zaterdag 1 april 2017 ARC Westlandia 1-2

Wedstrijdvideo van site ARC
Klik op artikel voor groter formaat

ARC – Westlandia: 1 – 2 (0-2)

Als voorbereiding op de uitwedstrijd in Alphen a/d Rijn tegen ARC speelde de mannen van Theo Verbeek midweeks een bekerwedstrijd in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Tegenstander op De Hoge Bomen was sv Madestein. Het werd een wedstrijd, waarbij de Westlandia-spitsen en andere - schutters naar harte lust konden scoren. Het werd 8 – 2 na een ruststand van 6 – 2.De doelpuntenmakers waren Tim vd Voort 2x, Marvin Vollebregt, Jasper van Dijk, Ricoberto Luijando, Youri Riepe, Stefan Bron allemaal 1x en een eigen doelpunt. Deze wedstrijd was een echte oppepper voor de belangrijke uitwedstrijd tegen ARC. Een overwinning was noodzakelijk om uit de kelder van 1-ste klasse B weg te blijven. Thuis had Westlandia verloren van een heel aanvallend ARC. Het werd 2 – 3. Een beetje beducht waren Theo en Ramon wel. Westlandia startte in zijn sterkste opstelling. Met Danny Bijl, die zich donderdag op de training had geblesseerd. In de 3-de minuut zagen we al een degelijke aanval waarbij de bal via Ricoberto en Stefan Bron op maat bij Jasper van Dijk kwam. Zijn schot was niet hard genoeg. Goed gedaan ‘Japper’klonk het desondanks. De volgende minuten waren voor ARC. Nadat Rowdy Janssen onnodig ver uit zijn doel ging, kwamen er 3 kansen op rij voor ARC met een schot op de lat van Calvin Hoogstraten en een afgekeurd kopdoelpunt van Daan van Leeuwen. Na een kwartier redde Rowdy Janssen met de voet na een schot van Luuk Samsom, die helemaal vrij voor het doel gezet werd door Joey Lahouh. In de 19-de minuut kwam Westlandia op voorsprong. Uit een vrije trap van Jasper van Dijk werd de bal door een verdediger van ARC naar de zijkant weggewerkt. Mike Brouwer ging achter de bal aan en net voor de cornervlag haalde hij de bal in, vervolgens ging hij een een-tweetje aan met Dennis Verbeek, hij kreeg precies genoeg ruimte en slingerde de bal met een boog voor het doel, waar Stefan Bron al hoog in de lucht hing en de bal via de onderkant van de lat binnenkopte. 0 – 1. Niet lang daarna werd het 0 – 2. Ricoberto Luijando dolde bij de andere cornervlag DaniĆ«l Buijnink. Hij speelde de bal linksom en liep zelf rechtsom bij deze arme ARC-er en gaf de bal voor. Machiel Maarseveen veranderde met zijn knie/voet de bal van richting. Die krulde nu met een boog precies over de keeper van ARC het doel in. 0 – 2 Westlandia speelde intussen vrij uit en was de bovenliggende ploeg. Er kwamen voor de rust nog enkele kansen. Een vrije trap op Danny-Bijl-afstand, net overgeschoten door Danny en een mooie corner van Mike Brouwer waarbij 3 Westlandianen tegelijk de lucht in gingen en los van de grond elkaar tegenkwamen. Daardoor bereikte de bal zijn doel niet: het hoofd van Jasper van Dijk. In de tweede helft kreeg Westlandia kansen om op 0 – 3 te komen om zo de wedstrijd te beslissen. De ploeg controleerde de wedstrijd en de verdediging gaf niets weg. De allerbeste kans was voor Ricoberto die door Mike Brouwer vrij voor het ARC-doel werd gezet. Hij schoot tegen de doelman. En er was nog een schot uit de draai van Mike Brouwer. Het bleef 0 – 2. Theo Verbeek ging wisselen Youri Riepe kwam voor Dennis Verbeek en Danny Bijl kon niet meer verder. Voor hem kwam Rick van Rijn. Snel daarna viel de 1 – 2. Uit een vrije trap werd de bal door aanvoerder Derek Prins in gekopt en dat was het begin van een benauwd kwartiertje, waarin de verdediging van Westlandia zwaar onder druk kwam te staan. Tim vd Voort kwam nog voor een moegestreden Ricoberto Luijando. Rowdy Janssen kreeg bij een actie een lelijke tik op zijn knie. Desondanks had hij in de 89-ste minuut nog een nuttige redding met een zweefduik. Het bleef 1 – 2. Er gingen 3 punten mee naar Naaldwijk. Nadat alle wedstrijduitslagen bekend waren, bleken de groen-witten naar de achtste plaats gestegen te zijn op de ranglijst en bleek, dat de afstand naar de ‘p/d-streep’ 9 punten bedroeg. ’Dit betekent hoogst waarschijnlijk, handhaving, zei Theo Verbeek na de wedstrijd. De eerste volgende wedstrijd is op woensdag 5 april. Dan speelt Westlandia za1 voor het Haaglanden Voetbal Toernooi de avondwedstrijd tegen BMT. Aanvang 20.00 uur op De Hoge Bomen. De volgende competitiewedstrijd is thuis tegen Voorschoten’97. Dat belooft een doelpuntrijk potje te worden. Uit in Voorschoten stopte de teller pas na 12 doelpunten. JvdM (site Westlandia)

