Pagina's

vrijdag 7 maart 2014

Voorbeschouwingen Westlandia - GDA

Site Westlandia

Voor de top van de 3e klasse C breken de weken van de waarheid aan. De nr. 1 t/m 6 spelen in de maand maart bijna allemaal één of meerdere wedstrijden tegen elkaar. Natuurlijk telt voor Westlandia tot zaterdagmiddag half 5 alleen de thuiwedstrijd tegen GDA.
Trainer Henk Boon zal aan de hand van zijn aantekeningen van de heenwedstrijd en de recente wedstrijdverslagen van Gabriël Dell`Addoloratae, de nodige zaken te bespreken hebben met zijn groep.
Na een overtuigende 1e helft op Madestein, stond het bij rust toen slechts 1-0 voor Westlandia. Na de thee kreeg GDA geloof in een beter resultaat. Ook de tecnhische staf en de supporters stuwden de Hagenezen naar het doel van Pieter Blanken. Na de gelijkmaker wankelde Westlandia even, maar het was Boyd Rijnenberg die de verlossende 2e goal scoorde. Uitendelijk werd het wel een terechte 2-1 overwinning voor het nog immer ongeslagen Westlandia. Afgelopen zaterdag verloor GDA op eigen veld met 3-1 van KMD.
Het 1e team van de zaterdagselectie heeft na de winterstop 4 competitiewedstrijden gespeeld tegen clubs uit het rechterrijtje. Wat opvalt is dat de achterhoede, ondanks wisselende samenstellingen, slechts 1 tegengoal behoefde te incasseren. De supporters van de groen-witten konden in die 4 duels 20x juichen. Daarbij zit natuurlijk wel de uitslag van 13-1 tegen Zuiderpark.
Joost van Schie is, dankzij  zijn 9 doelpunten in 2014, inmiddels soeverein koploper van het Westland met 25 goals. Zijn directe concurrent in dit klassement van het AD is ook een Westlandiaan: Boyd Rijnenberg (23 goals).
Op de afwerking van de groen-witten valt overigens weinig af te dingen. In de 17 duels is er al 82 keer extra afgetrapt door de tegenstanders. In alle duels werd minimaal 1x door een groen-witte speler gescoord.
GDA staat met 1 wedstrijd meer gespeeld op 8 punten achterstand van 1e plaats in de 3e klasse. Wil  die ploeg nog een rol van betekenis kunnen spelen in de strijd voor de 3e-, vervangende periode en/of de titel, is winst noodzakelijk.  GDA zal daarbij zeker hopen dat de boomlange spits Rogier Belt (13 goals) zijn vizier op scherp heeft staan.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van de Hul zal met meer dan gezonde nieuwsgierigheid gekeken worden naar de uitslagen van de andere wedstrijden in de poule. Natuurlijk gaat de meeste aandacht dan uit naar de uitslag van de kraker in Wateringen: KMD-Honselersdijk.
----
Om 12.00 uur zal het 2e team aftrappen tegen Die Haghe. Na 3 weken trainen en spelen van oefenwedstrijden (3-2 winst tegen SVC''08 en 7-2 tegen Quick Steps), wordt het weer tijd voor het echte werk
Willen beide teams nog een mooi vervolg aan het seizoen kunnen geven, zal dat in de 3e periode moeten gebeuren. Na 2 wedstrijden in die periode staan zowel Westlandia als Die Haghe met 4 punten op de gedeelde 3e plaats achter koplopers DUNO en Honselersdijk.  Die 2 teams hebben echter al een periode.
De weersvoorspellingen zijn goed en er valt genoeg te beleven op sportpark de Hoge Bomen, dus tot zaterdag
Fr@



Algemeen Dagblad





Geen opmerkingen:

Een reactie posten