vrijdag 1 februari 2019

2 februari 2019 Westlandia - Forum Sport 3-3

De wonderbaarlijke wederopstanding van Westlandia za1.

De wedstrijd Westlandia za1 tegen Forum Sport was de eerste in de returnwedstrijden na de afgelasting vorige week van de wedstrijd tegen Die Haghe. Voor het team van Roy Wasmus en Ruud Bijl was het zaak om op zijn minst 1, maar het liefst 3 punten te behalen, want de laatste keer, dat er punten werden gehaald was vorig jaar op 1 december, toen onze zaterdag-mannen met 4 – 4 gelijk speelden tegen Deltasport.
Belangrijk om te weten is, dat op belangrijke posities andere spelers in de opstelling stonden. Door een blessure ontbrak Stijn van Beek in het doel. Een nieuwkomer, Camilo Paez Arias verving hem. In de tweede helft verdedigde hij zijn doel naar behoren. Verder ontbraken Vince van der Knaap in de spits, Oalid Faik in de opbouw en Mike Brouwer.
Rob Klop speelde met rugnummer 10 op 10 en nam het nemen van vrije trappen op zich en verhief dat tot een kunst.

De eerste helft.
 Forum Sport begon voortvarend aan de wedstrijd, waar Westlandia een moeizame start kende met veel balverlies, met een stroperige aanvalsopbouw en zonder souplesse, finesse of brille. En de jonge Camilo Paez Arias moest duidelijk nog wennen onder de lat. Na 10 minuten speelde Marc du Chatenier zich mooi vrij en schoof de bal strak in de rechterhoek. 0 – 1. Westlandia ging ook op zoek naar het doel van Forum Sport, maar slaagde er nauwelijks in gevaarlijk te worden. Het eerste gevaar voor de doelman van Forum Sport was in de 24-ste minuut. Shane Bruinen was op links tot de achterlijn gekomen en forceerde een corner. De bal van Vince Olsthoorn dwarrelde voor het doel en zorgde voor aanzienlijk ongemak voor de keeper van Forum Sport. De aanvallen van de Voorburgers waren veel dreigender. Marc du Chatenier werd een keer in stelling gebracht en niet veel later kopte Dario van Breukelen de 0 – 2 binnen met een vallende kopbal. 0 – 2.

Westlandia kon daar alleen de lepe vrije trappen van Rob Klop rechtstreeks op het doel of in een overvol doelgebied tegenover stellen.
Dan komt het eerste VAR-moment. Camilo Paez Arias kreeg een bal aangespeeld, nam de bal aan en zag ineens Hugo van Diepenbeek voor zich opduiken, die wurmde zich tussen bal en keeper en lag ineens op de grond. (‘Onze keeper had die bal meteen moeten wegrammen’, zou Danny Bijl later zeggen.) De scheidsrechter zag een penalty en wees naar de stip. Marc du Chatenier schoot Forum Sport gedecideerd naar 0 – 3. Dat was meteen de laatste balomwenteling van de eerste helft. Ruststand 0 – 3. ‘

Met gebogen koppen zaten we in de kleedkamer. Na een tijdje zei de trainer dat we met de koppen omhoog en de borst vooruit aan de tweede helft moesten beginnen. We gaan voor de 3 – 3. Dat moet kunnen. We zouden hoger druk zetten en ervoor gaan’, zou Danny Bijl later zeggen. Aldus geschiedde.
Al snel in de tweede helft werd Danny in het strafschopgebied stevig aangepakt om de aanvallende bedoelingen van Westlandia te laten zien. Uit een vrije trap van Rob Klop in de 54-ste minuut kopte Tim van der Voort op de lat en de teruggekaatste bal werd door Hamza el Yddri over gewerkt. De Westlandianen hadden duidelijk de mouwen opgestroopt. En Rob Klop bleef maar gevaarlijke vrije trappen nemen. Toen kwam in de 60-ste minuut het tweede VAR-moment. Een beetje uit het niets ging Hamza el Yddri alleen op de Voorburgse keeper af. De assistent scheidsrechter stak zijn vlag omhoog om aan te geven, dat er sprake was van buitenspel. Hamza scoorde intussen beheerst en de assistent scheidsrechter bleef met de vlag in de lucht staan. De scheidsrechter bleef bij zijn eigen waarneming. 1 – 3. Inmiddels was Jericho Valentijn voor Revy Verbeek in het veld gekomen. ‘Toen keerde de wedstrijd’, zou Danny Bijl later zeggen. Jericho is een jongen van de gestampte pot en liet zich duidelijk gelden, verdedigend en ook in de aanval. Westlandia was langzamerhand de bovenliggende partij geworden. In de 68-ste minuut werd Tim van der Voort op 15 meter vanaf de achterlijn en 3 meter vanaf de zijlijn onderuit gehaald. Rob Klop moest weer aan de bak. Met een formidabele trap, die begon als voorzet en eindigde als doelpunt scoorde hij de 2 – 3. ‘Als je een vrije trap neemt moet je hem zo nemen dat hij het doel invliegt, als hij niet binnengekopt wordt. Die speler zorgt dan voor een mooie afleidingsmanoeuvre’, zou Rob Klop na afloop zeggen. In de 87-ste minuut was het derde VAR-moment. Jericho Valentijn stoomde ineens het strafschopgebied van Forum Sport binnen en lag nogmaals ineens zo’n beetje met zijn neus op de penaltystip. ‘Ik zag daar niet zoveel gebeuren’, zou Danny Bijl later zeggen. En hij vervolgde: Normaal, neem ik als aanvoerder de penalty’s. Nu kwam Tim van der Voort naar me toe. “Ik neem hem. Ik schiet hem erin.” En dat deed hij. Zo werd het 3 – 3.
Forum Sport forceerde nog enkele corners. Tim van der Voort blesseerde zich in een kopduel en moest het veld verlaten, zodat Westlandia de wedstrijd met 10 man beëindigde, maar er veranderde niets meer op het scorebord. Met opgeheven hoofd liepen de spelers naar de kleedkamer. Er waren wonderen verricht op De Hoge Bomen. ‘Dat was een lekker punt’, zou Danny Bijl later zeggen. Westlandia za1 – Forum Sport
 Ruststand: 0 – 3
 Eindstand: 3 – 3 Opstelling: Camilo Paez Arias, Revy Verbeek<>Jericho Valentijn, Timothy le Duc<>Rick van Schie, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Hamza el Yddri<>Remy de Bliek, Floris Groot, Tim van der Voort, Rob Klop, Shane Bruinen.

Westlandia za2 – Vitesse Delft2 Eindstand: 6 – 2 Doelpuntenmakers: Yordi van Beek(2x), Remy de Bliek, Miquel van Dijk, Sven Enthoven en Mark Zuidgeest. De laatste twee spelers kwamen uit het derde.

Forum Sport laat drie punten glippen

Het was een belangrijk duel voor zowel gastheer Westlandia als het bezoekende Forum Sport. Na een eerste periode met een tweede respectievelijk vierde plek vielen beide teams in de tweede periode ver terug met slechts één punt uit vier wedstrijden. Het ging dus duidelijk ergens om in Naaldwijk op sportpark De Hoge Bomen.

De eerste helft was Forum sport heer een meester. Marc du Chatinier opende de score in de tiende minuut. Hij draaide mooi weg van zijn directe tegenspeler en schoot laag naast keeper Camilo Paez Arias de 0-1 binnen.
Forum sport werd sterker en sterker, maar het duurde wel tot de 38e minuut alvorens Dario van Breukelen vallend de 0-2 binnen kon koppen.
In de 45e minuut een penalty voor Forum Sport. Doelman Camilo Paez Arias tikte binnen de zestienmeter middenvelder Hugo van Diepenbeek aan. Scheidsrechter Delgaauw besliste dat het een penalty was en gaf de keeper ook geel. Een zware straf, maar voor de Voorburgers een mooi moment. Marc du Chatinier benutte de elfmetertrap en zodoende kon Forum Sport met een 3-0 voorsprong van de thee gaan genieten.

