Pagina's

zaterdag 9 november 2013

9 november 2013 Westlandia - KethelSpaland 10-4


Site Westlandia
Op de Hoge Bomen afgelopen zaterdag het competitietreffen tussen het vlaggenschip van de zaterdag en het voormalige VVK uit Schiedam op het programma. Na de puntendeling tegen Die Haghe waren de spelers gebrand op een overwinning tegen een op papier mindere tegenstander. Na zorgvuldig scoutingswerk wisten de Westlandianen welke spelers van Kethel/Spaland in de gaten gehouden moesten worden.

Op deze zaterdagmiddag had Westlandia vijftien minuten nodig om naar een 3-0 voorsprong toe te werken. Met name Frank betoverde het publiek met zijn doeltreffendheid. Na twee goals mikte hij ook een uitstekend genomen corner op het hoofd van de lange Joost die de bal verlengde richting de lange hoek. Trainer Boon, die een weekje in Turkije was geweest om zijn glimlach wat op te laten poetsen, kon het eerste kwartier dus meteen zijn nieuwe lach showen aan het trouwe thuispubliek. De aanwezige toeschouwers konden zich op gaan maken voor een monsterscore, werd aanvankelijk gedacht. Maar nu wil echter het feit dat de Westlandianen het voortvarende begin geen goed vervolg konden geven. De gasten kwamen namelijk voor rust nog terug tot 3-2. Ondanks de aanwezigheid van een aantal door de wol geverfde spelers sloop de nonchalance in de ploeg. Na de 3-2 ontwaakten de spelers echter uit de vervroegde winterslaap. Goalgetter Joost zorgde er met de 4-2 uiteindelijk voor dat de marge weer twee was.

De met rust ingevallen Sylvester voor de licht geblesseerde Bas solliciteerde met de 5-2 en de 6-2 ook weer naar een basisplaats voor de ontmoeting met de winnaar van de eerste periode, namelijk Houtwijk. Een vrije trap van Frank zorgde voor 7-3 en de 8-3 van Joost was van grote schoonheid. Vanaf 35 meter schoot hij de bal stijf in de kruising over de te ver voor zijn goal staande keeper van Kethel/Spaland, wat een beauty! Nadat ook Kethel/Spaland nog twee goals had gemaakt was het weer de beurt aan Westlandia. De 9-4 was een aanval over veel schijven en werd uiteindelijk goed breed gelegd voor topscorer Boyd. Het sluitstuk van de middag kwam van wederom Joost die de bal hoog in het doel schoot nadat hij met een ‘Ibrahimovic-achtige’ voetbeweging twee verdedigers op het verkeerde ben had gezet. 10-4!

Na deze handbaluitslag is de conclusie als volgt: de spitsen zijn op dreef maar het verdedigen wordt nog wel eens vergeten. Volgende week worden de mannen van Boon ontvangen door SV Houtwijk uit Den Haag. Een belangrijke wedstrijd waarin een aanval van een concurrent voor de koppositie moet worden afgeslagen.
De zaterdagvoetballers rekenen weer op de steun van het publiek, tot volgende week!
 M. Balotelli

1-0 Frank2-0 Frank3-0 Joost4-2 Joost5-2 Silvester6-2 Silvester7-3 Frank8-3 Joost9-4 Joost10-4 Boyd

Algemeen Dagblad

AD Rotterdam

AD Westland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten