dinsdag 12 februari 2019

16 februari 2019 Westlandia Honselersdijk 2-0

Honselersdijk krijgt klop van Westlandia za1.

Net als bij de uitwedstrijd in het begin van hete seizoen was het ook op 16 februari schitterend weer. Dat verhoogde de sfeer en ook het bezoekersaantal.
Perfecte omstandigheden voor een meeslepend potje voetbal.
Trainer Roy Wasmus had het team dat de windwedstrijd in en tegen Brielle in winst had omgezet onveranderd gelaten. Met Camilo Paez Arias op doel, Dennis Verbeek als hangende spits en natuurlijk Jericho Valentijn als rechtsachter met diepgang en Rob Klop, die klopte en veegde op het middenveld.
Al tamelijk snel in het begin van de wedstrijd moesten de wijkers van Westlandia de dijkers het initiatief laten. Met snel en gevarieerd spel drongen de mannen van Piet Boon Westlandia in de verdediging. In de 6-de minuut ontstond er meteen een dubbele Honselse kans. Uit een vrije trap kopte Marcel Bruggeling de bal op het doel. De door Camilo weg gebokste bal werd vervolgens door Michel van Giesen op het doel gekopt. Het was Floris Groot die deze bal in een reflex van de doellijn kopte.
Na een vlotte volgende Honselse aanval gaf Rick van Schie de bal voor op Youri Riepe. Die schoot de bal naast.
De volgende kans voor Honselersdijk ontstond toen Danny Bijl viel, toen hij een actie maakte. Daardoor kreeg Tom van Veen ineens een vrij veld. Hij ging het strafschopgebied in, werd verdedigd door Marvin Vollebregt en ging vervolgens naar de grond. Scheidsrechter Kraak stond er vlak bij en liet er geen gras over groeien: Hij wees strak naar de strafschopstip. De erkende penalty-specialist Tom van Veen ging deze klus klaren. Hij schoot de bal in, maar Camilo Paez Arias stopte de bal fraai en de teruggekaatste bal kon weg geramd worden.
Westlandia had moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam nauwelijks tot bij het doel van Boy Zuiderwijk. Pas na een half uur werd Hamza el Yddri met een slim passje de diepte ingestuurd. Hij ging alleen op de Honselse keeper af. Met de voet voorkwam de laatste een doelpunt.
Niet veel later kreeg Honselersdijk weer een grote kans op een doelpunt. Uit een corner voor het ‘Westlandse Oranje’, kwam de weggewerkte bal voor de voeten van Youri Riepe. Hij bereikte Nigel Hendriks die van dichtbij op het doel kopte. Met een onwaarschijnlijke reflex tikte Camilo Paez Arias de bal uit het doel.
Rond de 40-ste minuut viel het eerste doelpunt. Het werd gescoord door het team dat daar het minst aanspraak op kon maken. Het begon bij een verre ingooi van Jericho Valentijn. Dennis Verbeek sjouwde achter een diepe bal aan en via via kwam de bal hoog in de doelmond van het Honselse doel. Rob Klop maakte een soort omhaal en zag de bal in het net verdwijnen. 1 – 0.
Dezelfde Rob Klop kreeg voor de rust nog een kans na een kort genomen vrije trap. Hij schoot de bal hoog over. Westlandia ging heel prettig met een 1 – 0 voorsprong de rust in.
Na de rust begon Westlandia zeer gedreven aan het vervolg van de wedstrijd. Al heel snel kreeg Jericho Valentijn vrije doortocht, maar hij kwam in een te moeilijke hoek voor het doel uit en roste de bal in het zijnet. Niet veel later werd uit een vrije trap van Westlandia de bal doorgekopt op Danny Bijl, die van dichtbij binnenkopte. Scheidsrechter Kraak zag en floot voor buitenspel. Of dat zo was kunnen misschien de beelden van de WOS uitwijzen. Danny twijfelde sterk aan de beslissing. Vervolgens was er een langdurig veldoverwicht van Honselersdijk. En Westlandia werd in de verdediging gedrongen. Camilo pakte een schot van Joey Valstar, wederom zeer fraai. Tom van Veen schoot een vrije trap ruim naast.
Vervolgens was het weer dringen voor het doel van Boy Zuiderwijk. De Honselse keeper werkte een kopbal van Jericho Valentijn uit het doel en de rebound van Rob Klop was te zacht. In de tegenaanval was Tom van Veen weer gevaarlijk, nadat hij enkele verdedigers van Westlandia van zich af had geschud, ging hij alleen op Camilo af. Die plukte precies op het goede moment de bal van Van Veens voet. Honselersdijk bleef aandringen . Joey Valstar had nog een schot, en mikte een vrije trap naast het doel van Camilo Paez Arias.
