woensdag 27 februari 2019

dinsdag 27 februari 2019 Westlandia -Sportlust'46 0-1

Westlandia za1 klaar met het bekeravontuur.

Het is alweer een week geleden dat Westlandia za1 op Sportpark De Hoge Bomen moest aantreden tegen Sportlust’46 uit Woerden. Op het spel stond een voortgang in het bekertoernooi om de KNVB beker. Eerder had de zaterdagtak Be Fair uit Waddinxveen verslagen.
Vorige week dinsdag 26 februari was meteorologisch gezien een bijzondere dag. Nederland beleefde een zomerse dag midden in de winter. Sportlust’46 was een geduchte tegenstander. De twee teams waren elkaar 2 jaar geleden tegengekomen in de competitie. Aan die ontmoetingen hield Westlandia geen punten over. De wedstrijd werd opgenomen door Sportlust TV en was rechtstreeks op je mobiel te volgen via youtube.
Een jong Westlandia bood prima tegenstand tegen de koploper in de eerste klasse zuid. Er waren kansen voor beide teams, maar dat leverde geen doelpunten op. Bij rust was de stand 0 – 0. In de tweede helft schoot Rick Wils de ploeg uit Woerden naar een 1 – 0 voorsprong.
Bij dat ene doelpunt zou het blijven ondanks een ‘Lozanootje’ van Hamza el Yddri, een schot in een keer op de schoen dat ruim over vloog. En ondanks een kans van Remy de Bliek. Hij kon alleen op de keeper af. Die hield zijn hoofd koel en stopte de bal.
Sportlust’46 bekerde verder, maar Westlandia za1 kon terug kijken op een goede wedstrijd. De volgende wedstrijd op de overvolle voetbalagenda: 5 maart Westlandia za1 – SC Monster JvdM

Na de mooie overwinning tegen Honselersdijk volgde afgelopen zaterdag een 2-0 zeperd bij Die Haghe. Door de vele blessures van potentiële basisspelers, moest de technische staf behoorlijk improviseren. Westlandia kon in Den Haag geen vuist maken en kreeg pas in blessuretijd van de 2e helft de eerste echte uitgespeelde kans in de 16 van de tegenstander. Een slechte generale dus voor de bekerwedstrijd tegen Sportlust'46.

De ploeg uit Woerden was de afgelopen 2 seizoenen ingedeeld in de 1e klasse bij Westlandia. De 4 onderlinge competitieduels gingen allemaal verloren. Sportlust miste eind vorig seizoen op een haar na de promotie naar de hoofdklasse.
Wel won men in mei 2018 de districtsbeker door FC 's-Gravenzande in de finale met 2-0 te verslaan
De beloning was een ticket voor de landelijke beker. In de 1e voorronde was HBS in augustus 2018 met 4-1 te sterk op Sportpark Cromwijck.

Nu is men ingedeeld in de 1e klasse C.  Na 17 wedstrijden voert men met 40 punten de ranglijst aan.
Afgelopen zaterdag werd op eigen veld de 2e periode gepakt.

De wedstrijd staat dinsdagavond vanaf 20:00 uur onder leiding van de heer Rampersad. Wie weet kan Westlandia stunten tegen een ploeg in vorm.