Weer een nederlaag

ARC mist kansen en zakt verder weg. Het was geen 1 april-grap van de man die het scorebord bediende bij de wedstrijd ARC-Westlandia. Het stond na vijfentwintig minuten daadwerkelijk 0-2 in plaats van 2-0. De thuisploeg was de betere en voetbalde een aantal geweldig grote scoringskansen bij elkaar. Die werden echter geen van alle benut en de bezoekers sloegen nagenoeg vanuit het niets wel twee keer toe. De wedstrijd zou uiteindelijk in een voor ARC ontluisterende 1-2 eindigen, waardoor de Alphense Racing Club ondanks een nieuw logo de nacompetitie om handhaving nu echt niet meer lijkt te kunnen ontlopen. Trainer Frank Bloemheuvel had rigoureuze maatregelen genomen. Michael de Leeuw was op de reservebank geposteerd en Niels de Vogel nam zijn plaats in. Hij tankte zelfvertrouwen door na vier minuten een inzet van Jasper van Dijk op knappe wijze onschadelijk te maken. Het initiatief lag in die beginfase bij de gastheren. Vooral Joey Lauhouh was prima op dreef en maakte de Westlandia-defensie regelmatig wanhopig. Kort na de redding van debutant De Vogel was het spektakel aan de overkant. Joey Lauhouh was op snelheid weg, omspeelde de uitkomende keeper Rowdy Jansen, legde keurig breed, maar twee ARC’ers hadden veel te veel tijd nodig om er wat mee te doen. Vervolgens knalde Calvin Hoogstraten tegen de lat en verdween de bal alsnog in het doel via een verdediger. Scheidsrechter Ferit Akkaya had echter een duw van Daan van Leeuwen geconstateerd en keurde de treffer af. Tien minuten later was de kans op een ARC-goal minstens zo groot en opnieuw was Lauhouh de man die aan de basis stond. Nu bediende hij Luuk Samsom op maat, maar die schoot veel te gehaast tegen de doelman aan. Vier minuten verder lag de bal opeens achter Niels de Vogel in het net. Stefan Bron kopte uit een voorzet via de onderkant van de lat binnen. Het werd nog erger toen niet veel later de 0-2 viel. De behendige Ricoberto Lijandro gaf voor en via Machiel van Maarseveen was De Vogel opnieuw kansloos. Met 0-2 in een belangrijke wedstrijd de rust ingaan beloofde niet veel goeds en dat bleek ook. Uiteraard probeerde ARC er na de hervatting het tij te keren maar het opportunistische spel leverde eigenlijk niet zo veel kansen op. Trainer Frank Bloemheuvel trachtte met een wissels iets te forceren. Younes Emaangoun en debutant Kilian Bouwhuis kwamen in het veld voor de aangeslagen Daan van leeuwen en Neal Arnoldus. Hierop pakte ARC weer het initiatief en ontstond er weer hoop toen Derek Prins uit een vrije trap van Calvin Hoogstraten de 1-2 binnen kopte. ARC bleef aandringen en Luuk Samsom kreeg een levensgrote kans op de gelijkmaker. Het zat er echter niet in en een toch wel onnodige nederlaag was een feit.
Bron site ARC

Zaterdag een 6 punten wedstrijd op Sportpark Zegersloot.
Westlandia reist als nr. 9 met 27 punten op zak naar  Alphen a/d Rijn. Daar treffen de groen-witten nr. 11 (= p/D) Sportvereniging Alphense Racing Club met 21 punten.
Als Westlandia wint, dan wordt het magische grens van 30 punten bereikt en is het gat (5 wedstrijden voor het einde) al 9 punten op ARC.
Bij ieder ander resultaat blijft het ongemeen spannend in de strijd voor p/D-wedstrijden in 1B.

Los van de spanning op de ranglijst, wordt het voor de groen-witten een lastige wedstrijd. ARC liet, ondanks de lage klassering, op de Hoge Bomen een goede indruk achter en keerde verdiend met 3 punten huiswaarts (2-3).

Wederom dus een spannende middag, waarbij de steun van de supporters zeker gebruikt kan worden. Rond 14:30 uur zal het beginsignaal van Scheidsrechter Akkaya klinken aan de Olymiapweg in Alphen a/d Rijn.

Het 2e team staat na 3 wedstrijden in de 3e periode laatste en is in de stand afgezakt naar plaats 4. In principe heeft de ploeg voldoende punten om ook volgend seizoen in de res. 1e klasse te spelen. Mogelijk is er nog een kans om aan te haken voor de vervangende periode van kampioen Barendrecht 2. Dan moet er wel gewonnen worden bij Lyra. Aftrap is om 12:00 uur.