dinsdag 5 februari 2019

9 februari 2019 Brielle Westlandia 1-2

Westlandia za1 en Brielle, gejaagd door de wind.

De wind had afgelopen zaterdag vrij spel op het Geuzenpark van vv Brielle. Er stond een krachtige tot stormachtige zuidwesten wind van doel tot doel. De aanvoerder van Westlandia had de toss gewonnen en had natuurlijk gekozen voor eerst spelen tegen de wind in.

De opstelling van Westlandia kende enkele verrassingen. Ons spitsenduo (Vince en Tim) zat geblesseerd op de tribune. Dennis Verbeek speelde nu in de spits. Rechts in de verdediging stond Jerichio Valentijn. Na een goede invalbeurt tegen Forum Sport had hij een plaats in de basis. Timothy le Duc begon op de bank. Voor hem speelde Floris Groot en Camilo Paez Arias stond weer onder de lat.
Brielle begon met de wind in de rug aan de wedstrijd, maar windvoordeel kon ook weleens uitpakken als windnadeel. In het eerste kwartier was er een ding vooral duidelijk dat de spelers vaak minder invloed op de bal hadden dan de wind.
Bij de allereerste aanval van Brielle besloot Vince Olsthoorn tot een tikje terug. Zijn bal werd onderschept door een Brielse aanvaller, die plotseling alleen op het Westlandia doel afging. Met een katachtige snoekduik werkte Camilo de bal tot corner. Er volgden een aantal corners op rij voor Brielle, maar door de straffe wind vlogen die ballen hoog voor het doel langs of waaiden achter. Onze Camilo maakte in het eerste kwartier overuren met het in het spel brengen van de bal. Hij had door de wind serieus problemen met doeltrappen en uittrappen. De bal bleef nooit even stilliggen en de uittrappen waaiden op hun hoogste punt weer terug. Elke bal die gespeeld werd kon door de wind van richting en snelheid veranderd worden. Westlandia dat met de wind tegen speelde ging compact spelen en liet de bal snel rond gaan. En een bal in de diepte moest laag gehouden worden.

In de 29-ste minuut was Hamza el Yddri er door en zijn schot(je) was het eerste op het Brielse doel. Een minuut later gevolgd door het tweede schot, door Rick van Schie. Dat was raak. 0 – 1. Vince Olsthoorn stuurde Rick de diepte in, op het randje van buitenspel. De scheidsrechter(Jesse Knetsch) stond precies op de goede plek om te constateren dat Rick netjes achter een verdediger vandaan gekomen was. Met een vrij veld voor zich en met een stevige tegenwind ging Rick op het doel af. Beheerste schoot hij de bal binnen. In blessuretijd kwam Brielle op 1 – 1. Van heel dichtbij kopte Claudio Santos Silva de bal binnen. Dat werd de ruststand.

In de tweede helft bleek dat beide teams gewend waren aan de elementen. Westlandia speelde nu met de wind in de rug. Er kwamen kansen voor Westlandia. Rob Klop en Dennis Verbeek waren veelvuldig aan de bal. Na 10 minuten had een schot van Rob Klop een beter lot verdiend dan roemloos overgaan.
Ook Brielle kreeg kansen. Onze Camilo stopte een inzet van Victor de Blok met de voet.
Niet veel later pakte Jericho Valentijn op eigen helft de bal af van een Brielse aanvaller en begon aan een opmars. Met grote passen en gejaagd door de wind was hij binnen de kortste keren bij het Brielse strafschopgebied. Omdat hij daar toch was, besloot hij tot een schot. Deshney Hoornweg, de dienstdoende keeper was kansloos op het schot. 1 – 2.
Niels Bekker(Brielle) brak door, maar onze Camilo stopte de bal bekwaam. Rob Klop had de kans om de wedstrijd in het slot te gooien na een vlotte combinatie met Dennis en Hamza. Zijn schot kwam op de lat.
In de 80-ste minuut klonk ineens het scherpe fluitsignaal van Jericho ondersteund met gebaren van mag ik mee naar voren. Het was een goed idee, maar het leverde niets op.
Brielle kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker na een handsbal net buiten de zestien. Met een fraaie zweefduik maakte onze Camilo de vrije trap onschadelijk. In de laatste minuten verving Stef Geertsema Hamza el Yddri en kreeg zowaar nog een kans. Na nog een aantal spannende laatste minuten won Westlandia za1 na veel te lange tijd weer een wedstrijd.
De overwinning en het vertoonde spel waren een mooie opsteker voor de komende wedstrijd op De Hoge Bomen tegen Honselersdijk. De ploeg van Piet Boon won van Poortugaal. Beide teams hielpen elkaar door hun zeges een plaats omhoog op de ranglijst.
Brielle – Westlandia za1
Ruststand: 1 – 1
Eindstand: 1 – 2
Samenstelling van het elftal
Camilo Paez Arias, Jericho Valentijn, Floris Groot, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Hamza el Yddri<>Stef Geertsema, Rick van Schie, Dennis Verbeek, Rob Klop, Shane Bruinen.