In de 80-ste minuut kwam Westlandia op 2 – 0. Bij een snelle uitbraak werd Rob Klop op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en na wat kappen en draaien schoot hij de bal strak in de linker bovenhoek. 2 – 0.
In de daarop volgende Honselse aanval verdraaide Rob bij een verdedigende actie zijn knie en moest vervangen worden. Timothy le Duc verving hem.
In de 88-ste minuut kreeg Rick van Schie nog een heel goede mogelijkheid om Westlandia naar 3 – 0 te schieten. Dat zou misschien wel te mooi geweest zijn.
Op basis van de inzet van het hele team, het voortreffelijke keeperswerk van Camilo Paez Arias en de 2 doelpunten van Rob Klop kreeg SV Honselersdijk klop. Westlandia hield de drie punten in eigen huis.
Westlandia za1 – SV Honselersdijk
Ruststand: 1 – 0
Eindstand: 2 – 0
Samenstelling van het team:
Camilo Paez Arias, Jericho Valentijn, Floris Groot, Danny Bijl(a), Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn>< Mike Brouwer, Hamza el Yddri, Rick van Schie, Dennis Verbeek, Rob Klop>< Timothy le Duc, Shane Bruinen>< Revy Verbeek.
Westlandia za2 - DSVP 2
Eindstand: 4 - 1
Er stond weer een mooie combinatie van jong en oud op het veld. Ruud Bijl, Joost van Schie en Ben van der Valk stonden bij het tweede in het veld. De doelpunten werden gescoord door Stef Geertsema, Revy Verbeek, Davey Zwinkels en Miquel van Dijk.
Camilo Paez Arias
Na de wedstrijd tegen Honselersdijk spraken we met Camilo. Hij spreekt goed Engels en zit op The International School of The Hague. Op het wedstrijdformulier staat achter zijn naam 2002 als geboortejaar. Dat betekent dat hij 16 of 17 jaar oud is.
Hij is geboren in Bogota in Colombia en zijn voornaam is Camilo (met één l). Toen hij 8 jaar was begon hij met clubvoetbal. Hij speelde o.a. bij een satelliet club van het Portugese FC Porto. Hij is altijd keeper geweest, hij heeft nooit anders gewild. Daar was hij goed in. In Colombia is veel voetbaltalent. Hij noemt James van Real Madrid en Bayern München.
In oktober 2018 is hij naar Nederland gekomen. Zijn vader heeft een baan bij de ambassade van Colombia in Den Haag. Het gezin woont aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. De verwachting is dat het gezin 4 of 5 jaar in Nederland blijft.
Voetbal is zijn passie. Hij deed een trainingsstage bij Feyenoord. Daar bleek hij nog niet goed genoeg. Daar raadde ze hem aan om naar Westlandia te gaan. En vervolgens ging het heel snel. Hij begon als keeper in JO17 en keepte inmiddels voor de derde keer in Westlandia za1.
No time for anything else.
Camilo is een heel zelfstandige jongen. Zijn leven is op dit moment volgepland met school, studie, training en wedstrijden. Op maandag, dinsdag en donderdag gaat hij overdag naar school. Dan gaat hij met de bus naar Naaldwijk om te gaan trainen bij de jeugd en vervolgens sluit hij aan bij de training van de zaterdagselectie. Na de training gaat hij ’s avonds 22.00/22.30 uur weer met de bus terug naar Den Haag.
De derby van het jaar.
Camilo wist dat het vandaag om een belangrijke wedstrijd ging, maar hij had er geen voorstelling van de betekenis daarvan, totdat hij al die mensen zag. Het maakte hem niet zenuwachtig. Tranquilo . Dat hoort bij zijn manier van keepen. Bij de penalty wist Camilo waar de bal zou komen, door hoe hij achter de bal stond. De rebound was eigenlijk nog gevaarlijker, omdat er ineens 3 mensen op hem af kwamen. Toen Tom van Veen op hem afkwam, wachtte hij tot het goede moment om op zijn schoen te duiken.
In de bestuurskamer.
Daar werd na de wedstrijd teruggeblikt op de wedstrijd. Piet Boon had een eerste helft gezien, waarin er bij de rust een 1 – 0 stand op het bord stond, waar eigenlijk 2 – 4 had moeten staan. Die keeper had alles tegengehouden. En in de tweede helft ook.
Roy Wasmus was natuurlijk in zijn nopjes met de overwinning en prees Camilo Paez Arias de hemel in. Zijn reddingen hadden Westlandia in de wedstrijd gehouden. En Rob Klop had met zijn doelpunten gezorgd voor een overwinning.
JvdM

