Pagina's

zaterdag 18 maart 2017

18 maart 2017 SC Feyenoord - Westlandia 1-0


-






SC Feyenoord - Westlandia: de voorbeschouwing

Zaterdag 1 gaat komend weekend op bezoek bij sportclub Feyenoord. Een bekend affiche voor de Westlandianen, maar dan wel met een historie in het zondagvoetbal.  Onze zondagtak kwam nml. 6x in actie op Varkensoord en behaalden in die duels alleen in april 2010 één punt.
In het zaterdagvoetbal is er alleen pas een wedstrijdverslag van het duel op de Hoge Bomen de boeken in gegaan. Het was begin oktober 2016 dat beide teams elkaar troffen in Naaldwijk. Dankzij een hecht collectief, een verbeten strijdende defensie en een scorende Tim v.d. Voort, pakte Westlandia in haar 250e competitiewedstrijd in het zaterdagvoetbal toen 3 punten.
De Rotterdammers hebben sinds de 1e wedstrijd van het seizoen tegen ARC thuis niet meer verloren. Op eigen veld werden 20 van de 31 punten behaald. Toch presteert de promovendus niet zo sterk als de voorgaande jaren. Na de overstap van de zondag naar de zaterdag, werd de club 3x achter elkaar kampioen en stoomde direct door naar de 1e klasse. Westlandia deed daar iets langer over :-)
Zoals bekend kwam Westlandia bij FC 's-Gravenzande gehavend uit de strijd. Door schorsingen zijn Dennis Verbeek, Ricoberto Luijando en Danny Bijl niet inzetbaar. Ruud Bijl herstelt al een aantal van weken van een blessure. In de loop van de week zal bekeken worden of het verantwoord is om hem in te zetten. Theo Verbeek weet zich echter gesteund door een brede groep. De spelers die tegen Feyenoord opgesteld worden, zullen zeker willen laten zien dat zij terecht in de basis staan én op het niveau van de 1e klasse thuis horen.
Zaterdag 1 heeft dus genoeg om voor de strijden. Scheidsrechter Van Rijn is door de bond aangewezen als arbiter. Aftrap aan de Olympiaweg staat gepland om 14:30 uur
Het 2e team liep afgelopen ronde tegen een zeperd aan bij het laag geklasseerde Valken'68. Komende zaterdag vanaf 11:15 uur wacht het uitduel bij afgetekend koploper Barendrecht (18-46). Westlandia staat gedeeld 2e op 16 punten achterstand. Mooie gelegenheid om wat recht te zetten en ook revanche te nemen op de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd.
Fr@



Vooruitblik: Sportclub ontvangt Westlandia

Sportclub Feyenoord ontvangt aanstaande zaterdag om 14.30 uur Westlandia. De bezoekers uit Naaldwijk nemen de negende stek op de ranglijst in. Het behaalde tot nu toe 24 punten in 18 wedstrijden. De ploeg won zesmaal een duel, speelde zes keer gelijk en verloor zesmaal.
Afgelopen weekend ging middenmoter Westlandia tegen medekoploper ‘s-Gravenzande met 3-2 onderuit. Westlandia gaf in het laatste deel van de derby een 1-2 voorsprong uit handen. Volgens coach Theo Verbeek had de 2-2 door de scheidsrechter nooit goedgekeurd mogen worden. “Zij maakten een buitenspeldoelpunt.” Verbeek constateerde dat zijn ploeg in de tweede helft het duel onder controle had. “In de eerste helft waren zij beter.”
Verbeek liet na afloop weten dat hij niet onder de indruk is van medelijstaanvoerder ‘s-Gravenzande. “Ik denk dat teams als Sportclub Feyenoord, Brielle en Xerxes veel meer kwaliteit hebben dan ‘s-Gravenzande. SC Feyenoord is voor mij echt de titelfavoriet in de eerste klasse b.”

De heenwedstrijd tussen Westlandia en SC Feyenoord leverde een 1-0 overwinning voor de thuisploeg op. Verbeek is wel zo eerlijk om te herkennen dat SC Feyenoord toen gehavend aan de aftrap verscheen. “SC Feyenoord kon toen geen beroep doen op een aantal aanvallers en een belangrijke middenvelder.” SC Feyenoord herbergt volgens Verbeek voetballend vermogen. “Cesco Agterberg heeft dus genoeg kwaliteit tot zijn beschikking. Ze spelen dan ook verzorgd voetbal.” De oefenmeester verwacht aanstaande zaterdag dat zijn ploeg achteruit zal worden gedrongen door de Sportclub Feyenoord. “SC Feyenoord zal natuurlijk vooruit willen gaan spelen.” Verbeek maakt duidelijk dat Westlandia, daarentegen, vooral een sterk collectief is. “Mijn jongens willen voor elkaar werken.”
Westlandia gaat tegen de Sportclub van start met het 4-3-3-systeem. “Ik ben van de Hollandse school en wil vooruit voetballen. Maar tegen sterke tegenstanders kan dat natuurlijk niet altijd.” De opdracht van Westlandia in de competitie is duidelijk: degradatie voorkomen. “Dan doen wij het goed.” Verbeek erkent dat zijn manschappen twee plaatsen hoger hadden kunnen staan. “Veel teams staan de op de ranglijst echter dicht bij elkaar.” Verbeek hoopt dat zijn ploeg bij de eerste acht ploegen kan gaan eindigen. Westlandia beschikt over een elftal waarin veel jongens uit de eigen kweek spelen. “Daarnaast hebben een aantal spelers tijdens de zomerstop de overstap gemaakt van Westlandia-zondag 1 naar de zaterdagtak van de Naaldwijkse vereniging.”

