Pagina's

zaterdag 14 september 2019

zaterdag 14 september 2019 Westlandia - Honselersdijk 3-0 (beker)

Zoet en zuur

Westlandia za1 speelde afgelopen zaterdag 14 september zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen SV Honselersdijk. Deze ontmoeting had een pikant kantje. De laatste keer dat de beide team elkaar op De Hoge Bomen troffen, gebeurde dat op het niveau van de eerste klasse. De thuisploeg stuurde de onthutste Honselerdijkers toen met een nederlaag van 2 – 0 naar huis. De ploeg van Sieme Zijm kent een prima voorbereiding met 3 overwinningen in de Transport People nederlaag-serie en twee maal winst in het bekertoernooi en proefde 5x het aangename zoet van de overwinning. SV Honselerslijk oefende minder fortuinlijk. De wedstrijd tegen HMSH moet nog uitgespeeld worden, omdat de scheidsrechter vanwege hevige regenval de wedstrijd moest staken. De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Er was een schotje van Tim vd Voort en een goede kans voor Stef Geertsema. Hij zag zijn schot uit het doel getikt worden.
Na een goede half uur spelen dook Tom van Veen ineens in het strafschopgebied van Westlandia op. Stijn van Beek stopte zijn inzet. Doelpunten waren duur in de eerste helft en de druiven zuur voor de oranjemannen uit Honselersdijk. Leon de Brabander en Stef Geertsema kwamen ongelukkig met elkaar in aanraking. Leon werd met een brancard van het veld gedragen, zijn grote teen bleek uit de kom. Stef voetbalde door. Ook Lars Ammerlaan en Tim vd Voort hadden een ongelukkige clash. Lars verliet geblesseerd aan de schouder het veld. Tim kon verder spelen.

In de tweede helft maakte Westlandia za1 korte metten met SVH. In 15 minuten werd het 3 – 0. Rick van Schie zorgde voor 1 – 0. Hij schoot de bal binnen, die terugkwam van de keeper, nadat Stefan Bron eerst op doel had geschoten. Tim vd Voort schoot de 2 – 0 en de 3 – 0 binnen. De derde was een knap doelpunt. Hij ontdeed zich van een verdediger en was met die actie een meter naast het doel en een halve meter van de achterlijn uitgekomen. Hij schoof de bal knap langs de eerste paal in de verre hoek.

Westlandia za1 kan terugkijken op een prima beker-campagne: 3x winst, 11 doelpunten voor en 0 tegen. Komende zaterdag begint het echte werk, de eerste competitiewedstrijd
 JvdM

Zaterdagploeg zet sv Honselersdijk te kijk 1

De zaterdagploeg van Westlandia, uitkomend dit seizoen in de tweede klasse, was in de bekerderby met 3-0 te sterk voor het één klasse hoger uitkomende sv Honselersdijk. De Naaldwijkers plaatsten zich voor de volgende bekerronde.
De eerste helft had bijna schriftelijk afgedaan kunnen worden. Echt grote kansen ontstonden er niet op sportpark De Hoge Bomen. Een 0-0 stand bij rust was het logisch gevolg. 1

Na de doelwisseling was het wel snel raak. Na een goede actie van Stefan Bron wist Rick van Schie de sv Honselersdijk-doelman al na vier minuten spelen het nakijken te geven: 1-0.
Niet lang daarna stond ook de 2-0 op het fraaie scorebord. Tim van der Voort nam die treffer voor zijn rekening: 2-0.
Het verweer van sv Honselersdijk, de ploeg van trainer André Lourens was definitief gebroken, toen wederom Tim van der Voort na een dik uur spelen allen van de doelman verscheen en na een fraaie schijnbeweging de derde Naaldwijkse treffer produceerde: 3-0.

(bron Haaglandenvoetbal, opgested aan de hand van de twitterberichten Westlandia)

17:00 Deltasport - HMSH gest

Honselersdijk tegen HMSH werd op 7 september bij een stand van 1-2 gestaakt vanwege een regenbui. Op 18 september wordt de wedstrijd uitgespeeld.
Wanordelijkheden waren de reden van staken van de westrijd Deltasport en HMSH

Fraaie derby tegen Honselersdijk

Zaterdagmiddag goed weer en een gave derby tegen Honselersdijk.
Naast plaatsing voor de knock-outfase van het bekertoernooi, is het voor beide nieuwe trainers en selecties de laatste testcase voor de start van de competitie
Westlandia heeft tot nu toe 2 goede bekerresultaten neergezet. Door 2 goals van Rick van Schie,én 1e jaars senior Nick Ruigrok werd HMSH verslagen. Afgelopen week moest ook Deltasport er aan geloven. Op De Hoge Bomen deed Tim v.d. Voort van zich spreken met 3 goals en een assist op Stef Geertsema .
Het is overigens pas voor de 2e keer dat we tegen Honselersdijk een bekerwedstrijd spelen. 2 jaar geleden wonnen we in de poulefase met 3-1 op de Strijphorst. Goals werden toen gescoord door Stefan Bron, Marvin Vollebregt en Angelo Groen.
Benieuwd hoe het 1e team van trainer Sieme Zijm zich ontwikkeld en speelt? Kom zaterdagmiddag vanaf 14:30 uur kijken op sportpark De Hoge Bomen