zondag 22 september 2019

21 september 2019 Westlandia Te Werve 1-3

Westlandia za1 van een koude kermis thuis

Dat een bijna perfecte voorbereiding op de competitie geen garantie is voor een mooi begin van de wedstrijden waar het erom gaat, bewees de uitslag van het treffen tussen Westlandia za1 en Te Werve 1 op een mooie zonnige zaterdag. De ploeg uit Rijswijk was de eerste tegenstander op de Hoge Bomen in de 2-de klasse C. Het werd een koude kermis. Bij Westlandia had Jari Duijvestijn de voorkeur gekregen boven Stijn van Beek voor de plek onder de lat en bij Te Werve stond Hamza el Yddri (vorig jaar nog Westlandia za1) in de basis.

De thuisploeg startte goed, liet de bal gemakkelijk rondgaan en bouwde een veldoverwicht op. Het eerste gevaar kwam echter van Te Werve. Het schot van Hamza el Yddri vloog net over het doel van Jari. Vervolgens waren er kansen voor Westlandia. Vince Olsthoorn en Dennis Verbeek wisten het net niet te vinden. Rick van Schie lukte dat wel in de 20-ste minuut. Hij stond precies op de goede plaats om een voorzet van de opgestoomde Rick van Rijn binnen te tikken. Bij die actie kreeg hij wel het volle gewicht van een Te Werviaanse verdediger over zich heen. 1 – 0 Het liep eigenlijk als een zonnetje bij Westlandia, het was wachten op nog een doelpunt. Uit een voorzet van Dennis Verbeek schoot Tim vd Voort de bal rakelings over het doel. Langzaam kantelde de wedstrijd. Te Werve kreeg meer vat op het spel van Westlandia. Timothy le Duc trok aan de noodrem, hij kreeg geel en Te Werve een vrije trap twee meter buiten de 16. De vrije trap ging over. In de 44-ste minuut haalde Marvin een bal van de doellijn.
De ploegen zochten de kleedkamer op met een 1 – 0 stand. In de tweede helft bleef die stand lange tijd op het bord staan, maar Sieme Zijm zag zijn mannen niet meer zo soepel combineren als in de eerste helft. In de 54-ste minuut ging het mis achterin bij Westlandia. Hamza werd de diepte ingestuurd en kon niet afgestopt worden. Hij maakt het simpel af. 1 – 1. Met nog een kwartier te spelen bracht invaller Abdelhak Bojaada zijn ploeg op voorsprong en vijf minuten later werkte hij een voorzet van Hamza el Yddri achter Jari Duijvestijn.1 – 3. D
e malheur voor Westlandia was nog niet voorbij. In blessure tijd kwam Jari ietwat druistig uitlopen, toen Norvin Mercera vrij op het doel afkwam. Hij raakte bal en speler. Scheidsrechter Anne Greveling bestrafte hem zwaar , hij gaf rood. Stijn van Beek keepte de wedstrijd uit.

Westlandia za1 – Te Werve 1 Rust: 1 – 0 Eind: 1 – 3
Westlandia za2 – Monster 2 Rust: 0 – 1 Eind: 1 – 1
Het elftal van het trainersduo Klop en Kruk kwam al snel in de eerste helft met 0 – 1 achter. Die stand veranderde pas diep in de tweede helft, toen Thompson Brobbey Awuah (roepnaam Tommy) achter een vrije trap ging staan. De bal lag op een moeilijke plek ,een meter vanaf de achterlijn. Hij schoot de bal strak in de touwen. 1 – 1.
 JvdM

Zaterdag 1 en 2 starten thuis in de competitie

Op zaterdag 21 september start Westlandia za. 1 het seizoen 2019-2020 in de 2e klasse C met een thuiswedstrijd tegen Te Werve. Vanaf 14:30 strijden beide teams onder leiding van scheidsrechter Greveling om de eerste 3 punten.

Beide teams troffen elkaar in seizoen 2017-2018 voor het laatst. Die 2 competitiewedstrijden in de 1e klasse eindigde toen in een puntendeling. Opvallend was wel dat Hamza EL Yddri in beide duels scoorde voor Westlandia. Dit seizoen is hij lid van de club uit Rijswijk.

Te Werve degradeerde in juni 2017 toen het zich in de verlenging van de 1/2 finale van de nacompetitie liet verrassen door Roda'46.
Snel terugkeren naar de 1e klasse was misschien wel de doelstelling, maar de concurrentie voor een hoge klassering was groot. Te Werve eindigde afgelopen seizoen daarom slechts op een 8e plaats en speelde in geen enkele periode direct mee om de prijzen.
Door afgelopen zaterdag met 4-1 te verliezen bij HVV, werd Te Werve op doelsaldo uitgeschakeld in de bekerpoule waarin ook Die Haghe en TAC'90 zo. speelden.

Westlandia degradeerde een paar maanden geleden ook in de 1/2 finale van de nacompetitie en zal nu de rug weer willen én moeten rechten om het verloren terrein terug te winnen.
Onze vernieuwde technische en medische staf o.l.v. hoofdtrainer Sieme Zijm heeft er sinds augustus alles aan gedaan om de selectie klaar te stomen voor het echte werk. Het resulteerde in ieder geval in leerzame (oefen-)wedstrijden en winst van de bekerpoule (3 gespeeld 9 punten en doelsaldo 11-0).

Op papier lijkt de 2e klasse C weer een competitie te gaan worden met mooie, sterke maar ook een aantal onbekende tegenstanders zoals DoCoS, Van Nispen en Kagia.
De kracht van de concurrentie zal moeten blijken in de onderlinge wedstrijden. Of de eindstanden in de bekerpoules een goed beeld geven, moet afgewacht worden. Diverse verenigingen zullen de poulefase ook benut hebben als verlengstuk van de voorbereiding op de competitie

Na het laatste fluitsignaal kunnen spelers en toeschouwers in het zonnetje starten met de 3e helft. Als toetje is er vanaf 18:00 ook nog de competitiewedstrijd van zondag 1 tegen FC Lienden. Die voorbeschouwing staat <HIER>.

De echte liefhebber kan ook al om 12:00 gaan kijken bij de verrichtingen van Westlandia za. 2.
Onder leiding van trainers Hans v.d. Kruk en Rob Klop start het gepromoveerde 2e team in de res. 1e klasse met een thuiswedstrijd tegen SC Monster 2.

Wie weet tot zaterdag
Fr@

Wat hebben de 2e klassers gedaan in de bekerpoule
1e plaats Punten goals 2e plaats Punten goals
Westlandia 3-9 11-0 (+11) Soccer Boys 3-6 13-5 (+8)
HVC'10 3-9 10-6 (+4) Kagia 3-4 7-6 (+1)
UVS 3-9 7-1 (+6)
DSO 3-7 8-2 (+6)
SVC'08 2-6 7-1 (+6)

3e plaats Punten goals 4e plaats  Punten goals
RCL 3-6 7-7 (0) DoCoS  3-1  4-7 (-3)
Valken'68 3-4 6-6 (0) Berkel 3-1 4-8 (-4)
Te Werve 3-4 6-6 (0)
WV/Kranenburg 3-4 9-10 (-1)
Van Nispen 3-3 10-7 (+3)

SVC'08 moet nog 2e helft uitspelen tegen Groeneweg.(0-0), maar is al door naar de volgende ronde.