zondag 1 september 2019

zaterdag 31 augustus 2019 HMSH - Westlandia 0-4 (beker)

Spelplezier en doelpunten

Westlandia za1 stond gistermiddag om 17.00 uur voor de eerste serieuze krachtmeting van het nieuwe seizoen. De ploeg van Sieme Zijm had voor de beker zondag tweedeklasser HMSH geloot. De andere poulegenoten zijn Honselersdijk en Deltasport.
Na een indrukwekkende warming up van de spelers van Westlandia waren de spelers er helemaal klaar voor. Nick Ruigrok, die overkwam uit de jeugd stond in de voorhoede en Jericho Valentijn begon in het centrum van de verdediging samen met Floris Groot. Na 5 minuten werd Nick Ruigrok op links de diepte ingestuurd. Een verdediger en de keeper verkeken zich volkomen op zijn snelheid en balvaardigheid. De keeper werkte de voorzet van Nick eigenhandig in het doel.
Westlandia speelde de bal gemakkelijk rond en verscheen meermalen voor het HMSH-doel. Shane Bruinen slalomde door de Haagse verdediging en bood Rick van Schie te kans om te scoren. Vlak voor tijd scoorde Nick zijn tweede, zodat beide ploegen met een 0 – 3 ruststand de kleedkamers opzochten.
In de tweede helft kwamen werden Nick en Jericho vervangen. Tegen het einde van de wedstrijd, toen Westlandia HMSH onder druk zette bij het uitverdedigen, kreeg Rick van Schie de bal in de voeten gespeeld. Hij wachtte uiterst koel de reactie van de keeper af en schoot beheerst de 0 – 4 in het doel. Dat werd de eindstand. Al met al een leuke wedstrijd waar de spelers en de (Naaldwijkse) toeschouwers veel lol aan beleefden.
Uitslag Deltasport – Honselersdijk 1 – 3.

Westlandia za2 speelde thuis voor de beker tegen FC ’s-Gravenzande 2. Die wedstrijd eindigde in een verdienstelijk gelijkspel. Stef Geertsema zorgde voor een voorsprong van 1 – 0. Meteen vanaf werd het 1 – 1. Dat werd ook de eindstand. Daarvoor moest Stijn van Beek nog wel een penalty stoppen. Marko van der Knaap maakte zijn debuut in dit team op 6.