DCV 2 – Westlandia za2
Eindstand: 0 – 2
Deze wedstrijd had nogal wat voeten in de aarde. Onderweg naar DCV kreeg een van de auto’s met spelers te maken met pech. De wedstrijd begon veel later. Bovendien versterkten enkele oudgedienden het elftal. Jasper van Dijk, Ruud Bijl en Kevin Braber speelden mee. Doelpunten: Remy de Bliek en Yordi van Beek.
JvdM.

Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd bij Brielle.
Vóór aanvang van het seizoen tipten de kenners de ploeg van de "eilanden" als één van de favorieten  voor de prijzen in 1B.
Brielle liep nml. als nr. 2, achter kampioen Feyenoord,  in juni 2018 ook in de reguliere én extra nacompetitie promotie naar de hoofdklasse mis.
Bij de opening van deze competitie op de Hoge Bomen lieten ze zien dat ze tot de 16 prima kunnen ballen. Met het nodige geluk verdedigden we toen lang de 1-0 voorsprong (goal van Timothy Le Duc). Met razendsnelle counters hadden we het verschil in de slotfase verder kunnen ehh....  moeten uitbouwen. Na het laatste fluitsignaal was iedereen toch trots op het behaald resultaat.
Na 14 speelronden blijkt Brielle echter een lastig seizoen te hebben. Met 21 verliespunten, waarvan 16 in uitwedstrijden, staan ze al 8 punten achter op de koploper. Bij Heinenoord werd afgelopen zaterdag 1-1 gelijk gespeeld. Daarbij moet wel aangetekend worden dat 2 sterkhouders vanwege vakantie niet beschikbaar waren.

Ook Westlandia speelde zaterdag met 3-3 gelijk tegen Forum Sport. In de rust hield daar eigenlijk niemand meer rekening mee. Net voor de gang naar de kleedkamer kregen de mannen van Roy Wasmus en Ruud Bijl een dubieuze strafschop tegen, waardoor het 0-3 werd. De aanwezige foto-journalisten hadden de beelden, waaruit bleek dat onze debuterende doelman Camilo Paez Arias onterecht werd bestraft, maar ja deze VAR heeft geen inspraak.
Na rust stond stroopten dezelfde 11 groen-witten en later ook de invallers de mouwen op en leverden over het gehele veld strijd voor iedere meter. De uiteindelijke 3-3 voelde, zeker voor alle jonge gasten en de supporters, aan als een overwinning.
Komende zaterdag zullen we zij op Sportpark Geuzenpark in Vierpolders weer diezelfde mentaliteit moeten tonen, want we hebben de punten keihard nodig. Alleen op basis van het doelsaldo staan we qua verliespunten nog boven de beruchte streep.
De wedstrijd staat vanaf 14:30 uur onder leiding van de heer Knetsch.
----

Westlandia za. 2 won 2 februari 2019 de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Vitesse D. met 6-2.
Zaterdag vanaf 12:30 uur wacht DVC op Sportpark Waalplantsoen in Krimpen a/d IJssel.
Thuis waren we eind september op veld 5 in de stromende regen beter dan de tegenstander. De 4-0 eindstand was maar een magere afspiegeling van het krachtsverschil. Toch staat DCV op de 5e plaats in de res. 2e klasse.
---

Het 3e team van de zaterdagtak komt na de lange winterstop ook weer in actie.
Op sportpark De Hoge Bomen is dan om 14:30 uur Quintus 2 te gast. Beide teams staan na 3 wedstrijden in de 2e periode aan de top van die ranglijst.
Westlandia za. 3 is inmiddels 7 wedstrijden ongeslagen en behaalden daarin 13 punten.