SC FEYENOORD
De Sportclub Feyenoord verloor afgelopen zaterdag in Woerden met 1-0 van Sportlust’46. De gasten werden in de slotfase door een late treffer van Stef Hoogveldt met 1-0 geklopt. Door de nederlaag zakt SC Feyenoord van de derde naar de vijfde plaats op de ranglijst. Het elftal van Cesco Agterberg, die een verleden heeft bij Sportlust, vergaarde in 18 duels 31 punten. De Rotterdammers wonnen negen maal een wedstrijd, speelden vier keer gelijk en gingen dus vijfmaal onderuit. Sportclub Feyenoord behaalde in de laatste vijf ontmoetingen acht punten. De Varkenoorders spelen zaterdag tegen de Westlandianen hun negende thuiswedstrijd van het seizoen. SC Feyenoord-elftalleider Ed Bourne liet na afloop van het duel met Sportlust weten dat een remise de verhoudingen binnen de lijnen beter had weergegeven. “Het was een vechtwedstrijd tussen twee ploegen die weinig kansen kregen. Daarom verdienden beide de ploegen geen winst. Sportlust boekte door een van richting veranderd schot alsnog dus een overwinning. Al met al was het treffen met de Woerdense formatie een zware wedstrijd voor ons. Sportclub Feyenoord had na afloop van het treffen dan ook een echte kater.” Bourne merkt op dat wil SC Feyenoord nog kampioen worden het wedstrijden zal moeten gaan winnen. “We kunnen ons geen puntenverlies meer veroorloven. We moeten naar onszelf kijken en niet meer kijken wat de concurrenten doet. We hebben nog steeds de wil om voor de titel te gaan, maar moeten meer kansen weer gaan scheppen. Onze ploeg heeft er soms moeite mee om aanvallend een vuist te maken.” De leider benadrukt wel dat SC Feyenoord een ploeg heeft die voor het kampioenschap zal moeten blijven gaan. De Sportclub heeft inmiddels zes punten achterstand op de koplopers in de eerste klasse b Nootdorp en ‘s-Gravenzande. Beide ploegen komen nog bij SC Feyenoord op bezoek. Bourne hoopt dat SC Feyenoord weer de nodige strijd gaat leveren.
Hij verwacht dat Westlandia een zware tegenstander is. “Die ploeg is een lastige tegenstander voor ons. Denk maar aan de heenwedstrijd die we met 1-0 hebben verloren. Ik hoop dat we ons gaan revancheren en dat we weer goed gaan voetballen.”

Tekst: Stephan van Hal -SC Feyenoord

Warming-up zaterdag 1B: Westlandia gaat voor bonuspunten 

Hij is er dagenlang ‘doodziek’ geweest. Theo Verbeek, trainer van zaterdag eersteklasser Westlandia, zit nog steeds met de nederlaag van zijn ploeg vorige week bij FC ’s-Gravenzande in zijn hoofd. En dan met name de rol van de scheidsrechter in dat duel. ,,Ik was woest en ben na afloop ook maar snel van het veld gelopen. Dat leek mij beter.’’ In de eerste twintig minuten had zijn ploeg ‘niets te zeggen’ erkent Verbeek en had het gemakkelijk 2-0 kunnen staan voor de FC ’s-Gravenzande. Het werd uiteindelijk wel 1-0 voor de thuisploeg, maar kort voor rust werd het 1-1. ,,Na rust domineerden wij. We maakten 1-2 en hadden de wedstrijd onder controle.’’ Buitenspelgoal ,,Tot tien minuten voor tijd de scheids een glaszuivere buitenspelgoal van de FC ’s-Gravenzande goedkeurt om de thuisploeg vlak voor tijd ook nog eens een penalty toe te kennen.” Alhoewel Verbeek zegt er vanuit te gaan dat ‘ze’ het niet expres doen, meent hij wel dat de scheidsrechter de FC ’s-Gravenzande in het zadel heeft geholpen.

Klus 
Zaterdag mogen de Westlanders naar Feyenoord ,,één van de best voetballende ploegen in deze competitie’’, aldus Verbeek. Thuis won Westlandia met kunst- en vliegwerk met 1-0 van de Rotterdammers. En nu? Verbeek: ,,Het wordt moeilijk, een heel lastige klus. Als we daar punten weghalen zijn dat bonuspunten. Na Feyenoord krijgen we een aantal wedstrijden tegen directe concurrenten. Het staat allemaal dicht bij elkaar.’
(bron: Haaglanden voetbal)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten