zaterdag 16 november 2013

16 november 2013 Houtwijk - Westlandia 2-2

Site Westlandia

Afgelopen zaterdag speelde Westlandia za. 1 de kraker tegen SV Houtwijk. Hier het verslag van de strijd op de 1e plaats in de 3e klasse C: SV Houtwijk 1 – Westlandia Za.1
Opstelling:
Pietertje-Rick, Ruud, Kevin, Barry (Dave Tork)-Marvin, Remco, Boyd-Frank, Joost, Dirk Kuyt

We schrijven zaterdagmiddag 16 november in het jaar 2013. Het jaar waarin Zwarte Pieten voor het laatst zwart mogen zijn. 2013 is tevens het jaar waarin voor de zaterdagvoetballers de basis moet worden gelegd voor promotie naar de tweede klasse. De Westlandianen kwamen vol goede moed het veld op en de wedstrijdbal werd dit weekend cadeau gedaan door de grootste kindervriend van ons allen, namelijk Zwarte Piet. SV Houtwijk, de tegenstander van zaterdag, was echter niet van plan om nog meer cadeautjes uit te delen. Westlandia daarentegen gaf in het eerste kwartier netjes twee cadeautjes terug aan een scherp counterend Houtwijk. Vijftiende minuut: tussenstand 2-0.
Na het slappe begin, een wissel aan Westlandia-zijde en het besef dat er anders gespeeld moest worden om vandaag nog te winnen trok Westlandia uiteindelijk toch het initiatief naar zich toe. Dit leidde voor rust nog tot een tegentreffer van de Westlandse Dirk Kuyt, die de bal vanuit een corner in het doel schoot.
In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet en werd er door trainer Boon geopperd om vooral door te gaan met waarmee de eerste helft was geƫindigd.
Door goed veldspel kwam Westlandia de tweede helft goed voor de dag met aantrekkelijk voetbal en genoeg kansen. Een van deze kansen leidde dan ook tot de 2-2 uit een goed uitgespeelde corner. Doelpuntenmaker was wederom onze Dirkie Kuyt. Na de 2-2 waren er nog kansen over en weer, maar werd er niet meer gescoord. Einduitslag 2-2. Conclusie: slap begin, goed hersteld en uiteindelijk toch een punt overgehouden aan een sportieve en leuke voetbalwedstrijd.

Het positieve is dan ook dat Westlandia na deze speelronde nog steeds bovenaan staat. Komend weekend staat Voorschoten ’97 op het programma voor de Haaglanden Voetbal Cup. De zaterdagvoetballers rekenen weer op jullie steun!
Was getekend, ‘
Super Mario’ Balotelli

2-1 Silvester2-2 Silvester

Site Houtwijk

Een topper op het Rijnveld sportpark en dat was alweer een tijdje geleden. sv. Houtwijk, een jong nieuw elftal, tegen de koploper Westlandia, een elftal dat overloopt met routine, slechts met 1 punt verschil in het voordeel van de Westlanders. Waar eenieder kritisch is over het behalen van de eerste periodetitel door sv. Houtwijk, omdat zij zogenaamd een makkelijk progamma zouden hebben, is het aan de kritische teams dus te bewijzen of deze titel echt onterecht is.
Een goed gevuld sportpark zag een sv. Houtwijk de Westlanders vanaf minuut 1 bij hun strot pakken en liet niet meer los. Met heel veel beweging zorgde het gehele team voor een hoop gevaar en werd er ook nog fantastisch gevoetbald. Binnen een kwartier tijd zorgde Houtwijk voor een verbijsterende 2-0 voorsprong. Timo Tuin, weer de topscoorder, maakte vanuit de draai nu met links de schitterende 1-0 en Chico Mulder op snelheid vanaf links zorgde met een diagonaal schot voor de 2-0. Als je met 3 jeugdige spitsen speelt, want Tobias vanaf rechts is de andere gevaarlijke schakel, dan mag je behoorlijk trots zijn.
Als we dan naar de kwaliteiten van Westlandia kijken, valt direct het geloof in eigen kunnen op, de hoge mate van routine, het feit dat men altijd rustig blijft en natuurlijk het voetballend vermogen wat vrij hoog ligt. Dit maakt Westlandia ook tot de grote favoriet voor de titel. Westlandia pakte het laatste kwartier van de eerste helft het heft weer in handen waardoor Houtwijk teruggedrongen werd. Kansjes waren er wel, maar een klein foutje van keeper Bas Swillens was ervoor nodig om in de 45e minuut vanuit een corner de bal de ruststand op 2-1 te brengen.
De tweede helft gaf een omgekeerd beeld van de eerste helft. Westlandia dicteert een half uur het spel en het laatste kwartier Houtwijk. Zeer terecht komt Westlandia op gelijke hoogte maar helaas wel weer uit een doodspel moment. Westlandia had zelfs op voorsprong kunnen komen, maar een puike redding van Bas verstoorde dat. Zoals gezegd het laatste kwartier met twee dotten van kansen voor Houtwijk. Eerst de hopeloos ingevallen Lorenze den Toom die helemaal vrij staat, de bal kan aannemen en rustig een hoek kan uitzoeken, maar faalt in alles. De laatste is de inlopende Timo Tuin die de bal net niet kan koppen, gevolgd door het fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter.
Houtwijk houdt zich bovenin, midden in het geweld staande. Misschien komt er straks nog wel een terugval, maar deze mooie momenten zijn wel heel leerzaam.