Pagina's

vrijdag 8 november 2013

De voorbeschouwingen Westlandia - KethelSpaland

Site Westlandia

Westlandia ontmoet komende zaterdag voor het eerst VV KethelSpaland uit Schiedam. Vorig jaar kwam het 1e team van de kersverse fusieclub nog onder de naam van VVK uit in de 4e klasse zaterdag. De andere fusiepartner Spaland, speelde standaardvoetbal op zondag. Ook het zondagteam promoveerde in het laatste jaar van het bestaan, waardoor de fusieclub nu op beide speeldagen in de 3e klasse actief is.

VVK was slechts 1x de tegenstander op sportpark De Hoge Bomen. In maart 2008 werd in de competitie met 2-1 verloren. De enige goal van Westlandia werd toen gemaakt door de huidige assistent-trainer Leon Solognier.

De gasten staan na 8 wedstrijden op de 10e plaats in de 3e klasse C op 12 punten achterstand van de 1e plaats. Topscorer is Yuri Nooteboom met 5 van de 15 gescoorde goals. De club, die sinds begin van het seizoen getraind wordt door Joop Hoornweg (o.a. oud-trainer van de zaterdagtak van Naaldwijk), verloor afgelopen zaterdag thuis met 3-0 van KMD.

Westlandia maakten er samen met Die Haghe afgelopen zaterdag een heerlijke pot voetbal van. Het publiek van beide partijen en zeker de neutrale toeschouwers waren getuigen van veel strijd, fraaie staaltjes voetbal en 6 doelpunten. Met de 3-3 eindstand, kon Westlandia zich het best verenigingen, want een groot deel van de 2e helft waren de Hagenezen de bovenliggende partij. Toch knokten de groen-witten zich in een spannende slotfase naast Die Haghe. Door de puntendeling ging Houtwijk met de 1e periode aan de haal, maar voor Westlandia en Die Haghe tellen de "echte" prijzen en die zijn pas in mei en juni 2014 te verdienen.

Westlandia (8-20) blijft 2e in de 3e klasse met slechts 1 punt achterstand op koploper Houwijk (8-21). Het team van Henk Boon is overigens in de Westlandse regio het enige standaardteam dat nog geen nederlaag heeft geleden.

In de 1e periode van 8 wedstrijden heeft Boyd Rijnenberg zich laten gelden als echte goalgetter. Hij scoorde in 7 van de 8 competirtiewedstrijden

  1. Boyd Rijnenberg 10 goals in de competitie
  2. Joost van Schie 6 goals
  3. Bas Wesseling 5 goals
  4. Silvester Steentjes 2 goals
  5. Remco van v.d. Ark 2 goals
  6. Kevin Braber 1x
  7. Barry Bronswijk 1x
  8. Michel Duijvestijn 1x
  9. Frank v.d. Deijl 1x
  10. e.d. tegenstander 1x
Samen met zat. 2 is de selectie al hard op weg naar de 100e goal van het seizoen. Het 1e team heeft in alle wedstrijden totaal 43x gescoord. Het 2e team van Fred Rijnenberg kon al 39x juichen. Hiervoor waren al 18 spelers verantwoordelijk. Hans v.d. Kruk, Bob Dijkhuizen en Frank Sosef zijn gedeeld topscorer met 4 goals.

Komende zaterdag neemt het 2e team het op tegen koploper en kampioen van de 1e periode DUNO. Deze eerste wedstrijd in de 2e periode begint thuis om 12:00 uur. Om 14:30 uur wordt afgetrapt door zaterdag 1.

De selectie hoopt bij beide wedstrijden op de gebruikelijke steun van de supporters.


Algemeen Dagblad




Geen opmerkingen:

Een reactie posten