft de kopbal in de bovenhoek van Tim vd Voort. De 1 – 0. J.v.d.M.

Zaterdag 14 mei komt Westlandia za. 1 vanaf 15:00 uur in actie tegen Van Nispen. De heer Warring is door de bond aangesteld om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Zowel de scheidsrechter als Van Nispen zijn voor het eerst voor een competitiewedstrijd te gast op de Hoge Bomen.

Onze tegenstander uit De Zilk speelt pas sinds seizoen 2016-2107 prestatief op zaterdag. In zeer korte tijd is men er in geslaagd om door te stoten van de 4e naar de 2e klasse. Na die 2 promoties zal naar verwachting komende speelronde helaas de degradatie naar de 3e klasse volgen.

Van Nispen opende het seizoen 2021-2022 prima met een overwinning op eigen veld tegen RCL. Daarna was er in 19 wedstrijden alleen nog een puntendeling in de uitwedstrijd tegen Soccer Boys. Kijkend naar de uitslagen ontbreekt het hen aan scorend vermogen. Slechts 14x kon men de tegenstander extra af laten trappen. De topscorer van onze 2e klasse heeft ook 14x gescoord. Toevallig is dat onze Roy van Beek.

Westlandia heeft de laatste 2 wedstrijden bij DSO en DoCoS verloren. Daarmee kwam een einde aan de flow. Ondanks die tegenvallende resultaten blijven we nog steeds in de race voor "het toetje". Dat betekent echter wel dat de resterende 3 wedstrijden gewonnen moeten worden en dan hopen dat de concurrenten punten laten liggen.

Rond de klok van 5 uur zullen we weten of  het nog 2 spannende weken gaan worden. Een "makkie" zal het zeker niet worden want in de heenwedstrijd wonnen we slechts met 1-0.

-----

Ook het 2e team maakt nog kans op een prettig verlengstuk van de competitie. Dan moet er komende zaterdag wel gewonnen worden van de nr. 2 SC Monster (aftrap 12:00 uur).  Honselersdijk, onze directe concurrent voor promotiewedstrijden, kreeg dinsdagavond te maken met de kracht van de SC en ging met 5-2 nederlaag huiswaarts. De mannen van Hans v.d. Kruk speelden toen bij Voorschoten'97. Die tegenstander moest tot het uiterste gaan om met 2-1 te winnen en virtueel kampioen te worden.

-----

De competitie voor het 3 team verloopt zeer chaotisch. Om de haverklap werden er wedstrijden afgelast dan wel doorgeschoven  Men heeft in voetballand de mond vol over periodisering en dat er minimaal zoveel tijd tussen 2 wedstrijden moet zitten. Waarschijnlijk geldt dat niet voor teams in de B-categorie, want het team van Willem Lentz speelt donderdagavond vanaf 20:00 uur bij FC 's-Gravenzande.  Vervolgens moet men zaterdagmiddag al weer om 12:00 uur aan de bak bij Ariston'80