Pagina's

zaterdag 2 november 2013

2 november 2013 Competitie Die Haghe - Westlandia 3-3

Site Westlandia
Afgelopen zaterdag de topper in de derde klasse Die Haghe-Westlandia. Dit keer geen lang verslag van de wedstrijd, die overigens in 3-3 eindigde en dus sv Houtwijk de 1ste periode opleverde. Keeper Ron Steentjes heeft een korte compilatie gemaakt van de door Westlandia gemaakte doelpunten. Klik op onderstaande link om de wedstrijdbeelden te bekijken: KIJK HIER

1-1 Joost
1-2 Boyd
3-3 Silvester



Site ANDERE CLUB
Voetbalfeest op Ockenburgh 
Die Haghe en Westlandia in thriller naar 3-3 maar lopen periodetitel mis!
Misschien moet hier ook wel staan: “verslag van een fantastische clubdag bij Die Haghe”, want wat er op zaterdag 2 november allemaal is gebeurd op het complex van Die Haghe is een prachtig staaltje van clubliefde. Die Haghe heeft, na de brand in het clubgebouw, tijdelijk onderdak gevonden bij “the Hungy Mind” in het voormalige clubgebouw van Texas/DHB. Met ongelofelijk veel inzet is het allemaal gelukt om weer representatief voor de dag te komen en ook nog eens de vele supporters van zowel Die Haghe als Westlandia van een natje en een droogje te voorzien. En als dan de eerste elftallen van Die Haghe en Westlandia in een ware thriller ook nog eens alle supporters een heerlijke wedstrijd voorschotelen mogen we best spreken van een voetbalfeest op Ockenburgh. In plaats van een periodetitel is de vereniging Die Haghe wel de belangrijkste winnaar als het om clubliefde gaat.
 Die Haghe is bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest, maar Westlandia toonde zich zeer efficiĆ«nt in het afronden van de kansen. Waar Die Haghe zeker 6 tot 7 uitgespeelde kansen heeft gehad, was de efficiency van Westlandia dodelijk. Zij kregen slechts 4 kansen, maar maakten wel 3 doelpunten.
Het was Die Haghe dat de score opende door Nelson Junior, het jonge talent op het middenveld. Westlandia kwam echter snel terug en nam zelfs nog voor rust een 1-2 voorsprong door een weifelende defensie van Die Haghe. Die Haghe liet het hoofd niet hangen en voor rust creƫerde Die Haghe maar liefst 3 grote kansen, die echter allemaal werden verprutst, zodat Westlandia met een 1-2 voorsprong de kleedkamers opzocht.

In de 2e helft had Die Haghe een penalty nodig om gelijk te komen. Nadat er eerst weer drie kansen om zeep waren geholpen, waaronder een droomkans van Wouter Stuurman, was het Robin Laming die in het strafschopgebied over de knie ging. Sander de Jong miste nu niet en bracht de 2-2 op het scorebord. Vlak daarop kwam Die Haghe tot groot enthousiasme van het publiek op een 3-2 voorsprong door attent reageren van Mark Kersten, na een inzet van Peter de Kleer. In de 84e min. Trok het geroutineerde Westlandia de stand toch weer gelijk, 3-3. Hierna was de energie bij beide teams wel zo beetje op en toen de goed leidende scheidsrechter Moerenhout voor het einde floot was er een terecht applaus voor beide ploegen. Dit was een wedstrijd zoals voetbal behoort te worden gespeeld. Met veel inzet, maar nooit over de grens en met respect voor elkaar.

Opvallend was dat niemand na afloop repte over de gemiste periodetitel, maar wel over de heerlijke wedstrijd en over het prima veldspel van Die Haghe. Natuurlijk was er bij de spelers de teleurstelling over het onverdiende gelijkspel, maar het was volkomen terecht dat trainer Wim de Jong na afloop de stille kleedkamer binnen liep en zei dat het apetrots was op de ploeg. En dat waren de supporters ook, zoals we ook allemaal apetrots zijn om lid te zijn van deze prachtige club.
 Kees de Groot


Algemeen Dagblad





Geen opmerkingen:

Een reactie posten