vrijdag 3 maart 2017

4 maart 2017: Neptunus/S. - Westlandia 0-0

Als de weergoden het dit keer wel toelaten, gaat Westlandia komende zaterdag opnieuw naar de Hazelaarweg in Rotterdam. Daar zal tegen de nummer 12 Neptunus-Schiebroek (NS.) gestreden worden om de felbegeerde en broodnodige 3 punten.

De Rotterdammers hebben nu in 16 wedstrijden 11 punten bij elkaar gesprokkeld. De p/D-plaats op de ranglijst wordt met name veroorzaakt door een slechte 1e periode. In de eerste 8 wedstrijden van het seizoen werden namelijk slechts 3 punten behaald. In de 2e periode ging het beter en werden er 8 punten behaald in 5 wedstrijden. De laatste 3 wedstrijden gingen echter verloren
Op eigen veld pakte NS in 8 wedstrijden 9 van die 11 punten. XerxesDZB was de enige tegenstander die aan de Hazelaarweg dit seizoen niet kon scoren.

Westlandia (nr. 8 van 1B) heeft al 12 punten voorsprong op N.S. Drie van die punten werden in september gepakt tegen de tegenstander van komend weekend (4-0). De uitslag doet echter maar deels recht aan de krachtsverhoudingen in die wedstrijd. Westlandia slaagde er wel in om de kansen te verzilveren en de achterste linie bleef foutloos.De doelman van de tegenstander was, volgens zijn trainer Rob Jacobs, die middag onvoldoende “balvast”. Mike Brouwer opende toen in de 1e minuut al de score. Danny Bijl schoot voor rust 2-0 binnen. In de 2e helft waren Jasper van Dijk en Stefan Bron trefzeker. Op vreemde bodem haalde Westlandia dit seizoen in 7 wedstrijden 12 punten. Alleen in de uiterst vreemde pot bij Voorschoten’97 werd verloren (7-5).

Het cruciale duel voor een betere klassering op de ranglijst staat komende zaterdag vanaf 14:30 uur onder leiding van de heer Luinge.

Het 2e team heeft wederom een uitwedstrijd in Katwijk. De mannen van Roy Wasmus gaan nu op Sportpark De Krom (vanaf 11:15 uur) strijden tegen het 3e team van Katwijk. Het is de laatste wedstrijd in de 2e periode. Bij winst van de groen-witten en nederlagen van Quick Boys en ARC, kan het 2e team nog de periodetitel pakken. Rond 14:00 zal e.e.a. duidelijk zijn. Tot zaterdag Fr@

Warming-up zaterdag 1B: Westlandia is winst bij Neptunus aan stand verplicht

Voor Theo Verbeek, trainer van zaterdag eersteklasser Westlandia, is er zaterdag maar één uitkomst denkbaar bij de uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek: zijn ploeg gaat met drie punten naar huis. ,,Ik heb er veel vertrouwen in’’, aldus de oefenmeester. Neptunus-Schiebroek staat twaalfde met elf punten, Westlandia achtste met 23 punten. Toch spreekt Verbeek over ,,een mogelijke concurrent. Daar moeten we van winnen. We zouden onszelf een heel slechte dienst bewijzen als we dat niet zouden doen. Thuis wonnen we met 4-0 van ze. Ze hebben wel individuele kwaliteiten, maar het is geen ploeg. Bovendien missen ze zaterdag ook wat spelers. Maar wij zijn aan onze stand verplicht daar te winnen. We zullen volle bak spelen.’’ Onmachtig Westlandia won de laatste wedstrijd thuis van Vitesse Delft met 2-0. Verbeek: ,,Een dik verdiende overwinning. We werden wel geholpen door een snelle 1-0 (tiende minuut), maar verder bespeurde ik alleen bij ons de echte wil om te winnen. Vitesse Delft was onmachtig. Wij wonnen alle persoonlijke duels. Die 2-0 had er ook veel eerder moeten komen dan pas kort voor tijd. Het was allemaal niet sprankelend maar wij waren wel gewoon beter.