Keeper Camilo Paez sta in de weg voor S.V. Honselersdijk zondag

Honselersdijks had op de Hoge Bomen de mogelijkheden om de score te openen tegen Westlandia, maar keeper Camilo Paez hield met voortreffelijke reddingen Westlandia in de race. Aangezien Westlandia de kleine mogelijkheden wel benutte won het tegen de verhouding in met 2-0. De Derby van de Glazen Stad trok, ook mede door het goede weer, veel toeschouwers naar het sportpark de Hoge Bomen. De vele toeschouwers keken uit naar deze klassieke derby van het Westland. Beide ploegen waren tot op de bot gemotiveerd en bereid tot het uiterste te gaan. Op basis van de ranglijst gaat de ploeg van Piet Boon als licht favoriet van start. Maar de ploeg van Roy Wasmus heeft, door goede resultaten van de afgelopen weken veel aan vertrouwen gewonnen in aanloop naar de derby. S.V. Honselersdijk liet gelijk al aan het begin van de wedstrijd merken niet de tegenstander te laten komen en volop de aanval te kiezen. Het eerste kwartier kroop Westlandia dan ook door het oog van de naald. De Dijkenaars zetten Westlandia vast op eigen helft en met hoog tempo kwam het tot fraaie aanvallen. In de 6e minuut kreeg S.V. Honselersdijk een vrije trap te nemen en de luchtmacht ging mee naar voren en niet voor niets. Was het eerst Marcel Bruggeling die met zijn kopbal keeper Camilo Paez op zijn weg vond en daarna was het Michel van Giesen die zijn kopbal op de lijn gekeerd zag worden. De aanvalsgolf van de Dijkenaars bleef aanhouden. In de 10e minuut was het een knappe een-tweetje tussen Tom van Veen en Rick van Schie. Rick kon zo ongehinderd naar de achterlijn en uit zijn voorzet werd door Youri Riepe maar net naast de paal geschoten. Nauwelijks 2 minuten later was het de gelegenheid om op voorsprong te komen. Een slippertje in de verdediging van Westlandia maakte Tom van Veen goed gebruik van. Tom kon ongehinderd het strafschopgebied in komen, maar werd daar licht van achteren aangetikt door Marvin Vollebregt. Dit werd goed gezien door scheidsrechter Kraak die er boven op stond en terecht een penalty gaf. De Dijkse supporters rekenden al op een voorsprong aangezien penalty specialist Tom van Veen deze zelf nam. Maar keeper Camilo Paez steeg deze wedstrijd uit tot grote hoogte en wist op fantastische wijze de penalty te stoppen. De rebound had nog een doelpunt kunnen opleveren, echter Tom en Angelo Zwirs liepen elkaar in de weg. Een domper voor de ploeg van Piet Boon en dat gaf Westlandia weer de nodige power. Beide partijen gooiden de gaskraan open en er ontstond een levendige en spannende wedstrijd. Westlandia was meer de fysieke partij die wat meer overtredingen nodig had om S.V. Honselersdijk af te stoppen en waar Tom van Veen veelvuldig werd aangepakt. In de 23e minuut wederom een mogelijkheid om de score te openen. Randje strafschopgebied kreeg Joey Valstar een vrije trap te nemen, maar Joey schoot de vrije trap net naast. Na een half uur kreeg Westlandia de eerste mogelijkheid. Hamza el Yddri rukte zich los van de dijkse verdediging en stond oog in oog met keeper Boy Zuijderwijk, maar deze wist de bal met zijn voeten te stoppen. Ook de inzet daarna door Vince Olsthoorn wist Boy te stoppen. Aan de andere kant ontstonden weer 2 goede mogelijkheden voor S.V. Honselersdijk. In de 32e minuut werd een verkregen corner weggewerkt uit het strafschopgebied van Westlandia. De bal werd opgevangen door Youri Riepe en weer teruggebracht in het strafschopgebied waar Nigel Hendriks de bal van dichtbij de bal leek te scoren, maar weer een wereldredding van Camilo Paez bracht opluchting bij de Westlandianen. Nauwelijks een paar minuten later weer een fraaie aanval waar Luke Groeneboom langs zijn tegenstander glipte en voor gaf op Joey Valstar, maar helaas ging zijn schot naast het doel. In de 40e minuut een verre ingooi van Jericho Valentijn. De bal kon niet goed weggewerkt door de verdediging van S.V. Honselersdijk en werd uiteindelijk door Rob Klop in het doel gewerkt en dus geheel tegen de verhouding in stond Westlandia met 1-0 voor. De tweede helft was maar net 1 minuut oud en Jericho Valentijn kon door een rare kluts in de honselse verdediging zo doorlopen, maar zijn schot belande in het zijnet. Maar dit was voorlopig een van de weinige uitvallen van Westlandia. Met een extra slot op de deur hielden ze hun verdediging gesloten. De wedstrijd bleef spannend en aantrekkelijk, maar ging gepaard met de nodige overtredingen aan de kant van de Westlandianen waar scheidsrechter menig maal naar zijn borstkas greep. De druk werd groter op het doel van Westlandia en in de 68e minuut veerde het honselse publiek weer op na een actie van Tom van Veen. De solo bracht Tom alleen voor de man van de wedstrijd, keeper Camilo Paez, en hij plukt de bal van Tom zijn schoen. Zo volgden er nog meer aanvallen, maar de schoten waren te zacht of naast om het keeper Camilo Paez nog moeilijk te maken. In de 78e minuut een overtreding op Leon de Brabander waar scheidsrechter niet voor floot. Met een man meer situatie werd deze aanval door Rob Klop goed afgerond, 2-0. De wedstrijd was nu in feite gespeeld. Trainer Piet Boon wisselde voor nog meer aanvallende acties. Zo was in de 92e minuut een voorzet van Tom van Veen op de ingevallen Lars Ammerlaan die een uitgelezen kans kreeg maar hoog over schoot. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kraak voor het einde van de wedstrijd waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest voor de hard werkende Dijkenaars. Westlandia was deze wedstrijd de meest gelukkige ploeg en dit was mede te danken aan keeper Camilo Paez die de ploeg overeind hield. Opstelling: Boy Zuijderwijk, Rick van Schie (-75 Lars Ammerlaan), Marcel Bruggeling (A, -83 Bryan de Brabander), Michel van Giesen (geel), Nigel Hendriks, Leon de Brabander, Youri Riepe, Joey Valstar, Luke Groenenboom, Angelo Zwirs, Tom van Veen Verslag: Jan de Brabander Foto's: Koos Ophorst

