Pagina's

vrijdag 24 maart 2017

25 maart 2017 Westlandia - SVC'08 1-0


Klik op artikel voor groter formaat


SVC’08 kan geen vuist maken tegen degelijke Westlandse verdediging 

Na de goede resultaten van de laatste weken hoopte SVC’08 op een stiekeme overwinning tegen Westlandia. Het eerste kwartier leek SVC’08 de daad bij het woord te voegen. Maar nadat het openingsoffensief was afgezwakt, kwam Westlandia na een goed lopende aanval op 1-0 en voorkwam keeper Rowdy Janssen in de daarop volgende minuut op schitterende wijze de gelijkmaker. Daarna heeft het er de gehele wedstrijd niet echt ingezeten voor SVC’08.
Evenals vorig seizoen, toen Westlandia en SVC’08 elkaar bestreden om het kampioenschap, ontlopen de ploegen elkaar ook dit seizoen weinig. Toch hebben de Westlanders twaalf punten meer en staan op een veilige plaats. Daarom was het voor de thuisploeg van groot belang dat nu drie dragende spelers van een schorsing terugkeerden in de ploeg. Aan SVC’08 moesten juist twee ervaren krachten aan de zijlijn toekijken na gele kaarten in de wedstrijd tegen ’s-Gravenzande. Uiteindelijk kon dit wel eens de doorslag hebben gegeven in een gelijk opgaande wedstrijd.

SVC’08 begon onstuimig en dwong in korte tijd een aantal corners af. De wat trage verdediging van Westlandia had moeite met de snelle flankspelers van SVC’08 en vooral Michael de Niet moest het in die beginfase een paar keer ontgelden. Na tien minuten brak Michael de Niet door na een schitterende steekpass. Maar een zeer onterecht vlagsignaal van de Westlandse linesman, gesouffleerd door zijn trainer, werd gehonoreerd door scheidsrechter Lingen die overigens verder een goede wedstrijd floot in deze sportieve ontmoeting. Zo werd SVC’08 een kans op de openingstreffer ontnomen.
Na een kwartier ebde het offensief van SVC’08 weg en kreeg Westlande steeds meer grip op het spel. De eerste speldenprik was een knal op de paal van Mike Brouwer. Niet lang daarna was het wel raak. Bij een aanval over rechts werd de bal hard voorgetrokken en kon de geheel vrijstaande Stefan Bron hard inkoppen. (1-0). SVC’08 wist wat het had te doen, want met deze stand kon Westlandia haar geliefde spelletje op de counter gaan spelen. Twee minuten na de openingstreffer hield doelman Rowdy Janssen met een schitterende safe Jerry Plat van de gelijkmaker af. Hiermee was het in de eerste helft gelijk gedaan met de kansen voor beide ploegen.
Na rust begon SVC’08 opnieuw voortvarend. Angelo Ravenberg kwam van achteruit op en na enkele combinaties stond hij ook aan het eindpunt van de aanval. Zijn schot op een trekbal van Liam de Ruiter ging echter net naast. Maar net als in de eerste helft kon SVC’08 geen vuist maken. Na de voorsprong hield Westlandia de ruimte achter de verdediging klein zodat de kans om op snelheid te worden geklopt werd ingedamd en de fysiek sterke verdedigers, met Danny Bijl aan het hoofd, zonder veel moeite overeind bleef. Daarbij moest SVC’08 alert zijn op de counter van Westlandia, veelal opgezet via Jasper van Dijk, die te veel vrijheid genoot op het middenveld. Zo moest doelman Milco Vermeer handelend optreden toen Ricoberto Luijndo alleen voor hem opdook en zocht Jasper van Dijk het doel te hoog bij een lob over de doelman. Aan de andere kant kreeg SVC’08 nog een heel goede kans. Maar Bradley Semill zag zijn lob over doelman Rowdy Janssen van de lijn worden gehaald door een toegesnelde verdediger. Trainer Corné van Doorn probeerde met drie wissels nog iets te forceren, maar dit mocht niet baten.

Westlandia hield de poort gesloten en SVC’08 kon de sleutel naar succes dit duel niet vinden.

Westlandia -SVC'08 .. de voorbeschouwing 

 Door de recente resultaten van de groen-witten én de concurrentie, wordt het steeds spannender in het rechterrijtje van 1B. De voorsprong op de hoogste p/D-plaats is voor nr. 10 Westlandia (19-24) geslonken tot 4 punten. In de komende 3 speelrondes wachten cruciale duels tegen de staartploegen. Komende zaterdag beginnen we met de confrontatie tegen nr 13. SVC'08 (19-12). Die ploeg pakte in de 2e periode slechts 1 punt. Na de winterstop werd oud-Westlandia-trainer Corné van Doorn verantwoordelijk voor de selectie. Toeval of niet, hij heeft er voor gezorgd dat in de 3e periode in 2 duels al 4 punten werden behaald. Afgelopen zaterdag wist men FC 's-Gravenzande op een gelijk spel te houden. Eerder werd FCG al door SVC'08 met 1-0 uitgeschakeld in het Haaglande Voetbaltoernooi. Ook Vitesse werd in Delft verslagen. In de 2e ronde van het HVT werd afgelopen dinsdagavond met 3-2 gewonnen van RKAVV. Westlandia verloor de laatste 2 wedstrijden van FC '-Gravenzande en SC Feyenoord. Op zich geen schande, want die ploegen willen allebei de stap naar de hoofdklasse maken. Tegen SVC'08 zijn in ieder geval de 3 geschorste spelers weer speelgerechtigd. Ook aanvoerder Ruud Bijl is op de weg terug en speelde op Varkenoord al een klein kwartiertje mee. De wedstrijd van komende zaterdag vangt aan om 14:30 en staat onder leiding van de heer A. Lingen. Op zaterdag 1 april wacht dan in Alphen a/d Rijn nr. 11 ARC (19-20). De week daarna is de thuiswedstrijd tegen nr. 14 Voorschoten'97 (19-10) gepland. Spannende weken dus voor iedereen die zaterdag 1 een warm hart toedraagt.
Bron site Westlandia

