woensdag 20 februari 2019

23 februari 2019 Die Haghe Westlandia 2-0

Westlandia za1 behaalde 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. De overwinning op Honselersdijk smaakte heerlijk. De uitwedstrijd tegen Die Haghe werd echter een kleffe hap.
Eén van de hoofdrolspelers tegen SV Honselersdijk (Rob Klop) stond geblesseerd langs het de lijn. Er waren nog meer blessuregevallen en een schorsing, wat betekende, dat er een heel jong Westlandia op het veld stond. Voor beide ploegen was een overwinning belangrijk. Bij Die Haghe was er echter een ultieme urgentie. De laatste overwinning werd behaald in de vierde competitieronde uit bij het eerder genoemde SV Honselersdijk.
Met een zeer jong en fris team ging Westlandia de strijd aan tegen Die Haghe. Vanaf minuut één bleek, dat voetbal niet alleen een spel is met een voet en een bal. Die Haghe maakte er een spel van met voet en bal en hand en mond.
Na een verrassend begin van de wedstrijd door Westlandia, was het na 3 minuten bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg al raak. Die Haghe kreeg een vrije trap een paar meter vanaf de zijlijn halverwege de helft van Westlandia. De bal, getrapt door Mitchell de Bas belandde precies op het hoofd van Jesse Bakker. Zijn kopbal ging met een boogje over Camilo Paez Arias heen. Hij stond iets te ver voor zijn doel. Uit frustratie sloeg hij vervolgens de doellat bijna doormidden.
Wat hier uit voortvloeide was een rommelige wedstrijd met veel praatgroepjes, zoals de Westlandia twitteraar vermeldde. De thuisploeg koesterde de voorsprong en Westlandia was onmachtig. In de 18-de minuut tikte Camilo gelukkig nog even bal over de lat. Twee doelkansen kregen de groen witten. Tweemaal een vrije trap van Danny Bijl. In de 26-ste minuut ging zijn schot via de lat over. De tweede vrije trap 5 minuten later werd door Die Haghe keeper Bas Drost uit de bovenhoek getikt.
Zowel Westlandia als Die Haghe slaagden er niet meer in te scoren en de rust brak aan met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.
De start van de tweede helft was voor Die Haghe. Er waren twee corners voor de Hagenaars. Uit de tweede ontstond een klassieke scrimmage in het doelgebied van Camilo Paez Arias. De bal kwam voor de voeten van Tony Bergsma, die de 2 – 0 in de touwen roste.
Westlandia speelde vanaf dat moment een verloren wedstrijd. Door het opportunistische spel van de thuisploeg, kwam het team van Roy Wasmus en Ruud Bijl geen moment aan voetballen. Er kwamen ook geen kansen. Het spel lag herhaaldelijk stil. De Haagse verzorger maakte overuren.
De thuisploeg had mogelijkheden op een hogere uitslag. Dat bleef Westlandia bespaard. Diep in blessuretijd kreeg Rick van Schie een beetje ruimte voor een schot. De bal was op weg naar de bovenhoek, maar de Die Haghe keeper Bas Drost keerde bal. De wedstrijd eindigde in een 2 – 0 overwinning voor de Hagenaars. De blijdschap in het Haagse kamp was euforisch. Eindelijk weer een overwinning, een broodnodige en de Westlandianen liepen stilletjes naar de kleedkamer.
Die Haghe – Westlandia za1
Ruststand: 1 – 0
Eindstand: 2 – 0

Opstelling van Westlandia:
Camilo Paez Arias, Jericho Valentijn, Floris Groot, Danny Bijl, Marvin Vollebregt><Stef Geertsema, Vince Olsthoorn><Remy de Bliek, Miquel van Dijk, Ricardo vd Zalm><Vince van Hagen, Rick van Schie, Shane Bruinen.
Westlandia za2 was vrij.
JvdM

Komende zaterdag gaat de beslissing vallen in de 2e periode. Rijsoord is bij winst in Honselersdijk zeker van die prijs. Bij een misstap op de Strijphorst moet men afwachten of Kloetinge punten verspeeld bij RVVH..
Westlandia, maar ook komende tegenstander Die Haghe spelen, in tegenstelling tot P1, daarin geen enkele rol van betekenis.

Die Haghe sloot die eerste reeks van 8 wedstrijden af met 12 punten en 7e plaats in de ranglijst. Mede door blessureleed van sterkhouders, konden de Hagenezen er in de 8 daaropvolgende wedstrijden slechts 3 punten aan toe voegen. De laatste overwinning dateert uit speelronde 4 (Honselersdijk uit), waardoor Die Haghe nu op doelsaldo nog net veilig 11e staat. De stand vertekent echter, want op basis van het aantal verliespunten zakt men nu al onder de streep. Deltasport staat nml. op 2 punten achterstand maar moet nog 3 wedstrijden inhalen.

In de laatste 2 verloren wedstrijden zou het bij Die Haghe aan strijd ontbroken hebben en dat zal men komende zaterdag tegen Westlandia zeker voor de eigen aanhang recht willen zetten. Zoals op de clubsite staat, zal er uit een ander vaatje getapt moet worden.

Dat vaatje stond 3 weken geleden, in de rust van onze wedstrijd tegen Forum Sport, bij Westlandia in de kleedkamer. Na die 3-0 achterstand is er wat gebeurd met de ploeg. Dat heeft inmiddels geleid tot 7 punten.
De zwaarbevochten maar wel lekkere overwinning van afgelopen zaterdag tegen Honselersdijk, zal mogelijk nog wel doorwerken naar komende zaterdag. Meerdere spelers kwamen met "pijntjes" van het veld. Ook zal één van onze spelers een wedstrijd schorsing uit moeten zitten. Daarom zal het trainersduo Roy Wasmus en Ruud Bijl goed uitkomen dat het 2e team een vrij weekend heeft.

Die Haghe is voor Westlandia in de regel in uitwedstrijden een lastig te bespelen tegenstander. Op Sportpark Ockenburgh hebben we in het verleden slechts 2 punten in 5 competitiewedstrijden weten te behalen. Het echte gras van veld 5 is zeker niet in ons voordeel.
De thuisclub zal komende zaterdag zeker tegen ons als directe concurrent op de ranglijst, ook op zoek gaan naar revanche voor de 2-0 nederlaag uit november 2018.
----

Westlandia 3 deed afgelopen ronde met 1-0 bij koploper Schipluiden goede zaken in P2. Men moet echter wachten tot 9 maart om met HVC'10 uit te gaan maken wie mogelijk verzekerd is van een ticket voor promotiewedstrijden
Het 3e team mag komende zaterdag in de 1/16e Finale van de beker vast warmdraaien tegen het 5e team van SHO (res. 3e klasser)