In de 1e klasse B staat zaterdag op sportpark De Hoge Bomen dé derby tegen Honselersdijk op het programma.

Op de Strijphorst was het eind september 2018 een wedstrijd met 2 gezichten. Ondanks dat er niet veel kansen waren, had Westlandia het betere van het spel. Na de 1-0 voorsprong halverwege de 2e helft, door een goal van Vince v.d. Knaap,  gooide de thuisclub de schroom van zich af. Dat resulteerde in de slotfase gelukkig maar tot 1 tegengoal.
Beide teams hadden na afloop het gevoel dat er meer in had gezeten dan 1 punt.

De mannen van trainer Piet Boon doen het als nieuwkomer op dit niveau prima en hebben na 14 wedstrijden al 22 punten. In de 6 gespeelde wedstrijden in P2 heeft men zelfs nog niet verloren en 12 punten bijgeschreven. Theoretisch hebben ze nog de kans om in die periode Rijsoord in te halen.
Ten opzichte van voorgaande jaren heeft Honselersdijk het voordeel dat men voor doelpunten alleen  meer afhankelijk is van 1 of 2 spitsen. Dit seizoen werd er in de competitie al door 9 verschillende spelers gezorgd voor de totaalscore van 22 goals

Trainers Roy Wasmus en Ruud Bijl werden in de afgelopen weken geconfronteerd met vervelende blessures van Westlandianen die normaal gesproken in de basisformatie zouden staan.
Zowel in de 2e helft tegen Forum Sport als in het uitduel bij Brielle lieten hun (jonge) vervangers zien, dat zij ook hun mannetje kunnen staan. Voor de technische staf is het een mooie opsteker dat het met de breedte van de groep wel goed zit.  12 spelers van Westlandia waren in deze competitie verantwoordelijk voor 33 gescoorde goals.

In het rechterrijtje van 1B blijft het ongemeen spannend. Mede door de onverwachtse overwinning van hekkensluiter RVVH bij Die Haghe, blijven de verschillen erg klein

14. degr.RVVH14-11 (-9)thuis nr. 7 Forum Sport

Het kan dus zo maar zijn dat er zaterdag aan het eind van de middag 1 of 2 andere teams onder de streep belanden.

De heer Kraak en zijn neutrale assistenten zullen vanaf half 3 de spannende derby in goede banen gaan leiden. Natuurlijk hoopt de selectie op veel groen-witte supporters die na afloop ook nog blijven nagenieten van een supergave 3e helft.
---

Het 2e team blijft winnen. Vanwege de blessures bij de zaterdagselectie, moesten er wel wat oudjes van stal gehaald worden. Met hun hulp en die van de ANWB konden ze net op tijd bij DCV weer 3 punten bijschrijven.
Zaterdag speelt het Westlandia 2 ook thuis en wel om 12:00 uur tegen nr. 11 DSVP. In de uitwedstrijd werd er met 3-1 gewonnen.
----

Ook het 3e team, dat debuteert op het niveau van de res. 2e klasse,  presteert prima. Afgelopen speelronde werd Quintus op de Hoge Bomen met 4-0 verslagen en is Westlandia koploper in de 2e periode. Komende zaterdag vanaf 12:00 uur wacht de zware uitwedstrijd bij koploper en winnaar van P1 Schipluiden. Op de Hoge Bomen werden eerder dit seizoen de punten gedeeld.