Na rust een andere wedstrijd. Was voor de rust Forum sport heer en meester, na de pauze moest Forum Sport het initiatief aan Westlandia laten. De Naaldwijkse ploeg wist daar wel raad mee. Met enorm veel inzet en veel fysiek geweld werd Forum sport teruggedrongen. Na dik een uur spelen een doelpunt voor Westlandia, Uit een duidelijke buitenspelpositie wist Hamza el Yddri de 1-3 binnen te schieten. De scheidsrechter negeerde het (terechte) vlagsignaal van de assistent scheidsrechter.
Die beslissing had veel invloed op het resterende deel van de wedstrijd. Het duel werd hierna wat onvriendelijker en het voetbalniveau zakte met de minuut. Met een doelpunt van Rob Klop uit een vrije trap in de zeventigste minuut en drie minuten voor tijd via een strafschop van Tim van der Voort kwam Westlandia nog op 3-3.
Conclusie: Westlandia won een punt, Forum Sport verspeelde er twee.
Bron Haaglanden Voetbal

Westlandia treft komende zaterdag in Forum Sport een superlastige tegenstander.
De ploeg uit Voorburg won in in speelronde 8 met 4-0 van ons. Beide teams waren die dag in november nog in de race voor de 1e periode.
Forum Sport kwam toen uiteindelijk 2 punten tekort en moest de prijs aan SHO laten. De selectie en eigen aanhang konden daar vrede mee hebben en de 3 punten van de overwinning werden goed gevierd.
Dat is sindsdien niet meer gebeurd, want de ploeg van scheidend trainer Bas Steffens (volgend seizoen HBS), heeft net als Westlandia nog maar 1 punt uit de daarop volgende 4 wedstrijden behaald. Dat ene punt veroverden zij echter wel met 10 man op datzelfde SHO.

Naast onze genoemde 4-0 nederlaag op sport 't Loo, was Forum Sport ook vorig seizoen ons te slim af. Op de Hoge Bomen verloren we in april 2018 met 5-1. Als we in die wedstrijd de kansen hadden benut, had de uitslag was florissanter geweest, maar de nederlaag was verdiend.
In september 2016 speelden we onze allereerste wedstrijd in de 1e klasse tegen F.S.. Met kunst- en vliegwerk bleef het tot vlak voor tijd slechts 0-1. Onze speedy Gonzalez van dat seizoen wist in blessuretijd nog gelijk te maken.

Forum Sport oefende zaterdag bij 2e klasser Vitesse D. en verloor met 2-1. Westlandia kwam thuis in actie tegen Lyra en door goals van Tim v.d. Voort 2x en Floris Groot stond het na 90 minuten 3-2.

Door een aantal afgelaste wedstrijden is de stand in de competitie niet echt overzichtelijk. Kijken we naar het aantal verliespunten dan staan Westlandia (25 verliespunten) en Heinenoord (ook 25) alleen nog maar op doelsaldo boven de p/D-plaats van Die Haghe (25).
De Meeuwen (27) en RVVH (31) sluiten de rij.  Forum Sport heeft "pas" 20 punten verspeeld en staat daarmee ook 6e.

Komende zaterdag zullen de mannen van trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl  volle bak moeten gaan voor de eerste thuisoverwinning op Forum Sport in een competitiewedstrijd.
De verliezer van dit duel staat rond de klok van 16:30 uur ook nog eens alleen op de laatste plaats in de 2e periode in de 1e klasse B.

Of het kunstgras zaterdag vanaf 14:30 uur bespeelbaar is hangt af van het oordeel van scheidsrechter Roozeboom.

----
Ook Zaterdag 2 komt weer in actie.  Als koploper van de res. 2e klasse zijn we gastheer voor de hekkensluiter Vitesse D. Bij winst staat het 2e team van trainers Ron Janssen en Hans v.d. Kruk 6 punten los van de nr 2 in de stand

Het 3e team van de zaterdag komt pas 6 februari vanaf 20:15 uur  weer in actie. Ter voorbereiding op de start van de competitie wordt dan geoefend tegen  Westlandia JO 19-2.