Warming-up zaterdag 1B:  ,,Het moet nu gebeuren” 

Westlandia startte als nieuwkomer in zaterdag 1B voortvarend. Lange tijd draaide de ploeg van trainer Theo Verbeek in de bovenste regionen mee. Nu staan de groen-witten echter tiende. Vijf punten boven de streep die dwingt tot nacompetitie om in de eerste klasse te kunnen blijven. En dat met nog zeven duels te gaan.
Vorig weekeinde verloren de Westlanders uit bij Feyenoord met 1-0. Verbeek: ,,Zij waren niet echt goed, maar wij kwamen tekort. Na een kwartier kwamen we achter. Kort daarop kwam onze spits één-op-één voor de keeper. Dat had de 1-1 moeten zijn. Daarna kregen zij controle over de wedstrijd. Wij waren niet bij machte het ze moeilijk te maken. Ik hoopte vooraf op een punt. Thuis wonnen we van ze. Maar ja, dan moet echt alles meezitten. Feyenoord is gewoon heel compleet en volwassen.’’

Rivaal 
Zaterdag komt de oude rivaal uit de tweede klasse, SVC’08 naar Naaldwijk. ,,Die zitten in een goede fase. Ze geloven er weer in. Het is onze taak ze onder de duim te houden. Het is nooit gemakkelijk tegen SVC’08. Ze leveren veel strijd en hebben een goede organisatie. Het wordt een pittig potje’’, voorspelt Verbeek.

Veilig
De trainer gaat verder: ,,Wij moeten de drie punten in eigen huis houden gezien de ranglijst. Na SVC’08 krijgen we ARC uit en Voorschoten’97 thuis. In deze drie wedstrijden moet het gebeuren willen we niet in degradatieproblemen komen. En dat willen we niet, zo hebben we afgesproken. Ik denk dat je 30 tot 32 punten nodig hebt om je veilig te spelen. Dan moeten we over die drie duels toch tussen 5 en 7 punten halen. Minstens.
Natuurlijk kijken we naar ARC. Dat staat maar op vier punten van ons.’’
Bron site Haaglanden Voetbal

Warming zaterdag 1B: SVC’08 wil flow van laatste weken vasthouden

Bij zaterdag eersteklasser SVC’08 is men in the winning mood. Vorig weekeinde werd er op eigen veld tegen koploper FC ’s-Gravenzande een punt gepakt, een paar dagen later werd zondag hoofdklasser RKAVV in de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi op een 3-2 nederlaag getrakteerd.
 ,,Die 1-1 tegen FC ’s-Gravenzande was terecht’’, aldus coach Corné van Doorn. Bij hen lopen wel de betere voetballers, maar met onze strijd en onze kwaliteiten kon het beide kanten uitvallen. En die winst tegen RKAVV, ja dan merk je dat we kwaliteit hebben. Dat de goede resultaten van de laatste weken geen één-dags-dingetjes waren. We zitten in een flow. Er is meer mogelijk, dat voelen we.’’
Ervaring 
 SVC’08 moet zaterdag aantreden bij Westlandia in Naaldwijk; de oude rivaal uit de tweede klasse. ,,Daar drie punten halen is mogelijk als ik zie wat er tegen andere ploegen kan’’, aldus Van Doorn. ,,Ik ben daar trainer geweest, ken ook nog wat spelers uit de selectie. Ze hebben een team met wat ervaring en kwaliteit erin. Het zal een duel met veel strijd worden. Een mooie happening.’’

Door de resultaten in de laatste weken is SVC’08 nu opgeklommen naar een gedeelde twaalfde plaats, samen met Neptunus. Alleen hebben de Rotterdammers een beter doelsaldo. De twaalfde plaats heeft recht op nacompetitie, net als de elfde waar nu ARC staat met acht punten meer. Een écht veilige positie is stek nummer tien. Van Westlandia. Die hebben twaalf punten meer dan SVC’08 met nog zeven wedstrijden te gaan.
Buffer
Van Doorn: ,,We moeten Voorschoten’97 en Neptunus onder ons zien te houden. Het gat met Westlandia of Vitesse Delft is te groot. Het is niet reëel dat nog te dichten in zeven wedstrijden. Het is jammer dat ARC vorig weekeinde won. Boven hen uitkomen zou een extra buffer geven. Maar laten we eerst maar over Neptunus heenstappen.’’
Bron site Haaglanden Voetbal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten