Pagina's

zondag 30 maart 2014

voorbeschouwing Kethel/Spaland - Westlandia


Site Westlandia

De 1e groep van de selectie heeft afgelopen weekend kunnen genieten van het mooie weer. Trainer Henk Boon had de jongens vrij gegeven, want de komende weken moet het echt gaan gebeuren.  Tot en met Pasen staan er immers 4 zware wedstrijden gepland, waarvan 3 op vreemde bodem.
Komende zaterdag is Kethel/Spaland de eerste tegenstander.
In november 2013 won Westlandia met 10-4 de thuiswedstrijd van het voormalige VVK. Joost van Schie (4x), Frank v.d. Deijl (3x), Silvester Steentjes (2x) en Boyd Rijnenberg zorgden voor de goals.
Opvallend was toen dat Westlandia binnen het kwartier een 3-0 voorsprong nam; in de 40e minuut stond er echter een 3-2 stand op het scorebord. In de 2e helft wist Westlandia het kwaliteitsverschil in doelpunten tot uiting te brengen

Kethel/Spaland kan zaterdag op het eigen veld in Schiedam vrijuit spelen. De voorsprong naar de P/D-plaatsen is opgelopen tot 10 punten. In de 3e periode staan de Schiedammers op de 4e plaats, met 4 punten achterstand op koploper Westlandia.
Topscorer bij Kethel/S. is Yuri Nooteboom met 16 goals. Hij wordt gevolgd door Gydo Mokveld met 6 doelpunten. In totaal heeft de promovendus dit seizoen 48x gescoord.
In de 10 gespeelde thuiswedstrijden op Sportpark Kethel werd slechts 2x gewonnen (GDA en Zuiderpark). Zes maal werden de punten gedeeld.

In het afgelopen weekend verspeelde Honselersdijk 3 kostbare punten door een 1-0 nederlaag bij CION.  Het verschil met Westlandia is daardoor opgelopen tot 9 verliespunten.
Winnaar van de 1e periode Houtwijk, is met 6 punten achterstand de grootste concurrent om Westlandia in de komende 6 wedstrijden af te houden van de titel.
Westlandia 20-54 punten Houtwijk 20-48 punten Honselersdjk 21-48 punten
zat. 5 april (10) Kethel/Spaland (1) Westlandia (2) Houtwijk (5) KMD (12) TAC'90 (3) Honselersdjk
zat. 12 april (1) Westlandia (2) Houtwijk (1) Westlandia (2) Houtwijk (3) Honselersdjk (4) Die Haghe)
zat. 19 april (8) IJVV De Zwervers (1) Westlandia (2) Houtwijk (6) GDA (10) Kethel/Spaland (3) Honselersdjk
ma. 21 april (5) KMD (1) Westlandia (14) Zuiderpark (2) Houtwijk (rest. 4 min. 2-3) --- ---
zat. 3 mei (1) Westlandia (9) Quick Steps (3) Honselersdjk (2) Houtwijk (3) Honselersdjk (2) Houtwijk
zat. 10 mei (11) Transvalia ZW (1) Westlandia (2) Houtwijk (4) Die Haghe) (8) IJVV De Zwervers (3) Honselersdjk

Kethel/Spaland wist als enige ploeg 4x in één wedstrijd te scoren tegen Westlandia. Tevens werd er door de Schiedammers sinds 25 januari geen competitiewedstrijd meer verloren.
2 weken geleden werd knap met 3-2 gewonnen bij KMD. Westlandia is dus gewaarschuwd
-----
Het 2e team mag ook weer eens een  keer in competitieverband in actie komen. Koploper DUNO moet in Den Haag verslagen worden om in de race te blijven voor de 3e periode. De mannen van Fred Rijnenberg kunnen volle bak er voor gaan, want de eerstvolgende wedstrijd in de competitie staat pas in mei op het programma.

Fr@

Algemeen Dagblad






Geen opmerkingen:

Een reactie posten